Vänersborgs Kommun

Vänersborgs Kommun

Government Administration

www.vanersborg.se

About us

Vår vision: Attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammans Vänersborgs kommun är del av livet i vårt samhälle varje dag. Vi brinner för att utveckla och stötta människor i alla åldrar och situationer, vi bygger och anlägger vårt samhälle och vi när både vår kultur och vårt näringsliv. Vi gör det på uppdrag av dem som bor här.

Industry
Government Administration
Company size
1,001-5,000 employees
Headquarters
Vänersborg
Type
Government Agency

Locations

Employees at Vänersborgs Kommun

Updates

  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Vi firar förskolans dag! I Vänersborgs kommunala förskolor pågår ett förbättringsarbete sedan flera år för att erbjuda barnen en lärmiljö för hållbar kunskapsutveckling. För oss är det viktigt att kvalitetssäkra undervisningen och följa varje barns utveckling i lärandet med kunskaper och förmågor som tar dem tryggt vidare i skolsystemet. Därför dokumenterar och reflekterar pedagogerna och rektorerna regelbundet och systematiskt över hur förutsättningarna för lärande erbjuds och de effekter vi ser i utvecklingen hos varje barn. Barnens kunskap om sig själva och de strategier och former för undervisningen som är mest framgångsrika för varje individ stärks och utvecklas. Genom ”processväggar” i förskolan deltar barnen också aktivt i sin och kompisarnas kunskapsresor. Processväggar är bilder, texter och alster som pedagogerna tillsammans med barnen bygger upp, sätter ord på och resonerar kring barnens nyfikenhet och lustfyllda lärande.

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    🎉Historisk hög nivå för Vänersborgs företagsklimat🎉 Från förra årets placering på plats nummer 101 står det nu klart att vi förbättrat vår placering till plats 38 i Sveriges kommuner och regioners (SKR) mätning Insikt, som mäter hur företagen upplever kommunens service. "Ett tydligt kvitto på att vi i kommunen värdesätter våra företagare och jag vill lyfta fram vårt gemensamma arbete över förvaltningarna, där vi arbetar tillsammans för att vara en attraktiv kommun att driva företag i" säger Jill Stor, näringslivschef i Vänersborgs kommun. Läs mer på https://lnkd.in/dbTbAUrt

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Igår hade vi chefsforum, en dag då alla våra chefer i organisationen samlas och får utrymme att prata om aktuella frågor och få möjlighet till inspiration! Det var en fantastisk dag med spännande möten och föreläsningar. Dr. Ari Riabacke höll en inspirerande föreläsning om framtidens organisation och ledarskap och om att göra det du kan, med det du har, där du är. Att våga vara vara modig och autentisk. Ett stort tack till dig Ari, för en föreläsning som berörde och gav inspiration framåt!

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Var viktig i ett barns liv - bli familjehem! Vill du bli göra en viktig insats för barn och unga som behöver en trygg och stabil tillvaro? Då kan du bli familjehem. Ibland uppstår situationer i livet där barn och unga inte får den trygghet som de har rätt till då den egna familjen inte kan ge dem det. Då kan barnet behöva bo i ett familjehem ett tag.   Familjehemsgruppen ansvarar för att hitta rätt hem till barn och ungdomar som behöver ett tryggt familjehem eller en kontaktfamilj.   - Nu behöver vi hjälp med att hitta familjehem som har tid, utrymme och engagemang. Det är bra om du har erfarenhet av barn och unga och förståelse för att de kan vara i kris och behöver tålamod och stöttning, säger Ulrika Liljegren, familjehemssekreterare.   Familjehemsgruppen söker människor med olika bakgrund för att på bästa sätt matcha barn och ungdomar. Ett familjehem kan vara en liten eller stor familj, bo i en stad eller på landet, vara ensamstående eller ett par, vara född i Sverige eller i ett annat land, identifiera sig som HBTQIA+, ha barn eller inte ha några barn osv. Som familjehem får du stöd i form av handledning, utbildning och träffar med andra uppdragstagare. Du kommer att ha ett nära samarbete med socialtjänst. Tror du att detta kan vara något för dig eller någon du känner? Läs mer på https://lnkd.in/dz5MKuzE

  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Johanna Söderblom, lärare på Onsjöskolan, höll en workshop om sina mattelådor och hur hon använder dem i sin undervisning på Matematikbiennalen i Örebro den 21-22 mars. Det är ett evenemang där tusentals mattelärare samlas för workshops, föreläsningar, utställningar och andra aktiviteter. Deltagarna inspireras och inspirerar varandra, kompetensutvecklas och påverkar framtidens matematikundervisning. I år håller Johanna Söderblom, lärare på Onsjöskolan, en workshop om sina mattelådor och hur hon använder dem i sin undervisning! - Det känns helt fantastiskt, det är så inspirerande att vara här och känns superkul att få dela med mig av det som jag vet fungerar bra i mitt klassrum, säger Johanna Söderblom. Matematikbiennalen är två fantastiskt givande dagar, det allra bästa i kompetensutvecklingsväg inom matematikämnet. Jag brinner för matematikutveckling och att få äran att leda en workshop under Biennalen och inspirera andra lärare är jättekul, jag är både stolt och glad. - Johannas matematikundervisning motiverar elever till problemlösning och hon inspirerar andra i både arbetssätt och i matematiskt tänkande. Vi är glada för att hon delar med sig till pedagoger på vår egen skola, säger rektorerna Helena Lundström och Marie Eriksson.

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Det börjar närma sig EU- valet och Lars Hallberg är vår Valsamordnare och är med och driver projektet och allt som behöver förberedas inför valdagen. Vad gör du i din roll som valsamordnare? Jag är projektansvarig för genomförandet av valet. Det handlar om allt från informationsspridning i kommunen, ordna röstningslokaler, rekrytera röstmottagare, omvärldsbevakning till att utbilda alla som ska arbeta i frågan. Det är en roll som är navet för valet och som tillsammans med en valadministratör och ett valkansli ser till att valet går rätt till. Jag har även kontakt med andra personer inom kommunen som hjälper till att hantera frågor kring kommunikation, säkerhet och IT som berör valet på olika sätt.   Hur ser det ut med valdeltagandet? Utifrån världsläget och kriget i Ukraina bedömer vi att det förmodligen blir ett högre valdeltagande än vad det varit tidigare år. Det finns också en trend med högre valdeltagande sedan 2010 i Sverige. Vilka får rösta i valet och hur skapas förutsättningar för att alla ska kunna rösta? Alla som är 18 år senast på valdagen, och svensk medborgare, och är eller har varit folkbokförd i Sverige. Även medborgare i något av övriga EU:s medlemsländer, är folkbokförd i Sverige och har anmält dig till röstlängden senast 30 dagar före valdagen får rösta på valdagen.   De som befinner sig inom institutioner får rösta genom att vi åker ut till dem plats. Det finns även ambulerande röstmottagare som åker till boenden i kommunen och till de personer som inte har möjlighet att ta sig utanför hemmet och inte har möjligheten att rösta med bud.

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Nu har vi gått i mål.🎉Medarbetare från Rehabenheten och fyra enheter inom Särskilt boende har deltagit i ett forskningsprojekt om säkra personförflyttningar (till exempel lyft). Det är ett viktigt område för den enskilde vårdtagaren och för arbetsmiljö för personal inom äldreomsorgen. -         Säkra personförflyttningar måste ses ur två perspektiv - ett brukarperspektiv och ett medarbetarperspektiv. Det ska vara tryggt och säkert för brukare inom äldreomsorgen att bli förflyttade och medarbetaren som förflyttar någon ska känna sig säker ur ett arbetsmiljöperspektiv, säger Maria Sundvall Möller, verksamhetschef Särskilt boende. Det ettåriga projektet avslutades med en workshop tillsammans med forskningsledaren Charlotte Wåhlin från Linköpings universitet. Eva-Lena Freinert Färjhage har varit vår koordinator i detta arbete. Hon och alla deltagare har visat stort engagemang och mycket drivkraft. Framgång firas med tårta! Nu ska allt material sammanställas innan resultaten är klara, men redan på slutworkshopen i projektet kom man fram till att man har blivit mer medvetna och noggranna i samband med förflyttningar. -         Det är både roligt och viktigt att få chansen att medverka vid forskningsprojekt som är till nytta för dem som bor och arbetar inom verksamheten, säger Maria Sundvall Möller. Nu tar verksamheten nya tag och fortsätter detta arbete på egen hand. Ett stort TACK till alla som varit med!

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Kulturturné i vackra Vänersborg med ett rikt kulturliv! Fyrbodals kommunalförbunds kulturstrateg Linnéa Grimstedt besöker de 14 kommunerna för att se vår kommuns behov, utmaningar och möjligheter i kulturarbetet. Hon vill se utvecklingsmöjligheter av kultur- och naturarv och se attraktionskraft och kulturens roll i samhällsutvecklingen. Ett av syftena med kulturturnén är att sammanföra kultur, klimat, näringsliv, infrastruktur och kompetensutveckling. Se bland annat Ida Svanberg, verksamhetschef kultur i Vänersborgs kommun, berätta om kulturarbetet här.

  • View organization page for Vänersborgs Kommun, graphic

    3,922 followers

    Idag drar vi igång vår hbtqi-månad med många spännande events för att lyfta frågan. En av de ledande i arbetet är kommunens folkhälsosamordnare Anne Ekstedt som får starta månaden: Varför är det viktigt att lyfta och arbeta med Hbtqi-frågor?  Hbtqi-personer är en utsatt grupp som löper stor risk för att bli utsatta för diskriminering, trakasserier, hot och våld. Som en konsekvens av utsattheten har unga hbtqi-personer en betydligt sämre hälsa än den övriga befolkningen. Särskilt unga bisexuella kvinnor och unga transpersoner rapporterar om sämre hälsa och en högre risk för självmord jämfört med befolkningen i stort. Vänersborgs kommun arbetar för att ingen ska känna sig diskriminerad och för att vara en kommun där vi respekterar och ser varandra. Vad gör en folkhälsosamordnare? Som folkhälsosamordnare ansvarar jag för att driva de strategiska folkhälsofrågorna utifrån främjande och förebyggande perspektiv och få in folkhälsoperspektivet i olika verksamhetsområden i kommunen. I min roll strävar jag efter ett inkluderande samhällsklimat där alla får plats och möjlighet att påverka. Jag jobbar långsiktigt och samverkar med flera aktörer inom olika ämnesområden som bland annat våld i nära relation, suicidprevention, social hållbarhet, barnrättsarbete och hbtqi. Vad händer under Hbtqi-månaden?  Mars 2024 sätter Vänersborgs kommun hbtqi-frågor i centrum. Hbtqi-månaden är den första i sitt slag i Sverige och syftar till att lyfta allas lika värde. Det blir en färgglad månad fylld av intressanta och inspirerande aktiviteter, som föreläsningar, tjejkvällar, seniorbio, föreställning med Cirkus Cirkör och mycket mer. Gå gärna in på https://lnkd.in/dFdj2tSt och ta del av vad som händer under månaden. Många av kommunens verksamheter, tillsammans med näringsliv och civilsamhälle, kommer att fortsätta arbeta förebyggande och med friskfaktorer för att stärka hbtqi-frågor ur ett folkhälsoperspektiv under hela 2024.

    • No alternative text description for this image

Similar pages

Browse jobs