Hanna Bocanders om att lämna I Danderyds vision för framtiden I Höstens event - tema innovation I 

Tipsa vänner!

Näringslivsbrevet #10

JUNI 2024 Läs online 

Ta det lugnt och ladda om inför en föränderlig framtid!
 

Varma dagar sköljer över oss och tornseglarna flyger högt mot en blå himmel. Plötsligt har vi ännu en vår att blicka tillbaka på. En vår där vi spanat och spånat om framtid, en framtid som möter oss med hastighet. Föränderligheten är vår att förhålla oss till och anpassningsförmågan central både i näringslivet och i den kommunala verksamheten och det har varit givande för oss att få samlas med er kring dessa frågor.

Mycket fint har vi hunnit skapa tillsammans; co-workingdag, draknästen, inspirationsföreläsning om AI, Framtidsmässan på Danderyds gymnasium, workshops kring självledarskap, företagsfrukost om framtidens Danderyd, och walk and talk för ett gott företagsklimat.

En höjdpunkt som förtjänar sina egna rader är Women Business Night. Framtiden ska vara jämställd och Danderyds kommun vill vara först till ett näringsliv där lika många kvinnor som män finns representerade. Den 15 maj firade vi våra satsningar på kvinnors företagande genom ett stort evenemang på Villa Paul med hela 100 företagare på plats. Stort varmt tack till alla er som bidrog till att möjliggöra detta!

Missa inte Hannas avskedsintervju längre ner i detta nyhetsbrev! Hanna beskriver sina drivkrafter under sex år som kommunsstyrelsens ordförande och vilka näringslivssatsningar hon hoppas ska drivas vidare även när hon lämnar kommunledningen.

Visst har det gått undan i vår men nu hoppas vi att ni alla får dra ner på tempot. Ta djupa, härliga andetag och insupa sommardagarna ordentligt. I höst ses vi på temat innovation och det blir allt annat än långtråkigt.

Hälsningar
Anna Wallin, näringslivschef, och Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande

PS: Håll utkik i kalendariet på Danderyd.se och på Linkedin för senaste nytt!
 

"Här finns möjlighet för näringslivet att spela en viktig roll"

Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, talade nyligen vid kommunens företagsfrukost om Danderyds möjligheter att ligga i framkanten i stället för att backa in i framtiden: ”Vi har ett fantastiskt sjukhus som behöver plats att utvecklas genom en ny detaljplan. Här finns möjlighet för näringslivet att spela en viktig roll.”

Näringslivschef Anna Wallin tyckte att det bådade gott att så många vill vara med och samtala om Danderyds framtid. Hon lyfte också Danderyds sjukhus som en potentiell tillväxtmotor för kommunens näringsliv och att det kan finnas öppningar för kringverksamheter.
"Hur vi och ni som invånare och näringsidkare vill utveckla den här plats är något som vi vill ha dialog om."

Läs mer om företagsfrukosten på temat Danderyds framtid här:
https://www.danderyd.se/nyheter/visioner-om-danderyds-framtid/

Studiebesök på life science-satsningen Forskaren

Danderyds kommun gjorde nyligen ett spännande och lärorikt studiebesök i Vectura Fastigheters nya life science-center Forskaren. Nils Resvik, projektutvecklingschef i Stockholm, och Jacob Palmquist, affärsutvecklare, berättade om tänket bakom satsningen i Hagastaden.

Hanna Bocander om sin drivkraft

"Vi har tagit stora kliv för att förenkla livet för företagare"

Hanna Bocander (M), har valt att avgå som kommunstyrelsens ordförande efter sex hektiska och händelserika år.
 
Vad har varit din starkaste drivkraft under dina år som kommunstyrelsens ordförande? 
”Det har varit en genomgående drivkraft att ständigt arbeta för förbättring och utveckling inom alla kommunens områden. Om jag ska nämna något kopplat till näringslivet så är det hur man med små medel kan ändra förutsättningarna för företagande. Min ambition har varit att alla medarbetare ska känna ett ansvar för det goda näringslivsklimatet oavsett vilken befattning man har eller var i organisationen man arbetar. Vi har under mina år som kommunstyrelsens ordförande (KSO) tagit stora kliv för att förenkla livet för företagare i kommunen och det har återspeglats i olika rankningar. Det är jag är stolt över!”
 
Vad tar du med dig från dessa år?
”Det finns så oerhört mycket orealiserad kraft och potential i ett samhälle och att vi har ett gemensamt ansvar att tillvara ta den. Kommunen ska fokusera på att skapa en god och kvalitativ kärnverksamhet men kan facilitera och vara en möjliggörare för samarbeten och nya idéer i näringslivet och civilsamhället.”

Vilka frågor hoppas du att nästa kso fortsätter att driva vidare?
”Framför allt är det viktigt att nästa KSO får sätta egen prägel på uppdraget men så klart hoppas jag att det kommer finnas ett stort engagemang för företag och företagare i kommunen. Ju bättre det går för landets företag desto mer resurser finns det att lägga på vår välfärd, därför finns det ett stort egenintresse att som politiker se till att det finns ett gott klimat för företagen att verka i.”

3 snabba

 
Tre tjänstemän får tre snabba frågor
Här möter ni tre tjänstemän inom områden som påverkar en företagares vardag.

Johannes Pålsson, bildningsdirektör, Danderyds kommun:
”Praktikplatser som företagen i Danderyd skapar är otroligt värdefulla för oss”

Vilka kontaktytor har bildningsförvaltningen med det lokala näringslivet?
”Först och främst har vi kontakt med våra fristående förskolor och skolor men också i vårt arbete med olika typer av praktik så är det lokala näringslivet viktigt och en naturlig samarbetspartner för oss.”
 
Vilka former av samverkan ser du kan vara viktigt för bildningsförvaltningen att ha med näringslivet?
”Vi vill på olika sätt stärka samarbetet med det lokala näringslivet för att hitta bra former för att utveckla vårt arbete inom kultur och fritid men även avseende förskola, grundskola och gymnasieskola. Vill också särskilt lyfta fram behovet av att skapa nära kontakter med näringslivet för vår anpassade grundskola och anpassade gymnasium där våra elever både kan bidra men också få stöd till att komma i arbete eller till meningsfull sysselsättning.
 
Vad anser du är viktigt att dagens elever får med sig redan i skolan för att skapa ett levande lokalsamhälle och starkt näringsliv?
”Praktikplatser som företagen i Danderyd skapar är otroligt värdefulla för oss, och när de är delaktiga i Framtidsmässor och annat som gör att eleverna får ta del av tydliga exempel från verksamheter som är inspirerande – det är bra för såväl elever som företag i kommunen.”

Mikael Svenske, koordinator, samhällsutvecklingsförvaltningen, Danderyds kommun:
”Syftet är att ge ännu bättre service mot företagare”

Hur kommer du i din roll som koordinator i kontakt med Danderyds företagare och näringslivsfrågor?
”Jag är ibland länken mellan tjänstepersoner på Samhällsutvecklingsförvaltningen och företagare i kommunen som skickar in ärenden och ställer frågor via vårt Kontaktcenter eller via Danderydsappen. Rollen är ny sedan ett halvår och syftet är att ge ännu bättre service mot företagare genom till exempel kortare handläggningstider och ännu tydligare svar.”
 
Vad gör samhällsutvecklingsförvaltningen för att förenkla för företagare och näringslivet?
”Först och främst tar vi hand om den infrastruktur som vi ser som självklar i kommunen som gator, parker, natur, vatten- och avlopp med mera, och som är en viktig förutsättning även för ett välfungerande och attraktivt näringsliv i kommunen. Utöver det erbjuder vi fastigheter i form av lokaler, hanterar olika typer av tillstånd för markupplåtelse, t ex vid försäljning samt inte minst – utvecklar nya delar av kommunen i form av bostäder, kommersiella lokaler, parker och torg. Vi hjälper även till vid upphandlingar genom att matcha kommunens behov med rätt företagare.”
 
Vad händer inom samhällsutvecklingsförvaltningen just nu och framöver som berör näringslivet?
”Vi utreder ett antal spännande markutvecklingsprojekt som bland annat kan leda till nya kommersiella ytor och bostäder, vilket indirekt gynnar det lokala näringslivet i form av ökat kundunderlag. I Mörby utvecklar vi norra delen av centrum (mot busstorget) så att det blir en ännu attraktivare mötes- och handelsplats för såväl kommuninvånare som besökare.”

Aleksa Aleksic, flyktingsamordnare, Danderyds kommun:
”Det finns en stor potential som arbetsgivare kan ta vara på”

Du arbetar med ett Ukrainaprojekt för Danderyds kommun, kan du berätta lite mer om det?
”Jag arbetar som flyktingsamordnare i socialförvaltningens bostads- och integrationsgrupp med tidiga insatser för asylsökande. Vi har nyligen fått bekräftat att vi även nästa år får finansiering av länsstyrelsen i Stockholm för att fortsätta stötta utlandsfödda som inte har juridisk rätt till exempelvis kommunalt försörjningsstöd och bidrag. Jag arbetar främst mot kommunens invånare från Ukraina, som har uppehållstillstånd med skydd enligt massflyktsdirektivet. Det är ganska många som har anvisats till kommunen eller som har hittat boende här på egen hand. Vårt projekt har fyra fokusområden: språkundervisning, samhällsvägledning/myndighetskontakter, arbetsmarknadsfrågor och hälsofrämjande insatser.”

Är det lokala näringslivet involverade i projektet?
”Jag fungerar i min roll bland annat som en länk till näringslivet för ukrainska deltagare i projektet. Vi har fått fin respons på det ”jobbsökarbrev” som kommunen i maj skickade ut till lokala företagare. Jag har därefter varit i kontaktat med en rad arbetsgivare för att matcha våra arbetssökande med de tjänster och praktikplatser som erbjudits. Det känns bra att det finns ett brett intresse att hjälpa kommunens ukrainska invånare att komma ut på arbetsmarknaden.”

Hur kan fler företagare i kommunen engagera sig och hjälpa till i projektet?
”Jag som samordnare har kontakt med mer än hälften av kommunens ukrainska invånare. Det skulle vara väldigt positivt ifall fler företagare i kommunen kunde erbjuda praktikplatser eller ännu hellre en tjänst eftersom det är en oerhörd viktig del i själva integrationsprocessen i det svenska samhället. Många i denna grupp är högutbildade och flera har gjort stora framsteg i språkinlärningsprocessen. Det finns en stor potential som arbetsgivare kan ta vara på.”

Vi samlade över 100 inspiratörer för kvinnors företagande i Danderyd

Succé för första Women Business Night på Villa Pauli

Vi är otroligt glada över det stora intresset för att delta i Women Business Night. Fantastiskt att vi kunde samla över 100 förebilder för att fira kvinnors starka företagande i Danderyd. Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, inledde med att tala om Danderyds kommuns vision om ett jämställt näringsliv. Forskaren Madeleine Sultán Sjöqvist berättade om slutsatserna i rapporten ”Vi vet hur man gör”. Danderyd är ett av hennes exempel på en kommun som på allvar arbetar med att öka andelen kvinnor som driver företag. Caroline Snellman, en av de tidiga krafterna bakom tankesmedjan Ownershift, gav sitt perspektiv på hur vi vänder trenden och får fler att investera. Expertpanelen, Stina Andersson, Frida Einarson, Özge Özen Zink, Evelina Anttila och Hanna Bocander, bollade tankar om hur vi får in fler kvinnor på investerararenorna. Kvällen avslutades med att Margareta Neld, Zen Holmgren, Jenny Hermelin och Mia Bourgeois fick pris för sitt engagemang för att få fler kvinnor att driva företag.

Tack alla som kom och gjorde detta till en kväll att tala om!

Hälsningar
Anna Wallin, näringslivschef i Danderyds kommun tillsammans med samarbetspartners, Nyföretagarcentrum, Almi, Företagarna, SEB, Nätverqet, Visma Spcs och Djursholms Country Club. 

Företagsbesök

Helene Beck driver företag med familjen
Helene Beck driver tillsammans med sin make Jens, systern Therese och andra familjemedlemmar Fraiche Catering-koncernen där restaurangerna Må bra och La Choupette i Danderyd ingår.
   När näringslivschef Anna Wallin nyligen träffade dem på ett av sina många företagsbesök handlade samtalet bland annat om kommunens hantering av tillsyn och tillstånd.
Frost Pharma - snabbväxare inom läkemedel
Näringslivschef Anna Wallin träffade tillsammans med projektledare Annika Benton nyligen Clas Lindbergson, head of Business Development, på Frost Pharm, som är ett svenskt läkemedelsföretag med fokus på kommersialisering av sjukhusläkemedel. ”Vi pratade om nya innovativa lösningar inom vården och möjligheterna som kan finnas i ett life science-kluster”.
Friskis & Svettis har toppenläge i Mörby centrum
”Missa inte höstens första företagsfrukost om innovation som hålls i Friskis & Svettis fina lokaler i Mörby centrum”, hälsar näringslivschef Anna Wallin. 
Johan Zettergren och Moa Olsson berättade vid företagsbesöket om hur Friskis & Svettis vill samverka med näringslivet om hälsa och friskvård och välkomnar alla till företagsfrukosten i september.

Vill du att vi besöker ditt företag?

Vi kommer gärna på besök för samtal, stöd och rådgivning.

Boka ett besök genom att maila till anna.wallin@danderyd.se

Årets företagare i Danderyd 2024

Grattis, Johanna Renge, butiksägare och legitimerad optiker på Djursholms optik och ögonhälsa!

Johanna Renge var strålande glad när hon tog emot priset Årets Företagare i Danderyd från Företagarnas ordförande Lars Wiigh: 
”Det här är helt otroligt roligt och ett bekräftande av mitt sätt att driva företag. Jag startade företaget själv för sju år sedan och nu är vi fyra optiker och en extra anställd och har ökat omsättningen hela tiden. Vi skapar relationer med våra kunder genom ett personligt bemötande och hög servicenivå”.

Företagsenkät: Prioritera kortare handläggningstider

Tack alla företagare, tjänstemän och politiker som deltog i årets walk and talk om företagsklimatet i Danderyd. Vilka bra diskussioner det blev! Och vilka bra synpunkter ni kom med om hur vi kan göra Danderyd bättre tillsammans!

Nathalie Marnell från Svenskt Näringsliv berättade vid lunchen på slottet om resultatet av vårens enkät om företagsklimatet. Danderyds tillfrågade företagare vill att kommunen prioriterar kortare handläggningstider och har en bättre dialog. De hoppas också på ökad förståelse för företagandet hos beslutsfattarna.

Trygghet och minskad brottslighet är högt på dagordningen trots att färre än en av tio upplever att brottslighet och otrygghet påverkar dem själva negativt. Företagarna i Danderyd har i enkäten också angett att det är viktigt med fler bostäder.

Nordenfeltska Musikskolan flyttar och skapar plats för kreativ coworking

Nordenfeltska Musikskolan flyttar till Östra Flygeln vid Djursholms slott i slutet av sommaren. I dessa fina lokaler kommer det att finnas möjlighet för företagare, yogalärare, konstnärer eller föreningar att hyra kontorsrum, samtalsrum eller mötesrum för enstaka timmar, halvdagar eller helger. För mer information kontakta: Annette O´Riordan annette.oriordan@hotmail.com eller Margareta Neld margareta@neld.se

Caféer och andra verksamheter behöver sortera förpackningsavfall eller söka dispens

Visste du att du som verksamhetsutövare enligt lag behöver sortera dina förpackningar och lämna dem till återvinning? Även förpackningar som innehåller mat ska tömmas och sorteras.
    Gör du inte det behöver du söka dispens hos kommunens tillsynsmyndighet.

 Läs mer på www.danderyd.se/forpackatavfall

Utvecklas med mentorskap!

Nyföretagarcentrum tror på kraften i mötet mellan människor som en väg till nya tankar, idéer, perspektiv och insikter. I mentorskapsprogrammet får du som nyföretagare kostnadsfri kontakt med och tillgång till en erfaren företagare under hela 12 månader. 
 
Vill du delta som adept i Mentorprogrammet?
 
I så fall, mejla följande information före den 30 augusti 2024 till annika.holst@nyforetagarcentrum.se
 

  • Beskriv din affärsidé
  • Lite kort om dig som företagare – bakgrund, erfarenheter mm
  • Målsättning, varför du vill delta i programmet
  • Dina kontaktuppgifter
 
Antalet platser är begränsat. Nyföretagarcentrum förbehåller sig rätten att välja ut de adepter som bäst passar in i programmet. Har du frågor ta kontakt Annika Holst eller läs mer här: https://nyforetagarcentrum.se/tabydanderyd/mentor/

Tips! Nätverka digitalt lokalt

Företagare i Danderyd heter facebookgruppen och Linkedin-communityn som nyligen startat upp. Här har du som företagare möjlighet att knyta kontakt och ställa företagsrelaterade frågor.

Kalendarium

 
AUGUSTI
29

Företagarna besöker det sociala företaget Spira

Dag: 29 augusti 2024
Tid: 13:00-16:00
Plats: Spira, Svärdvägen 13, Danderyd
Arrangör: Företagarna

Företagarna Danderyd besöker samhällsentreprenören Spira som mäter sin framgång i samhällsnytta och har som mål är att integrera människor på arbetsmarknaden. Företaget producerar och säljer olika typer av mathantverk och andra hållbara produkter och vinst återinvesteras i verksamheten.
 

SEPTEMBER
3

Välkommen till Business Café med Företagarna Danderyd

Dag: 3 september 2024
Tid: 08:15-09:30
Plats: Vendevägen 89, Danderyd
Arrangör: Företagarna

Fyra tisdagsmorgnar under hösten ses vi på Bra Mat på Vendevägen 89. Vi får lyssna till en intressant person som berätta om ett matnyttigt ämne för dig som är företagare. Vi startar 08:15 med frukostmingel och därefter 8:30 talare, 08:45 frågestund och 09:30 slut. 

Mer information kommer i augusti här:
https://www.foretagarna.se/foreningar/danderyd/ 

SEPTEMBER
6

Frukostträff med Nätverqet

Dag: 6 september 2024
Tid: 08.00
Plats: Bistro La Choupette, Svärdvägen 23, Danderyd
Arrangör: Nätverqet

Nätverket för kvinnliga egenföretagare verksamma eller bosatta i Danderyds kommun träffas varje månad. Alla betalar sin egen frukost.

SEPTEMBER
25

Innovationsföreläsning

Dag: 25 september 2024
Tid: 07:30-09:00
Plats: Friskis & Svettis, Mörby centrum, Danderyd
Arrangör: Danderyds kommun

Vi återkommer efter sommaren med mer information om vår företagsfrukost på temat innovation. Save the date! 

OKTOBER
1

Välkommen till Business Café med Företagarna Danderyd

Dag: 1 oktober 2024
Tid: 08:15-09:30
Plats: Vendevägen 89, Danderyd
Arrangör: Företagarna

Fyra tisdagsmorgnar under hösten ses vi på Bra Mat på Vendevägen 89. Vi får lyssna till en intressant person som berätta om ett matnyttigt ämne för dig som är företagare. Vi startar 08:15 med frukostmingel och därefter 8:30 talare, 08:45 frågestund och 09:30 slut. 

Mer information kommer i augusti här:
https://www.foretagarna.se/foreningar/danderyd/ 
 

OKTOBER
4

Frukostträff med Nätverqet

Dag: 4 oktober 2024
Tid: 08.00
Plats: Bistro La Choupette, Svärdvägen 23, Danderyd
Arrangör: Nätverqet

Nätverket för kvinnliga egenföretagare verksamma eller bosatta i Danderyds kommun träffas varje månad. Alla betalar sin egen frukost.

OKTOBER
10

Hållbarhetsworkshop – med sikte på ökad lönsamhet ​​​​​​​

Dag: 10 oktober 2024
Tid: 08.00-11.00
Plats: Quick Office, Svärdvägen 21, Danderyd
Arrangör: Danderyds kommun och Almi

Danderyds kommun erbjuder i samarbete med Almi en praktisk workshop där vi identifierar vilka hållbarhetsområden som har störst potential att skapa affärsnytta och minska hållbarhetsrisker samtidigt som ni utbyter erfarenheter med övriga deltagande företag och guidas av Almis rådgivare. Vi sätter också fokus på nästa steg i ert företags hållbara utveckling och på vad som utvecklar er affär, främjar nya innovativa lösningar och ökar lönsamheten. Vi kopplar då till de mest relevanta hållbarhetsmålen inom ramarna för Agenda 2030 och pratar om finansiering för grön satsning. Målgrupp är etablerade företag som omsätter från ca 3 MSEK och uppåt.

OKTOBER
25

Företagsfrukost: Höstens stora norrorts-mingel på slottet

Dag: 25 oktober 2024
Tid: 07.30-09.00
Plats: Djursholms slott.
Arrangör: Danderyds kommun och AVM Norrort

Danderyds kommun står värd för affärsnätverket AVM Norrorts frukostmingel. Ta chansen att nätverka med femtiotalet företagare från stora och små bolag och en mängd olika branscher.

Danderyds kommun har liksom även Täby kommun och Vallentuna kommun valt att engagera sig i nätverket och varje kommun står en gång per säsong värd för ett frukostmingel. Affärsnätverket AVM Norrort träffas månadsvis för frukostmingel och presentationer. Drygt 40 bolag är anslutna.

För Danderydsföretagare som inte är medlemmar i AVM Norrort är det möjligt att anmäla sig som gäst första gången och därmed delta i detta frukostevent på Slottet.

Anmälan sker genom mejl tilll Jan Marklund jan.marklund@avm.nu

OBS! Ange deltagares namn, företag, ort, mejladress och mobilnummer.
.

NOVEMBER
5

Välkommen till Business Café med Företagarna Danderyd

Dag: 5 november 2024
Tid: 08:15-09:30
Plats: Vendevägen 89, Danderyd
Arrangör: Företagarna

Fyra tisdagsmorgnar under hösten ses vi på Bra Mat på Vendevägen 89. Vi får lyssna till en intressant person som berätta om ett matnyttigt ämne för dig som är företagare. Vi startar kl.08:15 med frukostmingel och därefter 8:30 talare, 08:45 frågestund och 09:30 slut. 

Mer information kommer i augusti här:
https://www.foretagarna.se/foreningar/danderyd/ 

NOVEMBER
8

Frukostträff med Nätverqet

Dag: 8 november 2024
Tid: 08.00
Plats: Bistro La Choupette, Svärdvägen 23, Danderyd
Arrangör: Nätverqet

Nätverket för kvinnliga egenföretagare verksamma eller bosatta i Danderyds kommun träffas varje månad. Alla betalar sin egen frukost.

NOVEMBER
!

Investeringskurs för kvinnor:
Ta makten över ditt kapital!

Dag: Två heldagar och en eftermiddag för diplomering i november 2024
Plats: Danderyd.
Arrangör: Danderyds kommun

Vill du bli bättre, säkrare, kunnigare och våga satsa? Välkommen till en utbildning för kvinnor som vill investera i onoterade bolag.

Kursledare är Margareta Neld, styrelseproffs, Ann-Sofie Olsson, expert PR, kriskommunikation och opinionsbildning och Monica Hedberg, entreprenör, innovatör och investerare från Asynjorna Invest.

I utbildningen ingår:
• Affärsetik vid investeringar
• Utvärdering av ägare och ledning vid investeringar
• Genomgång av olika investeringsformer
• Finansieringsalternativ
• Riskbedömning vid investeringar

Som diplomerad Asynja ser vi gärna att du ingår i Danderyds ”Draknäste”, dvs att du ett par gånger per år aktivt deltar på företagspitchar från tillväxtbolag i Danderyd via Nyföretagarcentrum. Du kommer också erbjudas plats i Women Invest Hub Danderyd, där du ges möjlighet att träffa andra diplomerade kvinnor för att samverka kring investeringar och fortsätta kompetensutvecklas inom investeringsområdet.
 
Kursen är kostnadsfri och öppen för kvinnor som är företagare i Danderyds kommun. Antalet platser är begränsat. En antagningsprocess sker efter ansökan.
 
Utbildningen pågår under två dagar samt diplomering en eftermiddagen. Som deltagare är du med vid både utbildningen och diplomeringen.

DECEMBER
3

Välkommen till Business Café med Företagarna Danderyd

Dag: 3 december 2024
Tid: 08:15-09:30
Plats: Vendevägen 89, Danderyd
Arrangör: Företagarna
Fyra tisdagsmorgnar under hösten ses vi på Bra Mat på Vendevägen 89. Vi får lyssna till en intressant person som berätta om ett matnyttigt ämne för dig som är företagare. Vi startar kl.08:15 med frukostmingel och därefter 8:30 talare, 08:45 frågestund och 09:30 slut. 

Mer information kommer i augusti här:
https://www.foretagarna.se/foreningar/danderyd/ 

DECEMBER
6

Jullunch med Nätverqet

Dag: 6 december 2024
Tid: 12.00
Plats: Monrad, Vendevägen 8, Danderyd
Arrangör: Nätverqet

Nätverket för kvinnliga egenföretagare verksamma eller bosatta i Danderyds kommun träffas varje månad.

Näringslivsnytt

 

Pågående upphandlingar

Är du som leverantör intresserad av att delta i en pågående upphandling behöver du registrera dig hos systemleverantören Visma Opic. Då får du tillgång till förfrågningsunderlaget och även registrering för särskild bevakning av kommunens kommande upphandlingar.

Söka bygglov

Vi ger dig all den vägledning och information som du behöver när du vill bygga i Danderyds kommun. Regler, frågor & svar och värdefulla checklistor för att du enkelt ska kunna genomföra processen i rätt ordning.

Vill du expandera eller letar du nya lokaler?

Här nedan hittar du Danderyds fastighetsbolag och kontorshotell:

  • Castellum erbjuder kontorslokaler från 100–1 000 kvm i Danderyd, du ser hela vårt utbud av lediga lokaler här.
  • Skandia fastigheter erbjuder kontorslokaler från 100–2 000kvm i Mörby Centrum. Mejla anja.djurasevic@skandiafastigheter.se för vidare information.
  • Corem fastigheter erbjuder kontorslokaler från 100–2 000 kvm i Danderyd. Vi har fastigheten Timmerhuggaren på Vendevägen 90. Goda parkeringsmöjligheter i garage och i närheten samt ett ”sten kast” till kommunikationer som Roslagsbanan, Tunnelbana och Bussar samt motorvägen. Mejla tomas.eriksson@corem.se för vidare information.
  • Quick Office kontorsplatser hittar du här. 
  • Sanna Office Hubs kontorsplatser hittar du här.

Är du sugen på att starta eget?

Kontakta NyföretagarCentrum

Täby Danderyd Vallentuna NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag, eller redan har startat, kostnadsfri och konfidentiell rådgivning.
Har du en företagsidé är du varmt välkommen att höra av dig. Du kan få rådgivning digitalt eller på plats i Mörby Centrum på kommunens Kontaktcenter våning 5

www.danderyd.se/naringsliv  | anna.wallin@danderyd.se

Tel: (+46) 8-568 910 00 | Djursholms slott | Mörby centrum

Vill ni inte få fler utskick från oss, avregistrera dig här.