Read on web

May 2020

När

4 juni 2020

Plats

Webinar

Tid

12.00-14.00

Webinar: Offentlig upphandling – juridikens betydelse för ett konkurrenskraftigt anbud

4 juni kl 12.00-14.00

När ett anbud i en offentlig upphandling utformas är det vanligen kravuppfyllnad och prissättningsfrågor som står i första rummet, och juridiken tänker leverantörer oftast på först efter att tilldelningsbeslut är fattat. Juridiska frågor kan emellertid ha avgörande betydelse för ett anbuds konkurrenskraft. Inte minst en genomgripande legal granskning av avtalsvillkoren i en upphandling kan ge central information om leverantörens spelutrymme under avtalets gång, vilket kan ha stor inverkan på anbudets utformning. Det är även en fördel att ha kännedom om juridiken beträffande kontakter med upphandlande myndighet, samt givetvis vilka juridiska gränser det finns för prissättningsstrategin. 

Seminariet behandlar bland annat följande: 

  • Legal granskning av avtalsvillkoren – risker och möjligheter av betydelse för anbudet
  • Juridiken kring strategisk prissättning
  • Kontakter med upphandlande myndigheter – vad är tillåtet innan, under och efter upphandlingen?
  • Vilka regler gäller om en anbudsgivare vill använda underleverantörer eller åberopa extern kapacitet i sitt anbud?
  • Sekretessfrågor i anbud – praktiska överväganden

Föreläsare

Fredrik Linder

Partner, Stockholm

Fredrik har 25 års erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling. Han är rådgivare i upphandlingens alla faser och har varit ombud i ett mycket stort antal domstolsprocesser avseende överprövning, ogiltighet och skadestånd i samband med upphandlingar. Fredrik är sedan många år topprankad bland jurister inom offentlig upphandling av Chambers and Partners (Band 1) och är rankad som ”Leading individual” av Legal 500. Han är även rankad som en ledande jurist inom området av Who’s who Legal. 

Viktor Hård Af Segerstad

Senior Lawyer, Stockholm

Viktor har över 8 års erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling. Innan han började på advokatbyrå var han bolagsjurist och arbetade med anbudsgivning och avtalsförhandling mot offentlig sektor. Viktor är rådgivare åt klienter vid bland annat utformning av anbud och överprövning av upphandlingar. Viktor har företrätt klienter inom en rad sektorer vid ett stort antal överprövningsprocesser.

This email is sent to chris.engzell@schjodt.com | If you no longer want to receive our newsletters and invitations, you can unsubscribe here |  Advokatfirmaet Schjødt AS