Trafikverkets nya handlingsplan ökar säkerheten vid arbete på väg
– Trafikverket arbetar för att förbättra säkerheten vid arbete på väg, berättar Håkan Svensson, Utredningsledare på Trafikverket. Det har dock framkommit att vårt arbete på området kan bli bättre. Generaldirektör Lena Erixon beställde därför bland annat en rapport från VTI (Rapport 900/2016, "Säkerhet och arbetsmiljö vid väg- och spårarbeten") för att se hur vi kan förbättra oss ytterligare.
– Det fanns ett behov av att få en samlad bild av åtgärderna och initiera viktiga aktiviteter för att skapa säkrare vägarbeten, fortsätter Håkan. Handlingsplanen innehåller aktiviteter som berör hela vår organisation. Det handlar om allt från att ge goda förutsättningar för arbete på väg i planeringsprocessen till en mer ändamålsenlig kontrollverksamhet.

– Det är viktigt att vi arbetar samordnat inom Trafikverket, det är en kedja av verksamheter som måste fungera. Med den nya handlingsplanen åtgärdar vi de brister som framkommit. Det handlar bland annat om de behov som identifierats i den branschgemensamma överenskommelsen "Tillsammans mot 0 olyckor i anläggningsbranschen" och i arbetet med Arbetsmiljöverkets regeringsuppdrag att kartlägga risker och föreslå förebyggande åtgärder för säkerheten på väg ur ett arbetsmiljöperspektiv. Den nya handlingsplanen kan ses som Trafikverkets bidrag i dessa arbeten, avslutar Håkan Svensson.
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.