Projekt Fenixz        

Informationsbrev #10, september_2 2022

Arbetsmiljö för ledare, medarbetare och organisationer

Hur skapar vi ett hållbart arbetsliv där medarbetare mår bra och arbetar väl? Kanske är det så att ett hårdare, snabbare samhälle är grogrund för ohälsa genom tillstånd av otillräcklighet och stress.  

Kan det finnas organisatoriska faktorer bakom kränkningar och mobbing?
Vad är upp till den enskilda människan för att själv må bra och dessutom bidra till kollegornas mående, och vad är företagets ansvar?
Vad innebär ett gott arbetsklimat för företagets möjlighet att attrahera nya medarbetare? Kan hälsa på arbetsplatsen vara en del av varumärkets attraktionskraft?
Fenixz erbjuder flera kurser med samma tema, men utifrån olika perspektiv. De handlar om vad du som ledare och medarbetare kan göra som individ för att må bra på jobbet och ta hand om din hälsa. Eller vad du som ledare kan tänka på när du organiserar arbetet för att din verksamhet ska hålla ur ett hälsoperspektiv. Klicka på respektive länk för mer info och anmälan. 

⚪️ Hälsa och stress
⚪️ Organisatorisk och social arbetsmiljö
⚪️ BAM Bättre arbetsmiljö / SAM Systematiskt arbetsmiljöarbete - paket

Bli naturguide! 

Platser kvar i Dals-Långed 1-2 november 
En plats kvar i Ljungskile 20-21 oktober

Varför workshop för naturguider?
Allt fler vill uppleva den svenska naturen, både internationella turister och lokala semesterfirare. Många saknar dock kunskaper och mod att ta sig ut på egen hand. Därför finns ett behov av guidade aktiviteter och bokningsbara upplevelser. En anledning till att det saknas guider är att få arrangörer vågar ta steget att ta betalt. Vi är vana vid att naturen är gratis och tillgänglig för alla. Med fler guidade aktiviteter kan vi dock locka fler besökare ut i naturen. Men kan man verkligen ta betalt för att lära någon att paddla, spana efter uttrar eller att plocka svamp? Ja, det är så klar man kan. Prova så får du se! Oavsett vad ni gör så är det du, guiden som är huvudattraktionen! Det finns många bra guideutbildningar, allt från en vecka i skogen till flera år på universitet. Med den här workshopen vill vi inspirera dig att ta steget att börja erbjuda guidade upplevelser.

Ljungskile
Naturguideutbildning 20-21 oktober

Dals-Långed
Naturguideutbildning 1-2 november

Bara två månader kvar...

Projekt Fenixz lider mot sitt slut, men vi har fortfarande en hel del intressanta kurser att erbjuda, utöver de som du kan läsa om ovan. 
Flera kurser har blivit fullbokade, så vi har bokat in dem på nytt. Andra är snart fullbokade, och kommer inte tillbaka.  

Excel fortsättning 23/11 
BAM Bättre arbetsmiljö / SAM Systematiskt arbetsmiljöarbete - paket 8/11 
IT-säkra ditt företag 6/10 
Ny som chef 17/10 
Ta ditt företag till nästa nivå / leda verksamhet i förändring 3/10 

Om Fenixz informationsbrev

Här får du tips om planerade utbildningar, information om projektet i allmänhet och annat som berör denna kompetenssatsning. Informationsbrevet skickas med jämna mellanrum till ansluta företag, utbildare, samverkansparter och intressenter fram till att projektet avslutats i slutet av 2022. 

Fyrbodals kommunalförbund | www.fyrbodal.se | Tel 0522-44 08 20 | E-post kansli@fyrbodal.se
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev, avregistrera dig här.
Läs mer om vår integritetspolicy.