Dela med dig av nyhetsbrevet till fler!

Hej på er,

Det är fin tid vi har - inte minst med många av de möten som kryddar hösten! I Lerums kommun finns en mängd arrangörer och tillsammans har vi ett fantastiskt utbud att nyttja  - som både företagare och invånare! Förstås är tiden begränsad, men jag hoppas du har hittat någonting som du tycker känns meningsfullt. Kanske är det nu du anlitar en energicoach? Kanske är det en frukostträff för kvinnliga företagare du söker? Eller ser du som jag fram emot Entreprenörsgalan på Öijared resort?

Ett annat hösttecken är att Turistbyrån på Nääs Slott har tänt brasan i Sädesmagasinet i samarbete med Nääs Slottskafé & Restaurang. Alla vardagar mellan kl. 11.30-15.00 finns en värmande soppbuffé uppdukad och såklart; ett och annat lokalt turisttips att upptäcka i våra fantastiska omgivningar! 

Sist men absolut inte minst är det förstås också roligt och inspirerande att vi klättrat på Svenskt Näringslivs ranking med 30 platser – det sporrar till att jobba ännu hårdare för ett riktigt bra lokalt näringslivsklimat!

Vänliga hälsningar,

Åsa Qvist Ek
Näringslivschef, Lerums kommun

Fest och möten vid Sävelången

I en anrik historisk miljö med naturen inpå, bjuder trakten vid Sävelången på många riktigt bra alternativ för smått som stort. Vi jobbar för att samla allt på en och samma plats i en kommande kampanj för bröllop, fest och möten. Redan nu kan du tjuvkika på webben. 

23/10: Framtidsmässa 

Till hösten är det premiär för en framtidsmässa riktad till 8-9:e klassare i Gråboskolorna, men där du som företagare är varmt välkommen som utställare. Är du intresserad av det hör av dig till maria.gustafsson@lerum.se eller magnus.danielsson@lerum.se

Länsstyrelsens landsbygdsrådgivning

Inom landsbygdsprogrammet erbjuds rådgivning inom flera olika ämnesområden - ta chansen till bra hjälp! Du är välkommen att boka en enskild rådgivning eller delta i en grupprådgivning hos Länstyrelsen. 

23/10: Grön ekonomi i Stenkullens företagspark?

Är du nyfiken på vilka andra företagare som finns i området, hur någons svinn kanske är den andres "win" och att i samverkan effektivisera och utveckla nya och befintliga produkter? Kom på ett informationsmöte inom grön ekonomi. 

Korregömma i Växtrum

Till höst/läslovet lanseras ännu ett digitalt äventyr i appen Lerum Live. Den här gången är det växtrummen som är platsen för ett antal kluriga frågor och såklart - en Korregömma! Appen är gratis och du hittar den där andra appar finns. 

7/11: Näringslivsfrukost 

Näringslivsrådet bjuder in till höstens andra frukostmöte. Den här gången på Tcb Café, Lilla Ön i Floda (Brovägen 7) kl. 7.30-9.00. Temat för morgonen är hållbar turism och besöksnäringsutveckling i Lerums kommun. Varmt välkommen! 

8/11: Entreprenörsgalan

Den 8 november 2019 är det dags för Entreprenörsgalan i Lerum igen på Öijared Resort.  Nomineringen är nu stängd, och biljettern går åt som smör i höstsol så säkra din biljett till evenemanget på KomIn eller på Ticketmaster. 

12/11: Afterwork med Utopendla

Välkommen till en afterwork som inte slutar jobba! För den som är intresserad av att ”pitcha” en idé för nya samarbeten, testa en pilot på nya vänner eller vill inspireras av vad som är på gång inför 2020 på Gotaleden eller i den gröna rörelsen #utopendla - håll utkik på Facebook!

21/11: Arbetsgivarträff

Hur axlar du morgondagens kompetensförsörjning samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare? Välkommen till en ftermiddag med inspirerande föreläsningar och dialog kring kompetensför- sörjning, samverkan och integration. 
 

Höst - och vinteröppen Turistbyrå

I samarbete med Nääs Slottskafé & Restaurang håller Turistbyrån, Nääs Slott öppet i Sädesmagasinet med brasa, något gott att äta och kryddar med lokala turisttips. Varje dag mellan kl. 11.30-15.00. Dygnet runt är det öppet på visitlerum.se

29/11: Save the Date - Women Walk & Talk

Två gånger per år arrangerar vi tillsammans med våra kvinnliga kommunalråd frukostträffar för dig som är kvinna och företagare. Inbjudan kommer - men är du redan nu intresserad av att delta skicka ett mail till naringsliv@lerum.se

Coacher för energi och klimat

Vill du ha hjälp att effektivisera ditt företags energianvändning? Låt en coach hjälpa dig på vägen i höst - en nationell satsning i samarbete mellan Energimyndigheten och kommuner särskilt riktad till små och medelstora företag.

Gå en härproducerad kurs

SmåföretagsAkademin arragerar härproducerade kurser för Lerums företag under hela året inom många olika områden, uppdateras löpande på hemsidan. 

Starta företag?

Missa inte att du kan få råd och stöd av NyföretagarCentrum Lerum om du är nyfiken på eller på gång att starta ett nytt företag i kommunen. Välkommen att höra av dig!

FÖRETAGSLOTS

Ett bra sätt att hitta rätt kontakter inom kommunen eller bland aktörer som jobbar med företagsservice. 

Läs mer!

MARK & LOKALER

Söker du tomtmark för din verksamhet, ny lokal för din butik eller vill riva och bygga nytt? Då finner du rätt information här.

Till Lokaldatabasen

NY FÖRETAGARE?

Är du ny företagare i Lerums kommun? Det tycker vi är roligt - och vill gärna träffa dig. Varmt välkommen att kontakta oss. 

naringsliv@lerum.se

Näringslivsråd

För att gemensamt verka för ett attraktivt och välmående företagsklimat i Lerums kommun. 

Läs mer!

Upphandlingsråd

För att främja en förståelse för varandras verksamheter och underlätta goda upphandlingar och inköp.

Läs mer!

Myndighetsråd

För en god dialog när det gäller myndighetsfrågor såsom bl.a. miljötillstånd, livsmedelskontroll och bygglov.

Läs mer!
Aktuella upphandlingar:
Aktuella upphandlingar, underlag och övriga upplysningar för Lerum och hela Göteborgsregionen hittar du på upphandlingar.nu. Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se eller kontakta Berith Olsson, berith.olsson@lerum.se eller 0302-521279. 

Varmt välkommen att kontakta oss!

Vi jobbar med näringslivsutveckling med fokus på olika områden som företagslots, tillgänglig mark, besöksnäring och mycket mer. 

Alla våra aktiviteter hittar du i Kalendarietlerum.se/naringsliv, där du också hittar våra kontaktuppgifter. Du når oss alltid på naringsliv@lerum.se

Om du av någon anledning inte vill ha det här nyhetsbrevet, kan du avregistrera eller kontakta naringsliv@lerum.se. |  © 2019 Lerum.