X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Illustration provrör

Lif – de forskande läkemedelsföretagen

Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgång till nya behandlingar genom att stärka den svenska life science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare.

I fokus

Aktuellt

16 maj

Emelie Antoni ny styrelseordförande för Lif

Vid Lifs stämma den 16 maj valdes Emelie Antoni, Astra Zeneca, till ny styrelseordförande. Malin Parkler avgår efter fem framgångsrika år, men fortsätter som ledamot i Lifs styrelse.

16 maj

Utredningen om vaccinationsprogram missar möjligheten att maximera vacciners värde för folkhälsan

Förslagen i utredningen om de nationella vaccinationsprogrammen räcker inte för att vacciners samhällsvärde ska kunna nyttjas fullt ut med minskade vårdkostnader och bättre hälsa, skriver Lif i sitt remissvar.

8 maj

Svenskar efterlyser starkare EU-inflytande

I en ny opinionsundersökning utförd av Novus på uppdrag av Lif framkommer att svenskar vill se ett ökat inflytande iEuropeiska unionen. Den visar att en stor majoritet har högt förtroende för EU och ser det som viktigt att Sverige tar en aktiv och starkare roll där.

Kommande event

2024
23 maj
Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm, 13.00–15.00. Lätt lunch från kl. 12.00

EUs konkurrenskraft och framtid inom life science

Lif och EU-representationen i Sverige arrangerar ett seminarium som diskuterar EUs och Sveriges utmaningar inför den kommande mandatperioden med fokus på life science-sektorn. 
2024
12 juni
Konferenscenter Wallenberg, Medicinaregatan 20, Göteborg, lokal Europa, 13.00–16.30

Västra Götalandsregionen vill vara ledande inom kliniska prövningar – hur når vi dit?

Västra Götalandsregionen och Lif bjuder in till ett dialogmöte om förutsättningarna för att bedriva företagsinitierade kliniska prövningar inom regionen.

Genomförda event

2023
27 nov
Digitalt, 11.30–13.00

Hälsodata och precisionsmedicin – så bygger vi framtidens hälso- och sjukvård i Västra Götaland

Utredaren Katarina Nyström presenterade utredningen om sekundäranvändning av hälsodata, följt av ett panelsamtal om hur data kan främja precisionsmedicin och sjukvård i Västra Götalandsregionen.
2023
22 nov
Digitalt, 09.00–11.00

Läkemedelsbranschens hållbarhetslöften: hur går det?

Förra året lanserade Lif ett hållbarhetsmanifest för den svenska Life Science-branschen med nio skarpa löften. Vad har hänt sedan dess?