04/2017
Vi sender droner ud på nye missioner
Potentialet for anvendelse af droner i forskellige sammenhænge er stort - ikke mindst indenfor industrien. På måle- og inspektionsområdet åbner brugen af droner dørene for nye muligheder, der kan revolutionere måden, målinger foretages på. Som led i Danmarks nationale dronestrategi har FORCE Technology fået tildelt midler af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte til at udvikle nye dronebårne løsninger til måling og inspektion på svært tilgængelige steder, som fx vindmøllevinger og biogasanlæg.

Læs mere om drone-projektet i denne udgave af Agenda-nyhedsbrevet, som også bringer dig historier om rumteknologi, energy harvesting og risk management for medico-produkter.

Mange hilsener fra
Nanna Bastved
Redaktør
redaktionen@delta.dk
Energy harvesting eliminerer dyrt batteriskift i prisskilte
East West Instore Solutions sælger elektroniske prisskilte til bl.a. COOP. Et innovationsprojekt har vist dem en billigere løsning for prisskiltene baseret på indendørs solcelleteknologi. Potentialet for detailhandlen er stort.
Risk management i forbindelse med EMC for medical devices
Ingen steder er kravet om risikobetragtninger i forbindelse med EMC gjort mere eksplicit i de harmoniserede standarder end for medicoteknisk udstyr. Få indblik i processen for risikohåndteringen.
Droner på nye missioner
FORCE Technology har søsat et ambitiøst projekt indenfor droneteknologi i samarbejde med Alexandra Instituttet. I projektet skal vi udforske nye og udfordrende muligheder for at anvende droner til forskellige typer af miljømålinger og kontaktbaseret inspektion af materialer.
Basisstandarderne – grundlaget i standardiseringens kostpyramide
Standarder er tekniske dokumenter, der fastlægger fremgangsmåde og tekniske krav fx ved gennemførelse af EMC-test med elektriske forstyrrelser. Når den tekniske udvikling i samfundet ændrer på det elektriske miljø, skal standarder og krav følge med og tage højde for nye elektriske forstyrrelseskilder som eksempelvis trådløse produkter overalt eller højeffektive switched-mode strømforsyninger til LED-belysning. En international gruppe af eksperter skriver de nye basisstandarder.
Danske virksomheder skal vokse ind i himlen
FORCE Technology og Alexandra Instituttet arbejder sammen i et nyt rum-projekt, som skal synliggøre og styrke danske virksomheders mulighed for at udvide deres forretning til også at omfatte rummet.
First name Last name


Du kan skræddersy din egen DELTA Agenda her.
 
Møde 20. april: DNA Klubben
Gennemgang af de største ændringer og overvejelser ifm. det nye Medical Device regulativ. På mødet gives særlig opmærksomhed på Bilag I - Generelle sikkerheds- og præstationskrav.
Kursus 2. maj: Støjmålinger I
Kurset giver en grundlæggende indføring i miljøstøj, fx ekstern støj fra virksomheder. Kursisterne lærer at foretage orienterende støjmålinger.
Kursus 3. maj: Støjmålinger II
Kurset bygger videre på Støjmålinger I og giver en mere omfattende undervisning i miljøstøj, herunder en gennemgang af støjrapporter og støjberegninger
Kursus 25. april: Accelerations-faktorer og ALT-tests
Baggrundsviden og metoder til at planlægge og analysere simple accelererede levetidstest af elektromekaniske produkter.
Lær at forstå og udnytte accelerationsfaktorer og -modeller og dermed at vurdere og planlægge accelererede levetidstests.
Møde 26. og 27. april: IoT & Wireless Klubben
Approval Management
I mange år har vi ventet på et nyt Radioudstyrsdirektiv, og derfor tager vi det sidste statuscheck, før den sidste skæringsdato er nået, herefter er det kun RED, der gælder.
26. april i Aarhus
27. april i Hørsholm
23. maj: Metrologidagen 2017
Metrologidagen sætter fokus på det skifte, der påvirker den danske industri for vand, varmeenergi og transport, bl.a. med moderniseringen af de legalmetrologiske regler. 
10.-11. maj i Berlin
Mød DELTA Mikroelektronik på Internet of Things Applications EUROPE i Berlin.