En höst att avundas

I Upplands-Bro inleddes sensommaren med förhandsvisning av Bro Park, Svensk Galopps nya flaggskeppsanläggning för huvudstadsregionen. Formellt invigs banan 19 juni 2016 men redan nu ser vi en modern arena ta form.

Etableringen av Svensk Galopp, en investering på en halv miljard, ligger i täten för en rad större investeringar i kommunen. Nästan 8 miljarder SEK är bekräftade investeringar kommande år - och det enbart för nybyggnation. Addera grannkommunerna och siffran växer lavinartat. 

I november flyttar Swedish Match (SMD Logistics) in i Brunna, följt av Svenskt Kosttillskott och Edström Logistics i december. Våren 2016 kommer hela Ramirent inklusive huvudkontor.

Nästa år spelas åter Nordea Masters på Bro Hof efter två års uppehåll, en golftävling som är Skandianviens största event. Bro Hof har i dagarna också ansökt om Solheim Cup 2019 där Upplands-Bro tillsammans med Stockholm stad står bakom ansökan.  

Tecknen tyder därför på en bra höst med högt tryck, precis som det ska vara i Upplands-Bro. Passa på att besöka kommmunens nya mikrobryggeri CAP Brewery med oss på fredag den 4 september - bussanslutning är ordnad -  eller lyssna till hur tunnelbanan till Barkarby påskyndar kommunens utveckling på frukostmöte den 24 september.

Vi välkomnar den här intensiva hösten med förhoppningar om en bra utveckling i kommunen genom ett gott samarbete mellan er företag och kommunen.
 


Mathias Forsberg
Näringslivschef


Förhandsvisning av Bro Park

Svensk Galopp och de företag som utfört entreprenaden bjöd den 27 augusti in till en förhandvisning av Bro Park. Som avslutning bjöds publiken på en premiärritt med några av Sveriges bästa jockeys.

Se SVT:s reportage från smyginvigningen

Följ bygget av Bro Park

På hemsidan för Svensk Galopp kan ni följa uppförandet av den nya hästsportarenan och se flygbilder, uppdateringar och annan information.

Read more