Projekt Fenixz kommuner

Informationsbrev #5 juni 2024

Nu laddar vi för höstens kurser!

Semestern är på intågande och med den kommer kursverksamheten i projekt Fenixz kommuner att göra sommaruppehåll, för att med full kraft starta upp till hösten igen.

Semestern närmar sig med stormsteg och för många av oss väntar en efterlängtad tid för ledighet, återhämtning och reflektion.Sommar och semester ger dig möjlighet att reflektera på ett sätt som kan vara svårt att ta sig tid till när allt är i gång för fullt. Genom att ge dig utrymme för eftertanke kan du också öppna upp för nytänkande och kreativitet. 
Kanske kommer du fram till att du vill lära dig något nytt eller vidareutveckla dig i din befintliga roll. Oavsett om du vill lära dig att hantera din stress, eller bättre förstå ekonomiska termer så har vi utbildningar som passar alla. 
Nu har dessutom anmälan öppnat till höstens kurser, så in och kika på vårt kursutbud redan idag!

På de gröna knapparna nedan finner ni några av de kurser som startar till hösten. Hoppas att vi "ses" på höstens kurser, och att ni får en härlig sommar och ledighet.

Trevlig sommar önskar vi i projekt Fenixz kommuner!

Mer information och samtliga kursdatum finns på vår projekthemsida www.fenixz.se
 

Skapa meningsfulla och positiva interaktioner genom bemötande 

Utbildningen i service- och bemötande är inte bara en investering i din professionella utveckling utan också i din förmåga att skapa meningsfulla och positiva interaktioner med medborgarna. Genom att förstå vikten av ett gott bemötande och lära sig effektiva metoder för att bygga relationer och förtroende kommer du som deltagare att bli bättre rustade att möta de komplexa utmaningar och krav som krävs inom den offentliga sektorn.

Daniel Bergqvist, Nercia Utbildning AB håller kursen i Service & bemötande, 

 

Få konkreta verktyg för att möta framtidens utmaningar i ditt ledarskap


Margreth Lekare heter projektets utbildare från Folkuniversitetet som håller i kurserna; Leda i förändring & Coachande ledarskap. Margreth är samhällsvetare med inriktning mot organisation och kommunikation. Hon har mångårig erfarenhet av ledarskap i större organisationer, och som chef i större projekt och förändringsarbeten.

Kursen Leda i förändring ger dig kunskap och konkreta verktyg som hjälper dig att planera och genomföra ett framgångsrikt förändringsarbete. Kursen Coachande ledarskap ger dig som ledare grundläggande kunskaper om vad ett coachande förhållningssätt innebär och hur du kan använda det för att utveckla både gruppen och dig som ledare. Kurserna passar för dig som leder verksamheter, områden, grupper eller projekt.
Läs mer om kurserna genom att klicka på de gröna knapparna nedan. 

Hur bokar jag in mig på kurserna?

All registrering och anmälan till kurser sker i vår kursportal Astrakan, dit kommer du via den gröna knappen nedan. Man kommer även dit från vår hemsida, där alla kurser kommer att ligga uppe, tillsammans med övrig information kring utbildningarna. Har du ytterligare funderingar finner du kontaktuppgifter längre ner. 

Vad är projekt Fenixz kommuner?

Projekt Fenixz kommuner drivs av Fyrbodals kommunalförbund. Projektet erbjuder kostnadsfri kompetensutveckling till kommunalt anställda inom Fyrbodalsregionen. Målet är att Fyrbodals kommuner stärker sin attraktivitet som arbetsgivare och att anställda ska få möjlighet att blir mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Projektet vill således bidra till ett livslångt lärande, möjligheter till omställning och bidra till ett hållbart arbetsliv.

Finansiering
Projektet finansieras av ESF (Europeiska Socialfonden). Detta innebär att personal i kommunerna och kommunernas helägda bolag kostnadsfritt kan gå kurser som leder till kompetensutveckling, omställning och hållbarhet. 

Fyrbodals kommunalförbund | www.fyrbodal.se | Tel 0522-44 08 20 | E-post kansli@fyrbodal.se
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev, avregistrera dig här.
Läs mer om vår integritetspolicy.