Regional Utveckling

Webbversion • Vidarebefordra • Avprenumerera

Framtidsdialog - vilka nya steg inom området unga och kompetensförsörjning är kloka att ta?

OBS: Sista anmälningsdatum den 25 augusti.

Vi har många delar på plats kring frågan i Skåne. Men som i allt utvecklingsarbete - ju mer vi gör desto fler utvecklingsområden får vi syn på!  Med utgångspunkt i frågorna kring samverkan skola/arbetsliv, studie- och yrkesvägledning och ungas inträde på arbetsmarknaden, så identifierar vi fler behov och ser hur vi kan agera kring dessa tillsammans!

Den 8 september bjuder Region Skåne in till en FRAMTIDSDIALOG där vi tänker nytt och planerar framåt tillsammans. 

Ur programmet (uppdateras löpande): 

  • Maria Heinesson Grynge, enhetschef för Näringsliv och kompetensförsörjning på Regional utveckling, Region Skåne berättar om deras uppdrag och arbete kopplat till det regionala kompetensförsörjningsuppdraget. Vilka områden arbetar de med och varför?
  • Kairos Future gör oss redo för att kunna ta tag i framtidsutmaningarna när det gäller kompetens. Hur vet vi vad vi ska förbereda våra unga på för arbetsmarknad egentligen?
  • UAPS: Den nya Utbildnings och Arbetsmarknadsprognosen med sikte på 2035 är publicerad - ta del av det färska resultatet!
  • Idéverkstad: Vilka nya steg kan vi ta tillsammans regionalt? Vad krävs av oss då och var vill vi vara i frågorna 2026? 
Inbjudan riktar sig till alla som arbetar med frågor som rör ungas inträde på arbetsmarknaden och kompetensförsörjning. Vi ser gärna både lednings- och mer operativ personal på plats.
 

SEPTEMBER
8

När och var?

När: Torsdag den 8 september

Tid: Registrering från kl 9.30, med program kl. 10.00-15.00. 

Var: Hotell Statt, Hässelholm

Anmälan

För att anmäla dig klicka på länken nedan.

Har du frågor hör av dig till Charlotta Levin (charlotta.levin@skane.se, 040 675 34 32).

Vi ser framemot din anmälan på länken nedan senast den 25 augusti!

OBS: Begränsat antal platser. 

Skane.se  | Kontakta oss

Region Skåne, 291 89 Kristianstad
Växel: 044-309 30 00 Fax: 044-309 32 98 E-post: region@skane.se

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.