Kun konepajalla on jatkuva halu kehittää tuotantoaan
 
Julkaistu 29-08-2019
Kun konepajalla on jatkuva halu kehittää tuotantoaan, terästoimittajalta on löydyttävä räätälöityjä ratkaisuja vaativiinkin tarpeisiin. Ruokolahdella ja Kurussa sijaitsevan konepaja ITA Nordicin ja terästoimittaja Ovako Metalsin välisen yhteistyön peruselementteihin kuuluvat oikea teräs, hyvä asiakaspalvelu ja nopeat toimitukset.
 
ITA Nordicin konepajoilla työstetään erilaisia teräskomponentteja, erikoislujia kiinnitystarvikkeita, laakerikokoonpanoja sekä hydrauliikkavasaroiden ja porakoneiden osia. Teollisuuden eturivin sopimusasiakkaille räätälöidyt tuotantoratkaisut asettavat korkeat vaatimukset työstettävälle teräkselle. 

- Ovako Metalsin toimittama M-Steel erottuu tuotannossamme kirkkaasti muista. M-Steel soveltuu hyvin asiakasräätälöityihin erikoistuotteisiin. Erityisesti M-Steelin lastuttavuus, mutta myös tuotteen tasalaatuisuus, palvelevat erinomaisesti meidän tuotantotarpeitamme, kertoo johtaja Mikko Matikainen ITA Nordicista.

Kehityshakuinen Ita Nordic on jo pitkään panostanut tuotannon automatisointiin kilpailukyvyn, laadun, tuotannon ennustettavuuden sekä tuotannon tehokkuuden maksimoimiseksi. Ensimmäinen robotti tuli tehtaalle vuonna 2006 ja nykyään miehittämätöntä ajoa voidaan suorittaa 14 eri robotilla. Ylimääräisiä riskejä ei haluta, siksi teräksen on sovelluttava automaatiotuotannon vaatimuksiin.

- Kun robotti työstää kappaleita itsenäisesti yön yli, työstettävän teräksen laatuun pitää voida luottaa. Mahdolliset lastuamishäiriöt johtavat yleensä tuotannon pysähtymiseen. Nuorrutusteräksissä olemme huomanneet Ovakon ja muiden terästen välillä huomattavia eroja: Ovakon M-Steel sopii tasalaatuisuuden, lastuttavuuden, tankojen suoruuden ja halkaisijatoleranssin vuoksi erittäin hyvin miehittämättömään ajoon.Automatiikan myötä saadaan kustannussäästöä ja tehokkuutta tuotantoon.

ITA Nordicilla on huomattu M-Steelin tuovan merkittävää säästöä myös työkaluissa, kun pystytään ajamaan aiempaa pidempään. Tuotannon ennustettavuus tuo lisäsäästöä.

- Kun tehtaaltamme lähtee vuosittain n. 300 000 kpl erilaisia tuotteita, koneiden huolto pitää suunnitella tarkkaan. Laadukkaan M-Steelin myötä pystymme hyvin vakioimaan, kuinka kauan työkalut kestävät. Tärkeää on että tuotanto- ja huoltoaikataulut pitävät.

Asiakkaat asettavat ITA Nordicin tuotteille korkeat laatuvaatimukset. Komponentin lähtökohtana on oltava luokituslaitoksen hyväksymä teräs, joka on määritelty loppuasiakkaan toivomusten mukaisesti.

- Tietyissä tuoteperheissämme on erittäin tarkkoja toleranssivaatimuksia, joihin Ovakon teräkset soveltuvat erinomaisesti. Lisäksi Ovakon tekninen tuki palvelee aina tilanteissa, joissa etsitään parasta vaatimukset täyttävää terästä. Ovako Imatran joustavuuden ansiosta esimerkiksi noin 6 tonnin räätälöityjä toimituseriä voidaan saada jopa 8 viikon toimitusajalla.


Panostamme tuotannon automaatioon.

Asiakkaat asettavat teräksille korkeat laatuvaatimukset.

Ovakon M-Steel sopii tasalaatuisuuden, lastuttavuuden, tankojen suoruuden ja halkaisijatoleranssin vuoksi erittäin hyvin miehittämättömään ajoon.
ITA Nordic pähkinänkuoressa
Vuonna 1980 perustettu perheyritys.
Henkilöstöä 60, joista 42 Ruokolahdella ja 18 Kurussa.
Tuotantotilaa yhteensä 4500 m2, josta 1000 m2 varastotilaa.
Komponentteja kaivos-, meri-, metsäkone-, prosessi-, energia- ja moottoriteollisuudelle.
Tuotteista 90 % kotimaan markkinoille, 10 % suoraan vientiin.

ITA Nordic 
Tyvitie 2
56510 PUNTALA

Puh. +358 20 155 1400
www.itanordic.fi

Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.