Bliver dette nyhedsbrev ikke vist korrekt?
Så læs det på nettet.


Nyhedsbrev for landdistrikter
Juni 2016
Hjælp på vej til bedre bredbånd i landdistrikterne

Cold Hand Winery ved Læsten lagde rammer til, da formand for landdistriktsudvalget Lars Søgaard og byrådsmedlem Christian Brøns den 30. maj fik besøg af Venstres telekommunikations-ordfører Torsten Schack Pedersen og det lokale folketingsmedlem  Michael Aastrup Jensen.
Mødet handlede om bredbånds- og mobildækning på landet - en problematik som Cold Hand Winerys indehaver Jens Skovgaard Pedersen har tæt inde på livet hver dag. 


Læs mere om mødet her

Bestyrelsen (minus Thorkild Schnell) er samlet i Foreningen Café Færgestedet. Fra venstre ses Lena Nielsen, Jette Skjødt, Tove Børglum, Aase Boje, Per Rasmussen og Inge Simonsen. 
Kaffe og kagesalg til glæde og gavn langs fjorden
På Café Færgestedet ved Mellerup kan vejfarende og andet godtfolk på syvende år få sig en kop eftermiddagskaffe eller kakao med hjemmelavet mormorlagkage, kringle og hjemmebagte boller. 

Caféen drives af Foreningen Café Færgestedet, hvis 25 frivillige fylder vagtplanen ud fra kl. 13-17 hver weekend og helligdag fra Skærtorsdag til udgangen af august.

Overskuddet fra kagesalget går til initiativer og aktiviteter langs Randers Fjord. Indtil videre er godt 100.000 kr. udloddet - blandt andet til at lette adgangen for handicappede på molen.
Mellerup Infoland
Landdistriktsudvalget på besøg i Værum
Landdistriktsudvalget besøgte på sit udvalgsmøde den 18. maj Værum. Værumborgerne gør hvad de kan for at fastholde landsbyens gode udvikling - blandt andet med en velkomstskrivelse til nye borgere og en årlig kalender med oversigt over planlagte aktiviteter i landsbyen.
Læs mere
Støvring har fået fart på internettet
52 husstande i Støvring er gået sammen i ”Støvring Bredbånd” og har indgået en aftale med TDC om bredbånd, pt. med en hastighed på 40-50 Mbit/s som forventes fordoblet til 100 Mbit/s i løbet af et par år. Løsningen baserer sig på TDC’s gamle kobberkabler, der ved hjælp af en såkaldt ”fremskudt post” i landsbyen giver en tidssvarende hastighed på internettet.
Senere i år forventes TDC desuden at levere en WIFI-baseret teleløsning, som vil sikre borgerne i landsbyen en stabil mobildækning.
 
Kriterierne for TDC’s landdistriktsinitiativ er, at mindst 50 husstande giver tilsagn om køb af bredbånd, at der højst er 500 meter mellem de husstande, der ligger længst væk fra hinanden, og der ikke forefindes anden kablet infrastruktur så som fiber, coax eller kobber, der allerede nu kan levere 15 Mbit/s download.
Vindmølleplan bliver revideret
- har du bemærkninger?
Byrådet har på sit møde den 17. maj besluttet at igangsætte en fordebat om revision af vindmølleplanen. Fordebatten løber frem til den 30. juni 2016.

Har du bemærkninger til ændringerne i Randers Kommunes vindmølleplan, skal du derfor skrive ind til Randers Kommune med dit høringssvar senest 30. juni.
Se hvad revisionen omfatter
Byggetomt forvandlet til bypark i Hørning
Hørning og Omegns Borgerforening har i samarbejde med Randers Kommune omdannet byggetomten efter det gamle forsamlingshus til en ny bypark/samlingssted. Billedet er fra den officielle indvielse, hvor ca. 80 deltog i lørdags.

Borgerforeningen har fået midler fra ELRO-fondenSparekassen Kronjyllands Gavefond og Friluftsrådet og selv anlagt det nye samlingssted, som foreningen også vil stå for driften af fremover.
Hørningby.dk
Nyhedsbrevet bliver til i et samarbejde mellem Erhverv & Udvikling og Kommunikation i Randers Kommune.
Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, så klik her for at afmelde det.