Näringslivsenhetens nyhetsbrev

Ser mailet konstigt ut?
Öppna det i din webbläsare

Digital framtid, ny kompetens och en smart skolmatsapp

Årets innovatör 2017, Sofia Nordell från Mitt Gastronomi, var en av gästerna vid företagsfrukosten i februari. Hennes smarta skolmatsapp har minskat matsvinnet enormt.

Frukosten handlade också om digitalisering och den kompetensreserv som finns bland nyanlända. Och så var UF-företaget Ljuva Kvinna på plats.

Härnösands kommun behöver din åsikt - enkät om framtidens arbetsliv

Tillsammans med analysföretaget Kairos Future genomför Härnösands kommun en undersökning om framtidens arbetsliv och näringsliv. 

Nu skickar Kairos Future ut en enkät till företag och offentliga chefer i Härnösand.

 Enkäten är en del i en större studie som syftar till att ta reda på hur den lokala arbetsmarknaden kommer att se ut de närmaste åren, vilken kompetens som behövs och platsens betydelse för att locka den kompetensen.

Så håll utkik efter enkäten och vi är tacksamma för så många svar som möjligt. 

Boka monterplats på Fokus Företagsmässa

4-5 maj är det dags för årets upplaga av Fokus Företagsmässa. Här kan du marknadsföra ditt företag, träffa nya kunder och knyta nya kontakter i en trevlig miljö.

Företagens Galakväll flyttas till september

Företagens Galakväll blir i år i mitten av september i stället för under våren. Vi har tidigare gått ut med andra datum men nu är det september som gäller och det finns två anledningar till förändringen. En är att vi planerar ett nytt upplägg för galan, med en kväll i två delar. Först mingel, underhållning och prisutdelningar i den nya miljön på plan 4 i Nya Sambiblioteket och sedan galamiddag med underhållning på Logen.

En annan är att Härnösands Näringslivs Ekonomiska förening, HNEF, som är en av de viktigaste parterna i samarbetet kring galan ser det som en fördel för näringslivet att ha våra två stora mötesplatser för företagen på varsin halva av året. Fokus Företagsmässa på våren, 4-5 maj och Företagens Galakväll på hösten, i år 14 september..
Så planera in 14:e september för Företagens Galakväll.

OBS!
Vänta för den skull inte med att nominera dina favoritföretag. Nomineringsprocessen pågår som vanligt och sista datum att nominera är 4 mars. Du kan nominera hur många företag du vill och i flera olika kategorier.
I fjol fick vi in drygt 240 nomineringar. Kan vi slå det i år?

Datum för vårens företagsfrukostar:
16 mars  20 april  25 maj

Vill du ha ett besök?

Vi på näringslivsenheten vill träffa företag och kommer gärna på besök hos er. 
Vill du att vi besöker ditt företag?
Kontakta oss på  foretagslotsen@harnosand.se 
eller på telefon 0611-34 80 34.

Aktuella upphandlingar

Härnösands kommun köper årligen varor och tjänster  för cirka 300 miljoner kronor. Läs om vilka upphandlingar som är aktuella just nu. 

Upphandling

Aktivitetskalender

I aktivitetskalendern hittar du tips på aktiviteter för företagare, exempelvis frukostmöten, företagarträffar, utbildningar, seminarier och konferenser. Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller om du känner till fler aktiviteter som kan läggas in i kalendern. 

Aktivitetskalender

Härnösandsföretag

Tillsammans med företagarorganisationen HNEF har vi en hemsida, harnosandsforetag.se. Där kan du bland annat läsa företagsreportage och se vad som är på gång just nu. 

Vi finns även på facebook.com/harnosandsforetag

Dela nyhetsbrevet:

Näringslivsenheten 
Nybrogatan 13
871 80  Härnösand
E-post: foretagslotsen@harnosand.se
Telefon: 0611-34 80 34

Detta mail har skickats till ulrika.westerlund@hotmail.com  |  Om du inte längre vill ha dessa utskick, vänligen avregistrera dig  |  © 2013 Härnösands kommun, All rights reserved