Thomas Markmanns Beton ved Dramatic Readings
Fra d. 16. til 18. december foregik en ’maratonlæsning’ af nyere europæisk dramatik på Alexandrinsky Teatrets scene for eksperimenterende teater, som lægger en stor indsats i at introducere det russiske publikum for europæisk dramatik. Samarbejdet med teatret sker i fælleskab med de øvrige europæiske kulturinstitutioner i Skt. Petersborg, og dagene byder på læsninger af teaterstykker fra både Tyskland, Estland, Italien, Tjekkiet, Ungarn, Danmark, Sverige og Finland. I samarbejde med dramaturgen Birgitte Hesselaa havde DKI budt ind med Thomas Markmanns anmelderoste og prisbelønnede Beton.
 
Den 16. november deltog Thomas Markmann og Birgitte Hesselaa i et symposium på teatret for dramatikere og teaterspecialister om tendenser i europæisk nutidsdramatik. Oplæsningen af 'Beton' foregik den 18. december. Desuden deltog Thomas Markmann i et oversættelsesseminar for danskstuderende i Skt. Petersborg den 19. december.
 
Målet med arrangementet er at formidle kreative og produktive udvekslinger mellem europæiske kunstnere, fremme forskning inden for drama, og ikke mindst at fornøje det russiske teaterpublikum. Tidligere på året lå en 'Dramatic Reading' af dansk dramatik, hvor fire danske dramatikeres stykker blev læst op på Alexandrinsky Teatret. Dette projekt skete ligeledes i samarbejde med Birgitte Hesselaa.
 
Foto: Fra ’Beton’. Lars Horn/Baghuset
 
<<
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.