Fotboll,frukost och säkerhet.

Skåne – where tourism matters

Fotbollen dansade in på EM

Spännande matcher har spelats i både Malmö och Lund under två veckors tid och i lördags stod det klart att Spanien tog hem guldet i UEFA F17-EM 2024. Ett EM som inleddes med att ett 40-tal modiga skånska fotbollstjejer i åldern 12-14 år uppträdde med ett dansnummer på Malmö IP. Ett initiativ som Visit Skåne tagit och som Svenska Fotbollförbundet, Skånes Fotbollförbund och Skånes Dansteater står bakom. 

Världens skarpaste hjärnor gör upp i Lund

Ett VM att lägga på minnet. I november är det dags för mästerskapet VM i minne, som avgörs i en rad discipliner. Deltagarna utmanas i hastighet, uthållighet och precision.
– Evenemanget positionerar regionen som en stark och innovativ forskningsregion. Samtidigt möjliggör vi för barn och ungdomar från hela Skåne att få upp ögonen för vetenskap och forskning, säger Max Granström, vd för Visit Skåne.

Sista chansen att anmäla dig till vår säkerhetsutbildning

Evenemangsbranschen står inför nya utmaningar. Kraven på säkerhet och trygghet växer i takt med att regelverk och riktlinjer stramas åt. 

Visit Skåne, Kristianstad kommun och Skånsk Live bjuder tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) in dig till en kostnadsfri utbildning i evenemangssäkerhet den 23 maj i Kristianstad. 

Evenemangs positiva effekter i fokus

Det var full fart på vår nätverksträff med glittrande branschmingel och aktuella talare som pratade under temat positiva effekter som evenemang ger till olika destinationer. Evenemangsarrangörer, destinationer, besöksnäringsaktörer och möjliggörare kunde ta del av ett fullmatat scenprogram på Malmö Live, i hjärtat av det pågående Eurovision.

Frukostlabbet: Fördelar med lokalt värdeskapande

Låt dig inspireras av fler kloka insikter som kom fram när kockar och frukostansvariga på skånska hotell och konferensanläggningar samlades.
– Det är väldigt bra att ha samarbete med andra. Man ger varandra, man hjälper varandra och man gynnar varandra. Hela bygden blir mer levande, säger Eve Maltais som är frukostansvarig på Talldungen.

I korthet

Mat och design fyller Malmös gator i sommar

Mellan 23–26 maj kan du upptäcka spännande design på över 70 olika platser runt om i staden under Southern Sweden Design Days.

Är du dessutom en foodie så får du inte missa European Street Food Awards 31 maj–2 juni i Hyllievångsparken. Börja fredagen med en godare lunch eller avsluta arbetsveckan med en schysst AW. 

Mjuka värden viktiga för turismens framtid 

Vi deltog under Global Sustainable Tourism Councils kongress om hållbar turismutveckling. Representanter från femtio länder möttes i Stockholm för att lära mer och bidra med hållbara metoder som har bäring på vår branschs framtid. I mötena blev det tydligt att det inte räcker med all infrastruktur som finns på plats för tillgänglighet och inkludering om empati och förståelse saknas. Människors attityd är avgörande.

Du har väl inte missat vårt andra nyhetsbrev?

Fyra gånger per år skickar vi ut ett matnyttigt kunskaps- och spaningsbrev, med fokus på dig som jobbar i besöksnäringen. Det senaste utskicket och hur du prenumererar hittar du på vår hemsida. 

Vill du också få nyhetsbrevet?

Har du fått nyhetsbrevet på annat sätt än i din inkorg och vill också prenumerera?
Fyll i dina uppgifter i formuläret.

corporate.visitskane.com  | Kontaktuppgifter  | Öppna webbversion

Visit Skåne AB
Dockplatsen 26 | Malmö, Sweden

Skånes regionala destinationsbolag, Visit Skåne AB, ska stärka Skånes varumärke internationellt, och främja besöks- och eventnäringen. I uppdraget ingår att verka för att stora evenemang, kongresser, utställningar och mässor genomförs i Skåne. Det handlar också om att utveckla skånsk besöks- och eventnäring med fokus på hållbarhet och innovation, och att öka destinationens kännedom och attraktivitet internationellt. Visit Skåne AB ägs av Region Skåne Holding AB och bildades 2023 genom en fusion av Tourism in Skåne AB, Event in Skåne AB samt Business Region Skåne AB.