M-Steel paransi konepajayrityksen tuottavuutta 30 prosenttia –
”Kustannussäästö on todella merkittävä”
Julkaistu 05-09-2018
M-Steel on optimoitu lastuavaan työstöön.  M-Steel toimitetaan nuorrutus-, hiiletys- ja koneteräksinä ja ne tarjoavat ylivoimaisen lastuttavuuden yhdistettynä erinomaiseen sitkeyteen ja väsymislujuuteen. M-Steelin ylivoimaisuus perustuu tarkasti hallittuun teräksen valmistusprosessiin sekä huolelliseen raaka-aineiden valintaan aina kierrätysteräksen valinnasta kuumavalssaukseen ja siitä edelleen jatkojalostukseen.
Tuotemenestyksen takana on lisäksi yhteistyö, jota Ovako on tehnyt yhdessä asiakkaiden, koneistusasiantuntijoiden sekä tutkimus- ja kehitystiimin kanssa.
Ovako Metals hankkii erikoisteräkset Ovakon omilta tehtaita Suomesta ja Ruotsista. Markkinoiden laajin koneenrakennusterästarjonta kattaa konepajoissa käytetyt erikoisteräkset hiiliteräksistä seostettuihin teräksiin. Tuotteet toimitetaan pyörötankoina, lattatankoina, ainesputkina ja hydrauliikan teräksinä.
 

M-Steel mahdollistaa miehittämättömän tuotannon

Yksi M-Steeliin tyytyväisistä asiakkaista on Kotkassa sijaitseva tilauskonepaja Juhani Haavisto Oy. Yrityksen toimitusjohtaja Jarkko Haavisto kertoo, että M-Steelin myötä yrityksen tuotanto-olosuhteet muuttuivat kertaheitolla. ”M-Steelin myötä miehittämätön tuotanto tuli mahdolliseksi ja tuottavuus parani jopa 30 prosenttia. Eroa oli kuin päivällä ja yöllä”, Haavisto sanoo.

Haavisto kertoo, että ennen M-Steeliä yrityksessä ajateltiin, että sana ”automaatio” tarkoittaa isoja sarjoja samanlaisia osia. ”Todellisuudessa automaatiolla voidaan tehostaa myös piensarjatuotantoa, jolloin osaavaa työvoimaa vapautuu muihin koneistustöihin”, Haavisto kertoo.


”Ainoastaan M-Steel soveltui automaattiseen tuotantoon”

Vuonna 1987 perustettu Juhani Haavisto Oy on 52 työntekijän yritys, jonka liikevaihto on 7,5 miljoonaa euroa. Kasvava perheyritys hakee jatkuvasti keinoja tehostaa ja nykyaikaistaa vaihtelevaa valmistustaan. Yksi näistä keinoista on ollut akselituotannon kehittäminen uuden valmistussolun avulla, joka mahdollistaa tuottavuuden optimoinnin miehittämätöntä tuotantoa hyödyntämällä.

”Akseleiden valmistusprosessi oli aiemmin kolmivaiheinen, ja sitä haittasi suoruus- ja värinäongelmat sekä kovametalliterien kova kulutus ja pitkät lastut”, Haavisto muistelee.

Haavisto kertoo, että valmistusprosessin ongelmiin etsittiin aikaa ja rahaa säästävä ratkaisu, jossa kokonainen kappale tuli kerralla valmiiksi yhdessä erinomaisen materiaalin, robotin sekä tavallisen CNC-koneen kanssa. ”Ennen kuin M-Steel valikoitui kumppaniksi, kustannussäästöjä testattiin automaatiolla sekä verrattiin kolmen muun eurooppalaisvalmistajan vertailukelpoisiin terästuotteisiin”, Haavisto kertoo vertailusta.

Haavisto kertoo, että vaikka kaikki vertailussa olleet teräkset sallivat lastuamisnopeuden noston 20 prosentilla, vähensi ainoastaan M-Steelin tanko merkittävästi suoruus-, värinä- ja lastunmuodostusongelmia. Lisäksi terän kestoikä piteni viisinkertaiseksi.  ”Kaikista testatuista materiaaleista ainoastaan M-Steel soveltui automaattiseen tuotantoon. Kustannussäästö on meille todella merkittävä”, Haavisto kertoo vertailulaskelmistaan.


M-Steel voi lisätä yrityksen tuottavuutta jopa 40 prosentilla.

M-Steelin lastuttavuus on ylimoimainen verrattuna muihin testattuihin teräksiin. 

M-Steel lisäsi Juhani Haavisto Oy:n tuottavuutta 30 prosentilla.

Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.