Hoppa till huvudinnehåll
Tomater i trälådor och en person som packar i en påse. Foto.

Frukostlabb

I Skåne har vi många bra och profilerande lunch- och middagserbjudanden där de lokala råvarorna lyfts fram. Men hur ser det ut på våra frukostar? Nu har du chansen att tillsammans med andra kreativa och nytänkande kockar hitta nya sätt att använda mer lokala råvaror på våra skånska frukostar. 

Upplägg

  • 23/1: 8:30 - 13:00 - Halvdagsworkshop "Djupdykning i gästernas val och beteende".
  • 6/2: 9 - 16 - Heldag med labb i kök och inspirationssamtal.

Detta är en utbildningsinsats som består av både teoretiska och praktiska moment. Du får insikter om gästernas behov och beteende och möjlighet att labba med lokala råvaror. Aktiviteterna genomförs tillsammans med andra kockar och ger möjlighet till inspiration och erfarenhetsutbyte med branschkollegor. Ambitionen är att det ska leda till konkreta förändringar som ger er anläggning och era gäster ett mervärde och mer skånska råvaror på era frukostar. 

För vem?

Du är kock, eller köksansvarig, på boende- eller mötesanläggning i Skåne. Du som deltar ska ha, eller ha fått, mandat att påverka innehållet på er frukost.

Sista dag för anmälan 8 december 2023.

Vem står bakom satsningen?

Visit Skåne är med i det nordiska projektet Nordic Regenerative Tourism. Projektet finansieras via Nordiska Ministerrådet. Genom detta projekt får vi möjlighet att i samverkan med övriga nordiska länder genomföra olika insatser kopplat till regenerativ turism. Resultaten av insatserna delas mellan länderna. Läs mer om NorReg.