Projekt Fenixz        

Informationsbrev #6, maj 2022

Informationsträffar med utbildare

Hör om höstens kurser direkt från utbildningsföretagen!

Fenixz-projektet bjuder in till tre informationsträffar under maj/juni för mer djupdykning i vårt utbud. Träffarna sker i samverkan med våra upphandlade utbildningsföretag, som kommer att berätta om höstens kurser under sina respektive träffar. Du kommer att få veta allt om kurserna, varför just dessa kurser är viktiga i din och ditt företags omställningresa (som vi ju ständigt befinner oss i), och hur du på bästa sätt kan förvalta den kunskap du får. Här kan du även passa på att ställa dina frågor om kurserna direkt till utbildarna. 

Du kommer även att få träffa tidigare deltagare från några av kurserna, som berättar om sin upplevelse av att genomgå digitala kurser via Fenixz-projektet, för att stärka sin konkurrenskraft. 

Förändringen är inte bara digital!
Datum: 30 maj, kl 15:00 – 15:45

Först ut är utbildningsföretaget Lexicon, som håller i våra kurser inom områdena IT & digitalisering och verksamhetsutveckling. Så här beskriver de innehållet i sin informationsträff: 

"Alla branscher har nu sina utmaningar kring omställning, digitalisering, kompetensbehov, ökad konkurrenskraft och inte minst hållbarhet.
Allt detta sammantaget har vi fått möjlighet att stödja dig med, igenom projektet Fenixz som görs i samarbete med Fyrbodals-, och skaraborgsregionen.
Vi vill nu bjuda in dig till ett event fyllt med tips kring hur du kan effektivisera din verksamhet i din egen bransch. Ett event fyllt av goda samtal och exempel."

Vi får bl a lyssna på Annika Andersson, VD på SJB Bygg, en av projektets deltagare. Hon kommer att prata om att styra verksamhetsutvecklingen med värderingar. Dessutom: 

  • Anders Lindh, lärare inom verksamhetsutveckling, kommer att prata om verksamhetsutveckling i mindre företag. 
  • Hur effektiv kan du bli med stöd av de verktyg du redan har? Christian Borg lärare inom digitalisering av organisationer
 Citat från en tidigare deltagare:
"Jag har gått kursen Microsoft 365 & Teams genom Fenixz projektet. Vi fick en bra helhetsbild genom att se möjligheterna hur vi kan använda M365/Teams på företaget. En fördel var också att alla fick möjligheten att delta iom att det var digitalt. Kursledaren Christian Borg var också mycket inspirerande och kunnig"
Ann-Sofie Gustafsson
VD Samcert


Arbetsmiljö & hälsa
Under den andra informationsträffen får vi lyssna på utbildningsföretaget Nercia. De kommer att berätta om sina kurser i Fenixz-projektet inom ämnesområdena BAM, SAM, OSA, hälsa och stresshantering. Vi kommer även att få höra deras föreläsare Malin Lake, som har en bakgrund från elitidrotten; landslagsstjärna i handboll, allsvenskan i fotboll, SM-tvåa på 1500 meter m.m. Hon kommer att prata om hur viktiga våra egna tankar är för att vi ska må bra, där förväntningarna oftast är att prestera på topp. I föreläsningen delar hon med sig av sina kunskaper och verktyg som syftar till att må och fungera bättre. 
Datum: 7 juni kl 15:00 - 15:45

Organisationsutveckling & ledarskap, ekonomi & inköp
Sist ut är utbildningsorganisationen Folkuniversitet, som kommer att hålla sitt informationsmöte den 20:e juni. Deras inriktning handlar bl a om ledarskap och vi kommer att kunna berätta mer om denna träff i nästa nyhetsbrev om 2 veckor. Men du kan ändå anmäla dig redan nu. 
Datum: 20 juni, kl 15:00 - 15:45

OBS! Vi behöver din anmälan till respektive träff via länkarna nedan.

Kurser med start inom kort!

Det finns fortfarande platser kvar på flera  kurser med start innan sommaren!
Här är några av dem: 


Handelns digitala omställning - grundkurs 30/5
Digital marknadsföring grundkurs 14/6 
Service o bemötande 7/6 

En översikt av kurserna finns på Fenixz webbplats. Du kan även ta dig direkt till kursportalen för detaljerad information om respektive kurs. 

Om Fenixz informationsbrev

Här får du tips om planerade utbildningar, information om projektet i allmänhet och annat som berör denna kompetenssatsning. Informationsbrevet skickas med jämna mellanrum till ansluta företag, utbildare, samverkansparter och intressenter fram till att projektet avslutats i slutet av 2022. 

Fyrbodals kommunalförbund | www.fyrbodal.se | Tel 0522-44 08 20 | E-post kansli@fyrbodal.se
Om du inte vill ha fler nyhetsbrev, avregistrera dig här.
Läs mer om vår integritetspolicy.