Skånskt vin, Eurovision och EM

Skåne – where tourism matters

Röstningen är i full gång

Finalisterna är äntligen utsedda i årets Hylla Skåne där vi lyfter hjältar inom skånsk evenemangs- och besöksnäring. Nu kan du rösta fram din favorit i kategorierna Årets Eventskåning, Årets Upplevelse och Årets Volontär 2023. 

Mat och dryck

Skåne är platsen när svenskt vin lyfts internationellt

I juni kommer vinprovare och sommelierer att blindprova hundra svenska viner i en satsning under rubriken The Swedish Wine Tasting. Satsningen syftar till att visa upp den potential som finns inom svensk vinnäring, som skånskt vin är en mycket stor del av. Provningen är en kvalificering för att gå vidare till den exklusiva slutprovningen som hålls i Ängelholm. Arrangörerna räknar med att det internationella synliggörandet av svenskt vin kommer att ge ett stort erkännande till Sverige som ung vinnation. 

Fem tips för en mer hållbar frukost

Nu har vi startat vår nya satsning Frukostlabbet. Frukostansvariga från boende- och mötesanläggningar träffades för att dela erfarenheter med fokus på att arbeta fram mer hållbara frukostserveringar. Vi fick fina frukosttips av deltagarna som vi har samlat på vårt Instagram-konto. 

Kunskap

Företag får stöd för vassare erbjudande till danskarna

Nytt format för att dela kunskap testades i samarbete med Tomelilla kommun. På temat hur man kan vässa sitt erbjudande för att locka danska besökare stod både nätverkande, coachning och möjliga samarbeten på agendan.

Hög förväntan inför EM i maj

Lovisa Delby är en erfaren tränare och förbundskapten för Flickor 17 som är högaktuella med UEFA F17 EM, vars slutspel spelas i Malmö och Lund mellan den 5–18 maj. Inför det kommande mästerskapet ger hon oss en inblick i sitt engagemang.

MAJ
8

Save the Date: 
Nätverksträff under Eurovision

Onsdagen den 8 maj är det dags för en nätverksträff under Eurovision klockan 10-12 på Malmö Live. Missa inte att boka in vårens stora branschhändelse. Späckat program och mingel.

Tio Instagram-hacks för att locka danska följare

Att få ett Instagramkonto att växa är en rolig utmaning. Det finns inget framgångsrecept som garanterar succé. Det finns vissa knep som kan hjälpa dig på traven. Vi har samlat våra bästa Instagram-hacks för företag inom besöksnäringen i Skåne, med fokus på att attrahera danska följare.

Vill du också få nyhetsbrevet?

Har du fått nyhetsbrevet på annat sätt än i din inkorg och vill också prenumerera?
Fyll i dina uppgifter i formuläret.

corporate.visitskane.com  | Kontaktuppgifter  | Öppna webbversion

Visit Skåne AB
Dockplatsen 26 | Malmö, Sweden

Skånes regionala destinationsbolag, Visit Skåne AB, ska stärka Skånes varumärke internationellt, och främja besöks- och eventnäringen. I uppdraget ingår att verka för att stora evenemang, kongresser, utställningar och mässor genomförs i Skåne. Det handlar också om att utveckla skånsk besöks- och eventnäring med fokus på hållbarhet och innovation, och att öka destinationens kännedom och attraktivitet internationellt. Visit Skåne AB ägs av Region Skåne Holding AB och bildades 2023 genom en fusion av Tourism in Skåne AB, Event in Skåne AB samt Business Region Skåne AB.