Regional Utveckling
Open Desk - Horisont Europa Hälsa
Läs på webben

Open desk – Digital rådgivning kring din ansökan till Horisont Europa inom Life Science och hälsa

Open desk för dig som sitter med frågor kring en ansökan inom hälsoområdet

Region Skåne erbjuder ett samlat stöd för de företag och organisationer i Skåne som vill öka sina chanser att lyckas med sin ansökan till Horisont Europa, EU:s nya forsknings- och innovationsprogram.

Vid 10 tillfällen under våren finns möjlighet att boka in sig på digital rådgivning, med särskilt fokus på området HÄLSA inom Pelare 2 eller 3 i Horisont Europa. Du möter erfarna ansökningsskrivare från Innovation Skåne som också kan erbjuda administrativt stöd.  

Vi välkomnar alla som sitter med ansökningstankar - oavsett om du är en forskare, arbetar i näringslivet eller offentlig sektor.  

Vi välkomnar både dig som har en lös tanke kring en ev. framtida ansökan och dig som kommit lite längre i din konceptbeskrivning.

Välkommen med frågor som rör:

  • Ökad förståelse för arbetsprogrammet - en länk mellan idéer och utlysningar.
  • Konsortiebyggande - tips om nätverk och ev. samarbetspartners runt om i Europa.
  • Administration i ansökningsprocessen -  information om mallar och själva strukturen kring en ansökan.
  • Avkoda utlysningar - få stöd att formulera sin projektidé/forskningsspår till ett ”koncept” som lämpar sig för en ansökan till Horisont Europa.
  • Grant Preparation - det virtuella stödkontoret stöttar med råd och tips efter att en ansökan utvärderats positivt av EU-kommissionen, under den så kallade grant preparation-fasen.
  • Projektstöd/koordinering.

Hitta Ring Kontakta
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv – inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård – i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Information om personuppgifter
Du får detta utskick eftersom du tidigare registrerat dig för liknande utskick eller för att Region Skåne inom sitt myndighetsuppdrag vill kontakta dig. Om du inte längre vill få liknande utskick kan du avregistrera digPå skane.se/personuppgifter kan du läsa mer om dina rättigheter samt hur och varför Region Skåne hanterar personuppgifter.