NYHETSBREV FRÅN NÄRINGSLIVSAVDELNINGEN

Näringslivsrådet i Vänersborg

Näringslivsrådet är vårt rådgivande organ med representation från företag och organisationer i näringslivet. Vi har träffats flertal tillfällen under våren och fokus har bl.a. varit brottsförebyggande arbete, samverkan skola-arbetsliv, kommande näringslivsstrategi och arbetssätt samt företagsklimat och åtgärder. Näringslivsrådet representerar vårt näringsliv – och är den förlängda armen i arbetet med att informera och utveckla näringarna, stärka samverkan och förbättra vårt gemensamma företagsklimat. Näringslivsrådet består av representanter från Arbetsförmedlingen, Brålanda företagarförening, Fastighetsägarna, Forum Vänersborg, Företagarna, Kunskapsförbundet, LRF, Visit och Vänersborgsföretagen. Från Vänersborgs kommun deltar kommunstyrelsens presidium, kommundirektör, förvaltningschefer från miljö och byggnadsförvaltningen samt Samhällsbyggnadsförvaltningen och Näringslivsavdelningen.

STORT TACK FÖR I ÅR!

Aqua Blå trotsade vädret

Trots att solen lös med sin frånvaro var det inte brist på vare sig aktiviteter och upplevelser eller glada besökare. Under fem dagars stadsfestival fanns det något för alla och människor i olika åldrar samlades åter igen! Stort tack till samtliga partners, föreningar, utställare, deltagare, leverantörer och inte minst besökare som gör Aqua Blå till Sveriges skönaste småstadsfestival!

Levande, Attraktiv, Hållbar - Tillsammans 

DATE

SOMMAREVENEMANG

27-29 JUNI

SUBKULT-FESTIVALEN, DALABORGSPARKEN

3 AUG

DIGGILOO, SANDEN

15-18 AUG

LILLA PARIS OPEN, PLANTAGET

29-31 AUG

FRIDAMÄSS, VÄNERSBORGS CENTRUM

SEPTEMBER
12

Höstens FrukostForum

Under våren har antalet besökare på våra FrukostForum snittat på runt 130 personer - jättekul tycker vi! Nu planerar vi nya ämnen, gäster, inslag och överraskningar inför hösten. Nästa FrukostForum är 12 september, men boka in alla höstens träffar i din kalender redan nu - hoppas vi ses!

  • 12 september
  • 10 oktober
  • 14 november
  • 12 december

Ett stort tack till er alla som deltagit på alla de mötesplatser som arrangerats för att utveckla näringslivet ytterligare. Det betyder mycket för oss att få träffa er, lyssna in och kunna återkoppla på frågor som ni har. Kalendariet uppdateras kontinuerligt, så håll utkik i kommande nyhetsbrev för ännu fler aktiviteter.

Fyrstads flygplats 40 år!

Den 31/8 bjuder man in till en flygdag för allmänheten med många intressanta aktiviteter. Dagen innan den 30/8 kommer näringslivet att bjudas in till en egen dag. Båda dagarna kommer kommunens GIS-enhet och Näringslivsavdelningen att finnas på plats. Mer information kommer.

Vårens företagsbesök

Under våren har vi på Näringslivsavdelningen tillsammans med våra kommunalråd och ibland förvaltningschefer besökt ca 20 olika företag företag. Vi har varit i Frändefors, Brålanda, Vargön och Vänersborgs centrum så besöken varierar mycket. Tack till alla er som vi fått besöka!
På vår Facebooksida kommer ett inlägg med alla företagsbesök innan sommaren. Gå gärna in och följ oss så ni inte missar våra inlägg: Facebook: Näringsliv Vänersborgs kommun.

Nu planerar vi för höstens besök. Vill du ha ett företagsbesök? Hör av dig till oss på Näringslivsavdelningen!


KONTAKT

Trygghetsvandring

I maj månad genomförde Näringslivsavdelningen, kommunens säkerhetssamordnare och Gatuenheten tillsammans med Forum Vänersborg och polismyndigheten en gemensam trygghetsvandring i Vänersborgs centrum.
Till hösten kommer vi att genomföra en i Brålanda tillsammans med Brålanda Företagarförening.
Även om vandringarna är ett verktyg för att identifiera platser som upplevs som särskilt utsatta och otrygga, är det även viktigt att uppmärksamma de platser som upplevs som trygga och trivsamma. Det kan bland annat handla om belysning, vacker grönska, välbehållna gångbanor, papperskorgar och parkbänkar. Det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet är ett tillsammansarbete - när man tillsammans ser samma saker kommer man längre.

Rekryteringsmässa i Arena Vänersborg

Under V.42 kommer vi att arrangera en yrkes- och rekryteringsmässa, som riktar sig till åk 9 och arbetssökande kommer bjudas in. Mer information i detta i höst!

Industriell symbios

Nu har projektet Industriell symbios avslutats. Det har varit ett intressant Formas-projekt som vi fick möjlighet att vara med i tillsammans med Lysekil och Bengtsfors. Ingrid Lindqvist har varit projektledare. Det har gjorts mycket inom projektet och det finns mycket mer att göra. Vi har arbetat med vattenrening tillsammans med vattenverket, vi har arbetat med matsvinn ihop med kostenheten och ICA Älgen och vi har arbetat med Wargön Industri och Innovationspark. Det har handlat om gröna ärtor, slagg, solenergi, restvärme, gödningsmedel. Det har varit spännande och lärorikt och vi har haft Chalmers Industriteknik och Fyrbodal nära till hands i projektet. Tillsammans med de andra kommunerna, Chalmers Industriteknik och Fyrbodal kommer vi söka nya medel för att få fortsätta vår och företagens resa mot en mer cirkulär omställning och resurshantering. 


LÄS MER
NÄRINGSLIVSAVDELNINGEN

Det ska vara enkelt att kontakta Näringslivsavdelningen! Vi vill att det ska kännas personligt och naturligt att ringa, maila eller komma fram och prata med oss.

Genom våra nyhetsbrev informerar vi om näringslivsarbetet i vår kommun. Här berättar vi om kommande aktiviteter som FrukostForum, företagsaktiviteter, evenemang som tillväxtmotor, pågående projekt, lyfter frågor kopplade till företagsklimatet och mycket mera. Tipsa gärna en kollega eller företagsgranne om att registrera sig så man alltid får vårt nyhetsbrev. 
Väl mött! Jill, Gunbritt, Patrik, Stefan och Sandra

Följ oss!

Följ oss genom Facebook, LinkedIn och vårt pressrum Via TT. Här publicerar vi alltid senaste nytt gällande näringslivet i kommunen, så att du som företagare i Vänersborgs kommun ständigt är uppdaterad om vad som händer. 

Vänersborgs kommun
Sundsgatan 29
462 85 Vänersborg
Telefon växel: 0521-72 10 00
Detta mail är skickat till sandra.bjorkstrand@vanersborg.se  |  Om du inte vill få fler mail från Näringslivsavdelningen avregistrera dig här  |  © 2024 Vänersborgs kommun