29 januari 2020

Det kinesiska nyåret förlängs efter Coronavirus-utbrott UPDATE
 

Kära kund,
 
Den kinesiska regeringen meddelade den 26 januari, att det kinesiska nyåret kommer förlängas från den 30 januari tills den 2 februari. Det är nu bekräftat att Shanghai, Wuxi och Suzhou kommer hålla stängt fram tills den 10 februari. Under natten meddelades det att samma restriktioner kommer att appliceras för Ningbo, Chongqing, Shenzhen och Guangzhou. 

För kunder som har flyg export till Kina, ber vi er i största möjliga mån undvika att lägga nya transportbokningar, innan dess att terminal och transportverksamhet i Kina återupptas. Det är fortsatt gods som ankommer, främst till Shanghai Pudong Airport (PVG). Fyllnadsgraden i terminalerna är dock kritisk och risken är stor att godset blir stående under en längre period.
 
Vi vill återigen belysa att situationen kommer innebära betydande driftstörningar inom produktion och logistik-sektorn med omfattande förseningar som resultat. 
 
Tyvärr ligger detta utom vår kontroll och eventuella merkostnader som uppstår till följd av rådande situation kommer inte att absorberas av oss. 
 
Vi bibehåller en nära kontakt med våra kollegor i regionen och kommer återkoppla med mer regions och produktspecifik information i takt med att situationen utvecklas.

Vid frågor ber vi er kontakta ert lokala GEODIS-kontor.


Med vänlig hälsning
GEODIS Sweden AB