Din guide till smart och hållbart mode – inspiration och workshop med Slowfashion Johanna Nilsson och Nudie Jeans

Välkomna till Green Talks! Inspirationsföreläsning för dig som vill göra fler hållbara val i din vardag.


Årets största konsumtionsvecka närmar sig. Vi fyndar prylar och kläder som aldrig förr men glömmer att stanna upp och reflektera över den miljöpåverkan som konsumtionen har. Den 27 november, precis innan rea-dagen Black Friday, kommer vi att fokusera på modeindustrins klimat- och hållbarhetsproblematik och uppmana att tänka till en extra gång innan vi konsumerar. Tillsammans med modeinfluencern Johanna Nilsson (Slowfashion) och denimföretaget Nudie Jeans bjuder vi in till höstens Green Talks med fokus på smart och hållbart mode. En afterwork med workshop och föreläsning där du får konkreta tips och verktyg till hur just du kan förändra din modevardag till att bli mer hållbar.

Johanna Nilsson, Slowfashion

Johanna Nilsson driver bloggen Slowfashion.nu, podcasten Slowfashion och är grundare av Instagramkontot Klimatklubben (tillsammans med Maria Soxbo och Emma Sundh) och är nu högaktuella med boken ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”. Hon har tidigare släppt boken ”Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode” (tillsammans med Jennie Johansson) och blev utsedd till Sveriges Second Hand Profil 2019 av Erikshjälpen. Johanna kommer att guida dig inom smart och hållbart mode, och garanterar att du lämnar Green Talks peppad, hoppfull och handlingskraftig.

Kevin Gelsi, Nudie Jeans

Nudie Jeans är klädmärket som har visionen att bli det mest hållbara jeansföretaget. De tar hållbarhet på största allvar genom hela värdekedjan. För sina kunder erbjuder de gratis lagning i sina Repair Shops, och de jeans som inte går att fixa återanvänds inom reparationsservicen eller i upcycle-projekt, eller återvinns. Utöver detta erbjuder de även second hand Nudie Jeans som samlas in från kunder i deras Repair Shops. De vill uppmuntra folk till att laga, göra det själva, eller ta sina trasiga Nudie-jeans till en Nudie Jeans Repair Shop eller skräddare istället för att slänga dem. Tillsammans med Johanna Nilsson och Kevin Gelsi, Sustainability Coordinator på Nudie Jeans, kommer de att inspirera till återbruk och återvinning av dina plagg samt hålla i en workshop där vi med Nudies Repair Kit lär oss fixa mindre hål och skador på våra plagg. På www.nudiejeans.com/sustainability/sustainable-products kan du läsa mer om Nudies hållbarhetsarbete.

Bra att veta inför eventet.
  • Ta med dig ett trasigt jeansplagg att laga i workshopen med Nudie Jeans
  • 27 november klockan 18.00 – Helt gratis!
  • Vi bjuder på enklare käk och alkoholfri bärs. Maten är vegansk, gluten- och nötfri.
  • Lilla Götafors, Mölndal. Ta dig med kollektivtrafik till Mölndal Centrum eller Mölndal Innerstad. Därifrån promenerar du på 10 minuter till Lilla Götafors. Du kan även ta buss 751 till Gamla Torget som ligger 3 minuter från Lilla Götafors. Bussen går 2–4 gånger i timman. Vi uppmanar till att inte ta bil, men om du måste, samåk gärna! I så fall parkerar du enkelt inom 100 meter från lokalen.
 
Vi erbjuder 60 exklusiva platser till Green Talks den 27 november. Biljetterna släpps onsdag 23 oktober klockan 12.00. Du kan endast anmäla en person.  

Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.