Bliver dette nyhedsbrev ikke vist korrekt?
Så læs det på nettet.

Nyhedsbrev for landdistrikter
oktober 2016
Vi har 8 meter på arbejde og vi elsker det
Ægteparret Henrik Andersen og Gitte Toft har satset privatøkonomien på at skabe en ergonomisk balanceplade til det stillesiddende kontorfolk. Steppie, hedder den, og den er lige nu godt på vej til at sparke døren ind til det internationale marked. Det hele foregår fra hjemmekontoret i landsbyen Ålum vest for Randers.
Læs mere
Deltag i Visionsdag for Naturpark Randers Fjord

Naturparkrådet for Naturpark Randers Fjord inviterer lørdag den 5. november alle interesserede til en visionsdag, hvor der samles stof ind til en naturparkplan for Naturpark Randers Fjord. Vær med til at indkredse de temaer, der bliver kernen i naturparkplanen: natur, kulturhistorie, friluftsliv, formidling, erhverv og turisme.

Læs mere og tilmeld dig visionsdagen her
Skoleelever udnævnt til Unge Naturparkguider
Skoleelever fra tre skoler i Randers Kommune blev torsdag den 6. oktober udnævnt til ”Unge Naturparkguider”. De ca. 100 elever fra Østervangsskolen, Bjerregrav Skole og Munkholmskolen har arbejdet med projekter i Naturpark Randers Fjord, som skal gøre naturparken mere kendt blandt kommunens borgere.
Mere om Unge Naturparkguider her
Landdistriktsudvalget besøgte Gassum
Landdistriktsudvalget var onsdag den 5. oktober på besøg i Gassum. I den forbindelse orienterede en række repræsentanter fra lokalområdet om de mange spændende ting, der er sket i området.
Læs mere om udvalgets besøg her
Vindmøllerådet søger initiativer Landsbypuljen er åben for ansøgning
Har du og dit lokalområde et projekt i støbeskeen eller en god idé i skuffen, så har I nu muligheden for at søge op til 250.000 kr. fra Grøn Ordning via Vindmøllerådet. Har I drømme og visioner for jeres lokalområde, men mangler midler til at realisere dem? Landsbyer og lokalsamfund kan lige nu søge midler til projekter via Landsbypuljen.
Læs mere om Grøn Ordning
Læs mere om Landsbypuljen
Ejendomsmæglere på inspirationstur langs Randers Fjord
Randers Kommune havde fredag den 30. september inviteret omegnens ejendomsmæglere på en oplevelses- og inspirationstur omkring Naturpark Randers Fjord. Otte ejendomsmæglere tog imod tilbuddet, og undervejs blev de mødt af lokale ildsjæle, der både fortalte om, hvorfor de brænder for deres områder og om de muligheder og visioner, de arbejder med. 
Læs mere her
Workshop i fundraising og projektudvikling
Randers Kommune inviterer torsdag den 3. november til workshop i fundraising og projektudvikling for foreninger, private institutioner og iværksættere med Rasmus Munch fra Fundraiseren.dk
Læs mere og tilmeld dig workshoppen her
Modernisering af forsamlingshuset har styrket fællesskabet
I Ø. Velling kunne borgerne i weekenden den 8.-9. oktober fejre, at byens eneste samlingssted - forsamlingshuset - genåbnede i renoveret og tip top stand for at danne ramme om aktiviteter og fællesskaber i rigtig mange år fremover.
Læs mere
LAG Ansøgningsfrister for 2017 Region Midtjyllands Landsbypris
Det tager tid at udvikle et godt projekt. Allerede nu er det muligt at koordinere indsatsen og få overblik ansøgningsfrister for LAG-midler 2017. Der er nu åben for ansøgninger til Landsbyprisen 2017 og muligheden for at vinde 150.000 kroner.
Se ansøgningsfristerne her
Læs mere om kriterier og ansøgningsfrist
Workshop om koordinering af frivillige
Randers Kommune afholder tirsdag d. 25. oktober kl. 17-20 workshop med fokus på koordinering af frivillige i lokalsamfund og foreninger. Alle foreningsaktive er velkomne, så har du med frivillige at gøre, er dette et temamøde for dig. Læs mere
Nyhedsbrevet bliver til i et samarbejde mellem Erhverv & Udvikling og Kommunikation i Randers Kommune.
Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet længere, så klik her for at afmelde det.