Les nyheter og aktuelle saker fra Miljøfyrtårn.

23. mai 2024

Faglig nyhetsbrev til konsulenter

I dette nyhetsbrevet har vi samlet aktuelle saker for konsulenter. 
HUSK å bekrefte at du har lest nyhetsbrevet (se nederst).

Vi håper dere alle hadde en fin feiring av nasjonaldagen og velfortjent langhelg.

Nå nærmer vi oss 11 000 sertifikater med stormskritt. Dere har bidratt med god innsats over tid, og det har vært en fantastisk utvikling det siste halvåret. Tusen takk.

Erfaringsmessig er det mange virksomheter som ønsker å fullføre sin prosess for å bli Miljøfyrtårn-sertifisert før sommeren. Dermed er det forhåpentligvis travle dager landet rundt! Samtidig legges grunnlaget for høstens aktiviteter. Da er det spesielt spennende å vite at SpareBank 1 SMN nå tilbyr økonomisk støtte til bedrifter som vil sertifiseres.

Viktig informasjon vedrørende utsettelse av frist for resertifisering

Norsk Akkreditering har informert om at Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter ikke lenger kan få innvilget utvidelse eller utsettelse av sertifikaters gyldighet. Dette gjelder alle kunder, uavhengig av sektor.

  • Fra 1. juni er det derfor ikke lengre mulighet for å utsette frist for resertifisering for enkeltstående virksomheter.
  • Regelen vil utvides til å omfatte alle medlems- eller franchiseorganisasjoner og dem som benytter hovedkontormodellen i løpet av høsten. Nærmere informasjon om dette kommer før sommeren. 
     
Dersom resertifisering ikke gjennomføres innen sertifikatets utløpsdato, vil sertifikatet automatisk endre status til «ikke sertifisert». Virksomheten har da 6 måneder til å bli resertifisert og lukke eventuelle avvik. Dersom virksomheter ikke er godkjent på nytt i denne perioden vil sertifikatet inndras.

Denne innskjerpelsen vil bidra til å sikre likebehandling når sertifikatet benyttes i anbudskonkurranser, og vil styrke kvaliteten i ordningen ytterligere. 

Støtteordning for minst 100 nye Miljøfyrtårn i Midt-Norge

Lansert 21. mai 2024

SpareBank 1 SMN tilbyr en ny støtteordning for å hjelpe små og mellomstore bedrifter i hele Midt-Norge med å oppnå Miljøfyrtårnssertifisering. Banken setter av 3 millioner kroner til dette formålet. Dette kan være en god anledning for dere konsulenter som følger opp potensielle kunder i området!

Høstlansering og utsettelse av kurs

Vi har tidligere informert om at det nye styringsverktøyet lanseres høsten 2024. Derfor har vi utsatt tidspunkt for det obligatoriske kurset slik at de inkluderer alle oppdateringer. 

Alle konsulenter må gjennomføre et obligatorisk oppdateringskurs årlig og vi har pleid å avholde kurset i mai/juni. I år er derimot dette kurset og oppfriskningskurset 23. mai, utsatt til høsten.

Vi håper på forståelse for dette og ser frem til å presentere høstens kurs!

Viktig informasjon:

Om bestilling av sertifisør

Vi har erfart at konsulenter noen ganger sender inn bestilling til sertifisør på vegne av virksomhetene. Husk at det er virksomheten selv som skal bestille sertifisør hos Certnor, og det er de som velger sertifiseringsorganet. Verken virksomheten eller konsulenten skal påvirke hvem som blir sertifisør.

Dette er viktig for å ha en ryddig prosess og sikre uavhengig tredjepartssertifisering. 

Tydelig markedskommunikasjon

Vi ber de det gjelder om å unngå å bruke begreper som «tilby Miljøfyrtårn-sertifisering», «levere Miljøfyrtårn-sertifisering», og lignende i markedsføring. Det er eksempler på at denne kommunikasjonen misforstås og da blir det skapt en forventning hos enkelte kunder om at konsulenten kan sertifisere virksomheten.

For å unngå forvirring, bruk heller beskrivelser som «tilby konsulenttjenester i tilknytning til Miljøfyrtårn-standarden», «veiledning i prosessen for å bli Miljøfyrtårn-sertifisert», og lignende.

Det er viktig å være tydelige på at Miljøfyrtårn tilbyr en tredjepartssertifisering.

Rik på bærekraft?

Pernille Koppang Jøranli er driftssjef og bærekraftsansvarlig i restaurantkjeden Foodflirt AS. I denne podkastepisoden forteller hun om bærekraftsarbeidet siden de ble Miljøfyrtårn-sertifiserte i 2018.  

Aktuelle kurs:

Energiledelse

Lær hvordan etablere og drive energiledelse med suksess!

Det nettbaserte kurset arrangeres av Energiråd AS i samarbeid med Stiftelsen Miljøfyrtårn, og er rettet mot miljøfyrtårnansvarlige i bedrifter, miljøfyrtårnkonsulenter og andre som har ansvar for energibruk i virksomheter. 
 
Tidspunkt: Kurset består av 2 samlinger á 2,5 timer.

torsdag 29. august 2024, 09:00 – 11:30
torsdag 05. september 2024, 09:00 – 11:30

Pris: NOK 4.950,- per deltaker (eks. mva).

Hva du lurer på om EUs grønne næringspolitikk?

Webinar: Onsdag 12. juni klokken 10:00-10:45

Seniorrådgiver for politikk og samfunn Øygunn Sundsbø Brynildsen gir oss en grunnleggende innføring i EUs grønne reguleringsbølge og hvordan denne er relevant for norske bedrifter.

www.miljofyrtarn.no | e-post | telefon 38 00 80 60.

Denne eposten har blitt sendt til email-address@domain.tld Du mottar denne e-posten fordi du er registrert i vår portal som kontaktperson for din virksomhet. Dersom du ikke er riktig mottaker av denne informasjonen, send oss en e-post.

Les nyhetsbrevet på nett