11/2015
Julehilsner fra DELTA
Så blev det pludselig december med juleforberedelser og en ihærdig indsats for at få afsluttet årets opgaver inden nytåret kommer. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.
 
Inden længe starter et nyt år, hvor nye direktiver træder i kraft indenfor EMC, radioudstyr og elsikkerhed. I DELTA’s faglige klubber opdaterer vi medlemmerne på de nye direktiver, så de ved, hvad de skal gøre, for at produkterne lever op til de nye regler. Lige nu modtager klubberne nye medlemmer. Læs mere nedenfor.

God læsning og på gensyn i 2016
Maria Nedersee Andersen
Redaktør
redaktionen@delta.dk
Er du - eller en i dit netværk - nysgerrig på ny teknologisk viden og ønsker et fagligt løft, så er det en god idé at melde sig ind i DELTA’s faglige klubber. Meld dig ind eller anbefal en ny virksomhed at være medlem, så sender vi dig en flot julegave som tak.

Udfyld registreringsformularen her. Derefter vil én af vores klubansvarlige ringe dig eller din kontaktperson op og drøfte det praktiske. Hvis du har spørgsmål så kontakt os på share@delta.dk. Læs mere om klubberne her.
Danfoss’ produkter er gennemtestede
Mekaniske tests som træk-, tryk- og krybetests bruges af Danfoss til at verificere deres komponenter undervejs i produktudviklingen. Det giver hurtige og anvendelige svar, der sætter skub i udviklingsforløbet.
Lever dit produkt op til gældende standarder?
For de fleste produkter, og særligt for medicinsk udstyr, er der mange krav, som produktet skal leve op til, før det kan lanceres på markedet. Det kan være standarder, der dikterer krav til produktets specifikationer (produktstandarder), men lige så ofte  krav til, hvordan produktet er udviklet (processtandarder).
Vibrationer forsyner fremtidens IoT enheder med energi
Små trådløse batteridrevne enheder til monitorering, såsom i klimaanlæg, alarmsystemer og industriel overvågning, er ofte begrænset i funktionalitet og udbredelse grundet batteriets begrænsede levetid og deraf krav til service og vedligehold.
 
Flere løsninger imødekommer batteriernes begrænsede energimængde ved i stedet at høste energi fra omgivelserne, bedst kendt som energy harvesting.
ETV - Environmental Technology Verification - fremmer international markedsføring af grønne teknologier
Miljøteknologi og grøn energi er danske styrkeområder med stor eksport. Fra 2013 til 2014 steg eksporten af grøn energiteknologi med 15 % til 44 mia. DKK, men der er potentiale til mere.
TEK'notat 10: Emissionsmåling i reverberation kammer
Hurtigere metoder til udstrålingsmålinger
DELTA er for nylig begyndt at benytte reverberation kammer til at undersøge emission fra elektriske produkter. I dette notat beskrives, hvad der er muligt at lave i et reverberation kammer og hvilke fordele og ulemper, der kan være.

TEK’notat 10 beskriver kort teorien for, hvordan et reverberation kammer virker, hvordan det kan benyttes til at afdække udstrålingskarakteristikker, og til slut gives eksempler på, hvordan det kan benyttes i en udviklingsprocess for et produkt.
DELTA i P1 Harddisken
Den 6. november deltog DELTA’s Energy Harvesting & IoT specialist Johan Pedersen i P1 Harddisken, hvor han forklarer om Energy Harvesting under overskriften: ´Dimser (næsten) uden strøm´.
DELTA og IBIZ Center sætter fokus på fremtidens teknologier i detailhandlen
Som en del af DELTA's virke i IBIZ Center sætter IdemoLab fokus på potentialet i implementeringen af ny teknologi i fysisk detailhandel.
First name Last name


Du kan skræddersy din egen DELTA Agenda her.
 
PRESSEMEDDELSE
GTS: ”Internet-of-Things” er Danmarks nye vækstmotor
Danmark er på blot fire år faldet fra en 8. plads til en 15. plads på World Economic Forums årlige liste over landes evne til at udnytte it-teknologi. Det er kolde facts, som kalder på handling, der kan bringe Danmark tilbage i eliten.
Dansk Audioklub:
Møde 10. december 2015
Dansk Audioklub er målrettet virksomheder og personer, der arbejder professionelt med reproduceret lyd fra fx højttalere, hovedtelefoner, høreapparater, telefoner.
DnA Klubben: Medical Device App Development – del II
Møde i Dna Klubben den 21. januar 2016. Fra kaos til struktur: lær at håndtere data ved udvikling af 'medical device software' og undgå markedsforsinkelser og økonomiske sanktioner!
Der afholdes 3 audiologikurser i Odense i januar 2016
19. januar 2016:
Introduktion til teknisk audiologi

20. januar 2016:
Introduktion til høreapparater

21. januar 2016:
Høreapparattilpasning og verifikation 
Corrosion Reliability of Electronics
Heldagsseminar: "Climatic Reliability of Electronics". Globale udfordringer og perspektiver, den 28. januar på DTU i Lyngby.