Internationale musiksamarbejder
Udover at sætte ord på kunst og kultur inviterede vores Institutter i Kina og Brasilien hver en international kunstner, som sammen med danske musikere har skabt helt nye kunstneriske samarbejder.
  
Den unge, kinesiske guzhengspiller Sangka er en af Kinas fremadstormende kunstnere.Under kultursatsningen i Kina i 2014 blev Sangka introduceret til det danske folkband Phønix, og sammen skabte de et forunderligt møde mellem dansk og kinesisk folkemusik ved åbningen af Det Danske Kulturcenter i Beijing. Siden har konceptet Phønix feat. Sangka udviklet sig til koncert på 'SPOT' festivalen og her i efteråret til et større turnéprogram med 24 koncerter i Danmark, herunder 11 skolekoncerter arrangeret af Levende Musik i Skolen.
 
Multiinstrumentalisten Antonio Loureiro er en af Brasiliens mest efterspurgte trommeslagere og indledte sidste år på opfordring af den brasilianske ’Savassi Festival’ et samarbejde med den danske bassist Jasper Høiby (bl.a. kendt fra bandet Phronesis).
 
Festivalen fik første gang øjnene op for den danske bassist tilbage i 2012, da Jasper Høiby med bandet Phronesis var inviteret af 'Dinamica Dinamarquesa' til at spille ved festivalen. Savassis bookere øjnede de spændende muligheder i at udfordre de to kunstnere til et samarbejde. Duoen vendte tilbage til ’Savassi Festivalen’ i år og gav koncert. Desuden er en pladeindspilning på vej.
  
Jasper Høiby & Antonio Loureiro spillede fredag eftermiddag og Phønix feat. Sangka spillede lørdag på Musikscenen.
 
Fredag aften satte de tre kunstnere med en kort improviseret koncert scenen for debatten "Er vi provinsielle verdensborgere?".

Lyt til koncerten her.
    
Foto: Folk Club Mors
   
<<
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.