Skåne tar ledarroll i internatinellt miljonprojekt 

Skåne – where tourism matters

Vi tar ledarroll i internationellt initiativ 

I fredags fick vi besked om cirka 20 miljoner kronor till ett internationellt initiativ för hållbar turism. Tillsammans med länderna runt Östersjön satsar vi nu på att dela nya insikter som är nödvändiga för framtidens turism.
 – Dagens positiva besked bekräftar att Visit Skåne är en attraktiv partner för kvalificerad internationell samverkan. Med finansieringen av projektet ReTour i hamn får vi ett värdefullt redskap i vårt viktiga uppdrag att främja en balanserad och hållbar tillväxt i Skåne, säger Anna Jähnke, styrelseordförande för Visit Skåne.

Frukostlabbet: Därför ska du jobba med lokala råvaror

Vi vill bidra till att hitta nya kreativa sätt för att få in fler lokala råvaror i hotellfrukostar. Därför bjöd vi in kockar och frukostansvariga på skånska hotell- och konferensfrukostar i Skåne. Låt dig inspireras av insikterna som kom fram när kockarna träffades.

Kunskap

Satsa tillsammans för bättre upplevelser

För att sticka ut behövs lockande helhetsupplevelser och det skapas bäst tillsammans med andra företag. Det handlar om att få gästen att stanna längre genom att erbjuda fler delar i en obruten helhet. Svårt att veta var du ska börja? Botanisera i tips och insikter från vår pop-up i Vellinge, som även handlade mycket om våra danska besökare. 

Förändrade spelregler med volontärer

Är du en arrangör som har märkt att det har blivit svårare att anlita och locka volontärer? Vi har tittat närmre på ämnet och hittat några av orsakerna. 

MAJ
8

Nedräkningen är igång: Nätverksträff under Eurovision

Tid: 10.00–11.50
Plats: Malmö Live

Ett glittrande branschmingel med ett spännande scenprogram väntar. Glöm inte att säkra din plats!

Temat är hur vi kan förstärka de positiva effekter som evenemangen ger till en destination. Allt från intäkter till näringslivet, ett blomstrande föreningsliv, sociala effekter, ökat engagemang och stolthet hos invånarna. På scen: Andrea Mellergård – generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet, Therese Liljedahl – senior Vice President Marketing Partnership för Live Nation, Robert Pettersson – forskare på ETOUR, Cecilia Perlind – VD för SES. Konferencier är Ola Selmén, programledare på SVT, Sveriges Radio och konferencier för de svenska dam- och herrlandslagen i fotboll.

World Tourism Day den 26 september

Årets tema för World Tourism Day är Turism och Fred. Som en del av detta lyfter vi fram olika initiativ i Skåne på detta tema. I Sverige är Lund, via Lunds Ideella Turistinformation medlemmar i International Greeter Association (IGA) en internationell förening som finns på 151 platser i 43 länder. Föreningens slogan är ”Come as a guest, leave as a friend” och bygger på att medlemmarna (greeters) visar och berättar om sin hemstad för besökare, helt utan kostnad. Förra året tog Lunds greeters emot besökare från hela 24 olika länder.

Vi tar tempen på vår cykeldestination

Tillsammans med Cykelfrämjandet och Visit Halland breddar vi kunskaperna för att utveckla södra Sverige som cykeldestination. Vi kommer att genomföra två olika enkäter som dels riktar sig till semestrande cyklister och dels till besöksnäringen. Syftet är att ta reda på behov och upplevelser och kartlägga servicen längs med våra leder.

Vill du också få nyhetsbrevet?

Har du fått nyhetsbrevet på annat sätt än i din inkorg och vill också prenumerera?
Fyll i dina uppgifter i formuläret.

corporate.visitskane.com  | Kontaktuppgifter  | Öppna webbversion

Visit Skåne AB
Dockplatsen 26 | Malmö, Sweden

Skånes regionala destinationsbolag, Visit Skåne AB, ska stärka Skånes varumärke internationellt, och främja besöks- och eventnäringen. I uppdraget ingår att verka för att stora evenemang, kongresser, utställningar och mässor genomförs i Skåne. Det handlar också om att utveckla skånsk besöks- och eventnäring med fokus på hållbarhet och innovation, och att öka destinationens kännedom och attraktivitet internationellt. Visit Skåne AB ägs av Region Skåne Holding AB och bildades 2023 genom en fusion av Tourism in Skåne AB, Event in Skåne AB samt Business Region Skåne AB.