Står ni i startgroparna för att satsa internationellt eller behöver hitta nya strategier för att lyckas? Låter det här som något för dig? Se till att anmäla dig till Swecares nya satsning Exportera mera – en utbildning i 5 steg inom Swecare Academy med start 02 september! 
SEPTEMBER
02

Strategier och nyckelfaktorer för en framgångsrik internationalisering.

Står ni i startgroparna för att satsa internationellt eller behöver hitta nya strategier för att lyckas? Missa inte detta tillfälle att lära och inspireras av andra som redan gjort resan! Genom att dela erfarenheter hoppas vi kunna hjälpa varandra till större framgång och framförallt att slippa begå samma misstag.

Under fem tillfällen behandlas de grundläggande stegen i en exportsatsning. Med hjälp av erfarna entreprenörer från life science-sektorns olika hörn går vi igenom framgångsstrategier och möjliga fallgropar. Deltagarna bidrar med sina egna erfarenheter i aktiva diskussioner. Den här utbildningen ger dig fem fullmatade halvdagar kring det praktiska exportarbetet.

Innehåll
Efter en introduktion som innehåller grunderna i det svenska sjukvårdssystemet, ansvarsfördelning och regelverk följer fyra tillfällen med fokus på avgörande steg i en exportsatsning. Att välja marknad, etablera sig på en ny marknad, förändringsarbete och kommunikation samt finansiering är några av de områden som kommer beröras. Sessionerna modereras av Vd:arna från Swecare, Visiba och Doctrin och kommer innehålla ett stort mått av interaktivitet och workshopande.

Experter som föreläsare
Varje tillfälle inleds med en eller flera inspirationstalare som delar med sig av sina erfarenheter kring internationalisering. Möt Larry Leksell, grundare av Elekta, Agneta Karlsson, generaldirektör TLV, fd statssekreterare Socialdepartementet, Dan Pitulia, serie-entreprenör, Christian Kinch grundare Bactiguard, Smartcella, Marianne Alksnis, Pelago och med 20 års erfarenhet av internationell affärsutveckling inom life science, med flera. Talarna tillhör alla Swecares nätverk och har mångårig erfarenhet inom områden som företagande, internationalisering, förändringsarbete, marknadsföring och finansiering. 

Lärandemål
Efter utbildningen ska deltagarna ha fått en bättre förståelse och kunskap om de centrala stegen i en internationaliseringssatsning för att nå ett bättre resultat och en mer effektiv och framgångsrik internationaliseringsprocess.

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till personer på seniora positioner inom Swecares medlemsföretag som är i startgroparna för att satsa internationellt eller redan inlett sin internationalisering och vill lära av andra och dela erfarenheter. I första hand en deltagare per företag. Observera att det är ett begränsat antal platser!

Låter det här som något för dig? Se till att anmäla dig senast torsdag den 20 juni.

Vi ser fram emot din medverkan!
Maria Helling, Swecare
Johan Gustafsson, Visiba
Anna-Karin Edstedt Bonamy, Doctrin


Swecare Academy erbjuder kunskapsutveckling för aktörer som vill stärka sina internationella relationer. 

PRAKTISK INFORMATION:

Datum: Utbildningen kommer äga rum i centrala Stockholm. Deltagande kommer ske på plats och erbjuds inte i digital form.

  • måndag 2 september
  • onsdag 25 september
  • torsdag 10 oktober (prel)
  • torsdag 7 november
  • onsdag 27 november
Tid: kl. 15:00-19:00 
Avgift: 5 900 kronor exkl moms per deltagare. 

Sista anmälningsdag: torsdag den 20 juni
För frågor: cecilia.wismar[@]swecare.se

www.swecare.se  | info@swecare.se

Tel: (+46) 8 406 75 50 | Sveavägen 63, Stockholm