Projekt Fenixz kommuner

Informationsbrev #3 april 2024

Våren - en tid för utveckling och förändring! 

Våren är äntligen här med ny kraft och energi. Naturen vaknar åter till liv och de magiska solstrålarna tittar fram. Förutom att naturen vaknar till liv, så är våren en perfekt tid för omställning och nystart. Det är en tid för förnyelse, personlig tillväxt och utveckling.

Under våren kan du passa på att stanna upp och reflektera kring dina personliga mål och drömmar. Vad vill du lära dig mer om? Kanske vill du utvecklas som ledare, lära dig mer om hälsa- och stresshantering eller lära dig förstå ekonomiska termer? Oavsett vad du vill utvecklas inom, så är våren en perfekt tid att investera i dig själv och din framtid.

 
 

Hälsa för människa och organisation 

Hur skapar vi ett hållbart arbetsliv, där medarbetare och organisation mår bra? Kanske är det så att en föränderlig omvärld i kombination med högre krav ligger till grund för en del av den ohälsa vi ser i samhället idag. Allt fler upplever negativ stress på sin arbetsplats, och den psykiska ohälsan är den främsta anledningen till längre sjukskrivningar i Sverige. Genom att aktivt jobba förebyggande med arbetsmiljöarbete kan sjukfrånvaro minskas.

Bättre organisatoriska och sociala arbetsförhållanden har inte bara goda effekter på sjukfrånvaron, utan har också positiva effekter på personalomsättning, produktivitet, hälsa och arbetsförmåga. Med andra ord kan förebyggande insatser bidra till ett hållbart arbetsliv. 
Louise Eriksson från Folkunversitetet håller i kurserna OSA och Hälsa- och stresshantering,där du får verktyg för att hantera stress och bidra till ett hållbart yrkesliv.

Få konkreta verktyg för att möta framtidens förändringar på arbetsplatsen


Margreth Lekare heter projektets utbildare från Folkuniversitetet som håller i kurserna; Leda i förändring & Coachande ledarskap. Margreth är samhällsvetare med inriktning mot organisation och kommunikation. Hon har mångårig erfarenhet av ledarskap i större organisationer, och som chef i större projekt och förändringsarbeten.

Kursen Leda i förändring ger dig kunskap och konkreta verktyg som hjälper dig att planera och genomföra ett framgångsrikt förändringsarbete. Kursen Coachande ledarskap ger dig som ledare grundläggande kunskaper om vad ett coachande förhållningssätt innebär och hur du kan använda det för att utveckla både gruppen och dig som ledare. Kurserna passar för dig som leder verksamheter, områden, grupper eller projekt.
Läs mer om kurserna genom att klicka på de gröna knapparna nedan. 

Hur bokar jag in mig på kurserna?

All registrering och anmälan till kurser sker i vår kursportal Astrakan, dit kommer du via den gröna knappen nedan. Man kommer även dit från vår hemsida, där alla kurser kommer att ligga uppe, tillsammans med övrig information kring utbildningarna. Har du ytterligare funderingar finner du kontaktuppgifter längre ner. 

Vad är projekt Fenixz kommuner?

Projekt Fenixz kommuner drivs av Fyrbodals kommunalförbund. Projektet erbjuder kostnadsfri kompetensutveckling till kommunalt anställda inom Fyrbodalsregionen. Målet är att Fyrbodals kommuner stärker sin attraktivitet som arbetsgivare och att anställda ska få möjlighet att blir mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Projektet vill således bidra till ett livslångt lärande, möjligheter till omställning och bidra till ett hållbart arbetsliv.

Finansiering
Projektet finansieras av ESF (Europeiska Socialfonden). Detta innebär att personal i kommunerna och kommunernas helägda bolag kostnadsfritt kan gå kurser som leder till kompetensutveckling, omställning och hållbarhet. 

Fyrbodals kommunalförbund | www.fyrbodal.se | Tel 0522-44 08 20 | E-post kansli@fyrbodal.se
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev, avregistrera dig här.
Läs mer om vår integritetspolicy.