Intelligent, Ethernet-baserad in-/utgångsenhet, kombinerar multi-signal, multifunktion I/O för omedelbar IIoT-anslutning till signaler på maskinen.
"När vi designade groov RIO letade vi efter sätt att demokratisera I/O-data, för det är vad IIoT handlar om", säger Vice President of Product Strategy på Opto 22, Benson Hougland.
"Även om groov RIO kan användas som fjärr-I/O med vårt groov EPIC®-system eller ett annat styrsystem, ville vi också att det skulle fungera autonomt, vilket underlättar direktanslutning mellan I/O-signaler och databaser, affärsprogramvara eller moln IoT-plattformar. ”
 
När groov RIO väl har installerats kan den konfigureras och hanteras oberoende av varandra via webbläsarbaserade verktyg. Ställ in I/O-typ och signalbehandlingsalternativ genom groov Manage vilket eliminerar behovet av en huvudstyrenhet, stöd för standardiserade företagsnätverkstjänster som DNS, DHCP och VPN underlättar nätverksanslutning. Inbyggda kommunikationsalternativ för effektiv datapublicering via MQTT Sparkplug, OPC UA och Ignition edge till avancerad signalbehandling, dataaggregation och transaktioner med databaser och webbtjänster, med hjälp av Node-RED.
Är du redo att se groov RIO i aktion? Hör av dig för en produktdemo. Du får möjlighet att ställa frågor och få steg-för-steg-instruktioner om hur groov RIO passar dina behov.