Hej!

Så befinner vi oss nu i december månad, som med bestämda kliv tar sig steg för steg närmare julens högtider och ledigheter. Det har varit ett händelserikt år och mycket spännande ligger framför oss. Alla har vi mycket att göra - på samma gång som året skall stängas, så öppnas dialoger upp för ett anländande nytt 2018. 

En av de större satsningarna från Näringslivsenheten efter nyåret är dialogen med dig som driver företag ensam, dvs du som är soloföretagare. Känner du dig träffad - håll utkik i din brevlåda eller hör av dig till oss!

Jag tillsammans med mina kollegor önskar dig en riktigt fin juletid, och kanske träffas vi på den avslutande sopplunchen den 15/12 på Nääs Fabriker. Om inte, passar vi nu på att önska dig en riktigt god jul & ett gott nytt år!

Vänliga hälsningar, 

Åsa Qvist Ek / Näringslivschef

Årets tillväxtföretag - även Gasell

Klädkejdan Fanny Michel prisades som "Årets Tillväxtföretag" På Entreprenörsgalan. Utmärkelsen delades ut av Business Region Göteborg och Näringslivsenheten i Lerum. Inte nog med det blev de också Gasellvinnare i Västra Götalands län. (Dagens Industri)

15/12: Julavslutning med sopplunch & skön musik

För alla företagare arrangeras soppluncherna gemensamt av Lerums Kommun, Företagarna, FFLK och Nääs Fabriker. Detta blir det avslutande mingeltillfället med lite julig touch såklart. 

18/1: Afternoon Tea för soloföretagare

En serie om 3 tillfällen för nätverk och inspirerande kunskapsutbyten för dig som är Soloföretagare. Varmt välkommen till uppstart & Afternoon tea - vi ser fram emot att träffa dig!

19/1: Hur kan Klimatklivet stötta industrin?

Länstyrelsen bjuder in till en inspirationsträff med fokus på lösningar för omställningen till ett fossiloberoende Västra Götaland. Träffen riktar sig till stora som små företag inom industrin och andra aktörer som vill minska sin klimatpåverkan.

25/1: Stora företagslunchen

Två gånger per år träffar vi dig som driver något av våra större företag i kommunen. Årets första tillfälle går av stapeln i januari och inbjudan kommer per post. Varmt välkommen!

1/2: Föreläsning om digitalisering

Vilka digitala trender ser vi just nu - och vad får det för konsekvenser för företag, organisationer, samhälle och individer? 

Destinationsproducent till Sävelångsbygden

Nu rekryterar vi snart till tjänsten som tidigare i år fick beslut om medel att utveckla Sävelångsbygden. Du är anställd på Lerums kommun men jobbar tätt intill nätverksrådet där representanter från Nääs, Öijared, Floda, Tollered och Norsesund är aktiva. Mer info på offentligajobb.se inom kort!

Missa inte Småföretagar- akademins kurser

SmåföretagsAkademin erbjuder härproducerade utbildningar för Lerums företagare året om. Missa inte att kolla in vilka kurser som erbjuds framöver!

Starta företag?

Missa inte att du kan få råd och stöd av Nyföretagarcentrum Lerum om du är nyfiken på eller på gång att starta ett nytt företag i kommunen. Välkommen att höra av dig!

FLER TIPS!

Det händer mycket häromkring i juletid, färskast uppdateringar hittar du i evenemangskalendern på visitlerum.se.

FÖRETAGSLOTS

Ett bra sätt att hitta rätt kontakter inom kommunen eller bland aktörer som jobbar med företagsservice. 

Läs mer!

MARK & LOKALER

Söker du tomtmark för din verksamhet, ny lokal för din butik eller vill riva och bygga nytt? Då finner du rätt information här.

Till Lokaldatabasen

NY FÖRETAGARE?

Är du ny företagare i Lerums kommun? Det tycker vi är roligt - och vill gärna träffa dig. Varmt välkommen att kontakta oss. 

naringsliv@lerum.se

Näringslivsråd

För att gemensamt verka för ett attraktivt och välmående företagsklimat i Lerums kommun. 

Läs mer!

Upphandlingsråd

För att främja en förståelse för varandras verksamheter och underlätta goda upphandlingar och inköp.

Läs mer!

Myndighetsråd

För en god dialog när det gäller myndighetsfrågor såsom bl.a. miljötillstånd, livsmedelskontroll och bygglov.

Läs mer!
Aktuella upphandlingar:
Aktuella upphandlingar, underlag och övriga upplysningar för Lerum och hela Göteborgsregionen hittar du på upphandlingar.nu. Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se eller kontakta Berith Olsson, berith.olsson@lerum.se eller 0302-521279. 

Nästa nyhetsbrev kommer i januari 2018, vi ses efter julledigheten. 

Varmt välkommen att kontakta oss, vi jobbar med näringslivsutveckling med fokus på olika områden som företagslots, tillgänglig mark, besöksnäring och mycket mer. Alla våra aktiviteter hittar du i Kalendariet lerum.se/naringsliv.

Väl mött i såväl medier som i verkligheten på några av evenemangen! Du når oss alltid på naringsliv@lerum.se.

Åsa Qvist-Ek
Näringslivschef
MAILA
Direkt: 0302-52 15 58
SMS: 0761-28 15 50

Maria Jerenvik
Näringslivsutvecklare
MAILA
Direkt: 0302-52 15 21
SMS: 0702- 03 15 36
 

Mikael Jarenheim
Näringslivsutvecklare
MAILA
Direkt: 0302-52 12 42
SMS: 0722-03 49 86

 

Alexandra De Michele
Näringslivssekreterare
MAILA
Direkt: 0302-52 15 75
SMS: 0725-33 82 39

Om du av någon anledning inte vill ha det här nyhetsbrevet, kan du avregistrera eller kontakta naringsliv@lerum.se. |  © 2017 Lerum.