Han blir tillväxt- och näringslivsdirektör i Trelleborg

Publicerad:

Trelleborgs kommun har rekryterat Christian Dahl till den nyinrättade tjänsten som tillväxt- och näringslivsdirektör. Christian kommer senast från Landskrona stad och en tjänst som utvecklingschef med ansvar för stadsutvecklingsprojekt.

Christian Dahl tillträder tjänsten som tillväxt- och näringslivsdirektör den 11 mars 2024.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Trelleborg har Sveriges bästa läge med en enorm potential för tillväxt och utveckling och jag ser fram emot att få jobba med alla spännande projekt som är på gång i kommunen, säger Christian Dahl.

Christian som jobbat i olika chefsbefattningar de senaste 15 åren har en gedigen erfarenhet av att arbeta med stadsutvecklingsprojekt, företagsetableringar och hamnfrågor.

– Jag har stor nytta av erfarenheterna från mina tidigare uppdrag inför det som väntar mig i Trelleborg. Men min första uppgift blir att lyssna in omgivningen för att få en bild av hur medarbetare, ledning och samarbetspartners ser på Trelleborg och den framtida utvecklingen, säger Christian.

Kommundirektör Gisela Öst är nöjd med rekryteringen och ser fram emot Christians arbete i kommunen.

– Jag är verkligen glad att vi lyckats rekrytera en tillväxt- och näringslivsdirektör med precis den kompetens och erfarenhet vi behöver i Trelleborgs kommun. Vi hälsar Christian varmt välkommen, säger Gisela Öst

Christian Dahl tillträder sin nya tjänst i Trelleborg den 11 mars 2024.