Logistiikassa työskentelevä Joni Sahamies
Julkaistu 29-08-2019
Kauanko olet työskennellyt Ovako Metalsilla?
19 vuotta.

Mitä teet?
Tällä hetkellä sahaan pitkiä teräksiä. Aikaisemmin olen työskennellyt vastaanotossa, keräilyssä ja lastauksessa. Voisi sanoa, että olen moniosaaja.

Miten näet turvallisuuden merkityksen työssäsi?
Turvallisuus on ykkönen kaikessa tekemisessä. Työ on mielekkäämpää, kun turvallisuusasiat ovat kunnossa. Uuden turvallisuuskulttuurin myötä on ollut hyvä asia, että meitä myös rohkaistaan puuttumaan turvattomaan työskentelyyn ja turvallisuushavaintoihin reagoidaan nopeasti. Turvallisuutta on myös parannettu hallien kirkkaammalla led-valaistuksella.

Miten näet toiminnan laadun merkityksen?
Laatu on ensiarvoisen tärkeä osa tekemistä. Sahat ovat toimivia ja laadun ylläpitämiseksi investoidaan myös uusiin sahoihin, joista on esimerkkinä kesäkuussa asennettu uusi vannesaha. Laatua seurataan varastopalavereissa ja mahdollisiin laatupoikkeamiin puututaan välittömästi.  

Miten näet logistiikkakeskuksen uuden layoutin tuomat hyödyt?
Materiaalivirtaus on parantunut, jolloin turhilta materiaalisiirroilta vältytään. Myös lastaus on nyt tehokkaampaa ja turvallisempaa. Trukkiliikenteen oviaukkoja on levennetty, mikä on nopeuttanut tulevan materiaalin vastaanottoa. Erikoisteräkset ovat nyt varastoituna lähellä sahoja, mikä on nopeuttanut sahauksen läpimenoaikaa. Myös ruostumattomille levyille on saatu riittävästi katettua tilaa.

Miten näet toimitusvarmuuden merkityksen?
Meillä on asiakas tärkein. On kiva kuulla, kun saamme asiakkailta hyvää palautetta toimitustäsmällisyydestä. Yrityksessä panostetaan laadukkaisiin ja täsmällisiin toimittajiin. Erikoisteräkset tulevat pääasiassa Ovako Imatran tehtaalta, joka on luotettava toimittaja. Ruostumattomat levyt tulevat eurooppalaisilta toimittajilta sovitusti.

Yrityksen tavoitteena on asiakkaitten tyytyväisyys ja menestys. Miten tämä tavoite ohjaa tekemistäsi?
Minun ja oman tiimini on oltava kaikessa tekemisessä huolellinen ja tehokas. Parannamme toimintaamme tärkeiden asiakaspalautteiden kautta. Meillä on otettu käyttöön laadun raportointijärjestelmä, jonka avulla saadaan tietoa asiakaspalautteista. Hyvä, että saadaan omasta tekemisestä nopeasti palautetta, jotta asioihin voidaan reagoida välittömästi.

Oma mielikuva Ovako Metalsista?
Olen viihtynyt. Toiminta on vakaata ja selkeätä ja työkavereiden kanssa on kiva tehdä töitä. Myös toiveita kuunnellaan. Yritys satsaa turvallisuuteen ja työkykyyn ja on osa isoa kansainvälistä konsernia.

Mitä toivot?
Jatkuvuutta ja että työnkuva pysyy motivoivana ja pystyy omaa ammattitaitoa kehittämään. Uusi tekniikka kiinnostaa.
 


"Parannamme toimintaamme tärkeiden asiakaspalautteiden kautta."

Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.