Loading

Naturens magi Bli naturguide med Skogens konung och Lägereldssällskapet.

En unik chans till en mycket attraktiv kurs!

Workshop för naturguider

Kursen erbjuds av Fenixz och arrangeras av Marcus Eldhs företag Skogens konung.

Workshopen erbjuds vid två tillfällen, välj det som passar dig:

  • 20-21 oktober i Ljungskile (Fullbelagd)
  • 1-2 november i Dals Långed.

Anmälan

Du anmäler dig via ditt inlogg till Astrakan.

Workshopens upplägg

Dag 1: Heldag kl 9 – 19. Vi börjar med en välkomstfika, sedan varvas inomhus och utomhus med pauser för någon kortare vandring i omgivningarna. Vi blir serverade lunch inomhus och gemensam middag på kvällen. Dagen avslutas med en avslappnad kväll vid lägerelden och öppna diskussioner. Valfri övernattning på boendeanläggningen, men vi hoppas att så många som möjligt väljer att stanna kvar eftersom de bästa diskussionerna brukar bli på kvällen.

Dag 2: Halvdag kl 9.00 - 14.30. Efter frukost fortsätter vi några timmar till och avslutar med en gemensam utomhuslunch.

Workshopen är helt kostnadsfri, men fika och mat under dagen tillkommer och betalas på plats till boendeanläggningen, kostnad 500 kr per person. Vill du hellre ta med egen matsäck går det såklart utmärkt. Middag på kvällen går att köpa till och bokas direkt med respektive anläggning. För er som önskar går det bra att även boka boende på anläggningen. Se erbjudande från de två anläggningarna nedan.

Varför workshop för naturguider?

Allt fler vill uppleva den svenska naturen, både internationella turister och lokala semesterfirare. Många saknar dock kunskaper och mod att ta sig ut på egen hand. Därför finns ett behov av guidade aktiviteter och bokningsbara upplevelser. En anledning till att det saknas guider är att få arrangörer vågar ta steget att ta betalt. Vi är vana vid att naturen är gratis och tillgänglig för alla. Med fler guidade aktiviteter kan vi dock locka fler besökare ut i naturen. Men kan man verkligen ta betalt för att lära någon att paddla, spana efter uttrar eller att plocka svamp? Ja, det är så klar man kan. Prova så får du se! Oavsett vad ni gör så är det du, guiden som är huvudattraktionen! Det finns många bra guideutbildningar, allt från en vecka i skogen till flera år på universitet. Med den här workshopen vill vi inspirera dig att ta steget att börja erbjuda guidade upplevelser.

Deltagare och målgrupp

Den här workshopen vänder sig till de som vill börja arbeta som guide eller som redan arbetar som guide och vill vidareutveckla sig. Vi kommer att fokusera på naturupplevelser, men kursen kan även passa den som till exempel erbjuder stadsvandringar eller andra kulturella teman.

För att kunna tillgodogöra sig workshopen och få en bra sammanhållning i gruppen så vill vi att alla deltagare är med båda dagarna, helst även på kvällen.

Lägereldssällskapet

Alla som är med på en workshop för naturguider blir inbjudna att vara med i Lägereldssällskapet. Tanken är att vi ska känna tillhörighet och dela med oss av erfarenheter. Lägereldssällskapet startade 2022 av Marcus Eldh och Simon Green från WildSweden tillsammans med Sofie Werner från Strövtåg.

Erbjudande logi och mat Ljungskile:

  • Badstuga: 1199kr inkl. frukost, lakan och städning för stuga med ett sovrum plus bäddsoffa i kombinerat kök/vardagsrum.
  • Loftsruga: 1399kr inkl. frukost, lakan och städning för stuga med två sovrum. Här finns ett sovrum och ett loft så det fungerar bra för kollegor som vill dela stuga.
  • Priserna gäller för upp till två personer i stugan. Tillägg för ytterligare person i samma stuga är 300kr.
  • Paket för mat under utbildningen: 2 fika och 2 lunch 1 frukost, pris 500 kr per person.
  • 2-rätters middag kan förbokas till en kostnad av 350 kr
  • Bokning av mat och boende görs direkt till anläggningen: anfasterod.se

Erbjudande logi och mat Dals Långed:

  • Enkelrum 750kr/person inklusive frukost
  • Dubbelrum 500kr/person inklusive frukost
  • Paket för mat under utbildningen: 2 fika och 2 lunch 1 frukost, pris 500 kr per person.
  • Middag kan förbokas till en kostnad av 200 kr per person.
  • Bokning av mat och boende görs direkt till anläggningen: Dalslands Aktiviteter

Fenixz är en satsning från Fyrbodals och Skaraborgs kommunalförbund som erbjuder utbildningar helt utan kostnad för att stärka dig och ditt företagande.

Finansieras av

Created By
Jenny Mårtensson
Appreciate