NÄRINGSLIVSNYTT Februari 2023


Frukostmöte Företagsgruppen Staffanstorp

28 februari

Företagsgruppen Staffanstorp bjuder alla företagare i Staffanstorp, kommunala tjänstemän, politiker och partners till Business Port till frukostmöte hos Great Padel & Golf

Läs mer

Företagarlunch Företagarna Öresund

7 mars

Tema Upphandling i Region Syd. Lotta Roth berättar mer om hur Företagarna kan bidra till mer kunskap om upphandling. Anna Bertland VD för Classicum Växthus AB berättar om Kabbarps Trädgård AB.

Läs mer

Guldkvällen Staffanstorp

23 mars

Nu är det dags för Staffanstorps Näringslivsfest. Det är kvällen där vi firar vårt näringsliv med gemenskap, möjlighet till att träffa nya affärsbekanta och vi utlovar en fartfylld kväll.

Läs mer

Guldkvällen Staffanstorp
23 mars

Nu är det dags för Staffanstorps Näringslivsfest. I år med ett nytt koncept och vi utlovar en minnesvärd kväll! 

Guldkvällen är kvällen där vi firar vårt näringsliv med gemenskap och prisutdelning till de som utmärkt sig extra under året. Ta chansen att skapa nya affärsmöjligheter, träffa andra företagare från Staffanstorp och vi utlovar en fartfylld kväll. En specialkomponerad meny serveras av Segers Mat från Kabbarp som vann Årets Unga Företagare 2021.
Underhållning i toppklass utlovas av Cornelius Löfmark känd ifrån Världens snabbaste allsång, och även den som producerat, regisserat och spelat i Kal P Dals musikal samt Kim Larsen musikalen Mitt om Natten som precis avslutats på Nöjesteatern i Malmö.
Anmälan senast 1 mars.
Biljetter släpps den 15 februari.
FÖRST TILL KVARN!

Ta emot en sommarpraktikant

Under många år har Staffanstorps kommun erbjudit ungdomar i åldern 15-16 år sommarpraktik. Detta är en uppskattad insats av såväl ungdomar som arbetsplatser. En praktikplats ger ungdomar en möjlighet att tjäna egna pengar och en introduktion till arbetslivet. Eftersom de kommunala platserna inte räcker till ber vi dig och ditt företag att ta emot en eller flera ungdomar under en eller fler treveckorsperioder under sommaren 2023. 

MSB beredskap för företag

Som en del av pågående kunskapssatsningar för att  stärka totalförsvaret och utveckla försörjningsberedskapen genomför MSB en kampanj riktad till små och medelstora företag i Sverige vid namn Förberedda företag. På MSBs webbsida finns information och stöd till dig som vill veta mer om företagens betydelse för Sveriges beredskap i kris och krig och hur ditt företag kan bli mindre sårbart.

Företagsakuten

För att hjälpa skånska företag genom krisen har Region Skåne, Energikontoret Skåne och Almi Skåne utökat sitt stöd i vinter.
De vill öka kunskapen om hur företag kan energieffektivisera och genomföra åtgärder för att minska sina energikostnader på både kort och lång sikt. På websidan samlas aktuell information till företag.

Sök digitaliseringscheck upp till 250 000

Har du en digitaliseringsidé som kan skapa nya värden för ditt företag? Då kan du söka finansiellt stöd från Region Skåne för att realisera den.
Utlysning 1 – Läs mer här och ansök senast 10 februari:
Utlysning 2 – Läs mer här och ansök senast 14 mars:

Fokus Tillväxt

Vill du öka omsättningen i ditt företag och växa? Fokus Tillväxt hjälper dig att hitta nyckeln till lönsamhet i just din verksamhet och guidar dig hela vägen.

Ibland är det svårt att veta var man ska börja. Är det mer personal som ska till? I så fall, vilken typ av kompetens? Kanske företaget behöver digitaliseras, internationaliseras eller utveckla sin affärsmodell?  Fokus Tillväxt hjälper dig att hitta nyckeln till lönsamhet, här och nu, och förser dig med resurserna som krävs för att nå dit. Utan att det kostar dig någonting. Allt du och ditt företag behöver göra, är att vilja växa.

Starta eget?

Funderar du på att starta eget? Vår samarbetspartner Lunds Nyföretagar Center har grundläggande kurser för dig som vill veta mer om att starta hållbara och långlivade företag. Boka enskild rådgivning eller grupprådgivning i kursen "Starta eget". 

Läs mer på Businessport.se

Staffanstorp har det 2:a bästa näringslivsklimatet i Sverige enl Svenskt Näringslivs ranking 

Partnerskap för bästa näringslivsklimat 

Som partner till Business Port är du en viktig del av nätverket i Staffanstorp och bidrar till ett bättre näringsliv.

Våra partners:
Accustor AB
Advokatfirman VICI
Axion Revisionsbyrå AB
Bilanpassning Staffanstorp AB
Blinkfyrar AB
CM Digital AB
EDP Consult AB
EFL Executive Foundation Lund
EnergiEngagemang Sverige AB
Esperssons Åkeri AB
Exitor AB
FlyBy AB
GIAB Godsinlösen
Guldkanalen - DB Media
Handelsbanken
Hälsomedicinskt Center Företagshälsa i Skåne AB
IDUS AB
Implementa Sol AB
Innecta AB
Lena Nilsson
Lunds Nyföretagarcentrum
Mason Executive Interim AB
PEAB Byggservice AB
PULS AB
Safetrack Baavhammar AB
Sandin Ekonomikonsult AB
SBB i Norden AB
SEB
Segers Mat
Senior Arbetsglädje AB
SKÅBI AB
Sparbanken Skåne Staffanstorp
Sport Fossto AB
Staffanstorps Centrum AB
Staffanstorps Gästis
Staffanstorps Åkeri
Teres Minor
Tirups Örtagård
Trägårdh Advokatbyrå
UAC - Uppåkra Arkeologiska Center
Våningen & Villan Staffanstorp
WSI-EBL Digital Consultants AB

Mediapartner:
Tidningen Spegeln

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för företagen och näringslivet!

Vi välkomnar nya partners till Business Port

Genom nätverket skapar vi nya kontakter och kunskaper som näringslivet får nytta av.

Läs gärna på vår hemsida om de möjligheter som finns inom nätverket.