Asiakaslähtöisyys, laatu ja luottamus
Julkaistu 4.11.2020
Kun konepajalla on toimintaperiaatteena asiakaslähtöisyys, laatu ja luottamus, terästoimittajalta on löydyttävä luotettavia materiaaliratkaisuja vaativiinkin tarpeisiin. Tampereella sijaitsevan konepaja Katsan ja terästoimittaja Ovako Metalsin välisen yhteistyön peruselementteihin kuuluvat korkeat laatuvaatimukset hiiletysteräksen ominaisuuksille. Hiiletysteräkset lämpökäsitellään Katsan omassa karkaisimossa korkeiden laatuvaatimusten mukaisesti.
Hammaspyörät ovat tarkkuuskomponentteja
 
Hammaspyörät hehkuvat punaisina hiiletyskarkaisussa. ”Hammaspyörät ovat kriittisiä tarkkuuskomponentteja mekaanisen voimansiirron ratkaisuissa”, kertoo materiaalihankinnoista vastaava Marko Alm. Hän lisää: ”Oma vaihdesuunnittelu ja asiakkaiden vaativat applikaatiot asettavat korkeat vaatimukset hammaspyörille ja tehovaatimukset kasvavat jatkuvasti. Tilaamalla hammaspyörät Katsalta, asiakas voi olla varma, että tuote täyttää korkeimmatkin laatuvaatimukset ja että raaka-aineena käytetään laadukasta terästä.”
 
Tuotteiden valmistuksessa korostuvat ennen kaikkea korkea tekninen laatu ja vaatimustaso sekä kustannustehokas tuotanto ja toimitusketju. ”Katsassa asetetaan korkeat laatuvaatimukset Ovakon hiiletysterästen mekaanisille ominaisuuksille, puhtaudelle ja tasalaatuisuudelle. Vaativista olosuhteista ja jatkuvasta kulumisesta johtuen tuotteiden on oltava kestäviä. "Vuosikymmeniä kestäneet asiakassuhteet ja vaativat toimitusprojektit ovat osoitus asiakkaiden luottamuksesta Katsan tekniseen osaamiseen ja tuotteiden laatuun”, Alm kertoo.
 
Yhteistyön pohjana luottamus ja sujuva palvelu
 
Terästen hankinnan teknisenä perustana ovat hammaspyörä- ja materiaalistandardit, joita täydennetään omalla materiaalispesifikaatiolla parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi. ”Tätä tukee Ovakon hyvä joustavuus ja tekninen tuki”, lisää Alm ”ja se, että teräs tehdään kotimaassa Imatralla, on pelkkää plussaa. Raaka-ainetta saa Ovako Metalsilta joustavasti. Yhdestä ja samasta paikasta saa tilattua tuotteen joko tehtaalta Imatralta tai heti varastosta Tampereelta joko pitkänä tankona tai valmiiksi sahattuna aihiona.”
 
Pitkään jatkuneen yhteistyömme pohjana on luottamus ja sujuva palvelu”, kertoo Ovako Metalsin tuotepäällikkö Iiro Myllymäki ja jatkaa, ”tarvittaessa myös tehtaittemme tekninen tuki ja asiantuntijat ovat käytettävissä”.  Alm ja Myllymäki toteavat myös yhdessä ”pitkä kumppanuus ja samankaltaiset ydinarvot yhdistävät Katsaa ja Ovakoa. Tärkeää ovat työntekijöittemme turvallisuus sekä kestävämpään huomiseen tähtäävät arvot, joiden eteen molemmat yritykset työskentelevät jatkuvasti”.


Katsa Oy
  • Vuonna 1955 perustettu perheyritys
  • Henkilöstö 180
  • Liikevaihto 28,5 M€
  • Suunnittelee ja valmistaa räätälöityjä voimansiirtoratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin
  • Tarjottavat palvelut: Hammaspyörien ja vaihteiden suunnittelu, valmistus ja huolto.
     
Share this article on:
facebook email twitter linkedin myspace google
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.