På billedet ses Jesper Christensen (Tunstalls Managing Director), Inger Støjberg (Danmarksdemokraternes partiformand) og Anette Stjerne (Tunstalls Sales & Marketing Director).



Inger Støjberg ser på velfærdsteknologi hos Tunstall

sep 15, 2023

”Hej”, siger Inger Støjberg, da hun træder ind ad døren til Tunstall. Hun kommer for at få et indblik i teknologiske løsninger til ældre- og plejeområdet. Løsninger, der kan hjælpe borgerne med at leve et trygt og uafhængigt liv i eget hjem. Men også løsninger, som kan hjælpe i forhold til den stigende personalemangel indenfor plejeområdet. Det er vigtige problemstillinger på Christiansborg – og er netop årsagen til dagens besøg.

Derfor besøger Inger Støjberg Tunstall

Tunstall har teknologiske løsninger, der kan støtte mennesker med behov for pleje – og det personale, der hjælper dem. Det er Inger Støjberg kommet for at se nærmere på, så hun får input i forhold til arbejdet med ældre- og sundhedsområdet.

Danmarksdemokraternes partiformand besøger ikke Tunstall alene. Med sig har hun bl.a. fire andre politikere:

  • Ulrik Knudsen, folketingskandidat i Østjyllands Storkreds
  • Jakob Søgaard Clausen, byrådsmedlem i Aarhus Kommune
  • Diana Therese Mikkelsen, byrådsmedlem i Norddjurs Kommune
  • Liselotte Lynge Jensen, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune

Teknik og medarbejdere gør en forskel for mange mennesker

Jesper Christensen (Tunstalls Managing Director) og Anette Stjerne (Tunstalls Sales & Marketing Director) fører an i en tur rundt i lokalerne på Niels Bohrs Vej i Stilling. På rundvisningen forklarer de, hvordan både teknik og medarbejdere gør en forskel for mange ældre borgere. Hver dag.

Udfordringer på plejeområdet løses bedst i et samarbejde mellem det offentlige og private

Tunstalls teknologiske løsninger er ikke tiltænkt en spareøvelse i kommunerne. Løsningerne er udviklet til at skabe tryghed og sikkerhed. Samtidig kan de lette nogle arbejdsbyrder for personalet, der allerede i dag er udfordret i forhold til at have hænder nok.

Derfor ønsker Tunstall dialog med politikerne

Udfordringerne med fx at skaffe plejepersonale er stigende. Antallet af ældre er også stigende, så manglen på varme hænder bliver endnu større i fremtiden. Hos Tunstall har vi mange års erfaring med at udvikle teknologiske løsninger, der giver tryghed, sikkerhed og hjælp til bedre arbejdsflow. Indimellem ser vi dog, at lovgivningen ikke har fulgt med den teknologiske udvikling. Der går jura i processerne, så nye hjælpemidler ikke altid kan tages i brug og give den bedste hjælp og støtte.

Flere fra Tunstalls ledergruppe havde et møde med politikerne. Det blev der en rigtig god dialog ud af, hvor fokus var på tre punkter, som politikerne kan påvirke:

  • Adgang til at anvende flere sensorer og kameraløsninger.
  • Tættere samarbejde mellem det offentlige og private leverandører.
  • Mere fair udbud, som leverandører har større mulighed for at byde ind på.

Baggrunden for Inger Støjbergs besøg

Initiativet til dagens besøg blev taget til en partilederdebat i forbindelse med folketingsvalget sidste år. Her deltog Anette Stjerne i en paneldebat med otte toppolitikere. Hendes budskab var dengang dette: ”Politikerne skal være bedre til at inddrage private virksomheder i at løse opgaven med at skaffe hænder nok til ældre- og plejeområdet.” Budskabet er det samme i dag, og hun siger: ”Jeg er glad for, at det endelig lykkedes at finde et passende tidspunkt for besøget. Det er vigtigt med politikere, der ikke alene lytter, men også er i dialog med erhvervslivet.” Afslutningsvis siger hun: ”Jeg kan desuden oplyse, at vi er i dialog med andre politikere på Christiansborg, så vi håber på flere besøg fremover.”

Se indslag fra TV2 om besøget HER > 

Se en kort film fra partilederdebatten (oktober ´22) HER >

Se mere om Digitalt Tilsyn HER >

Velfærdsteknologiske løsninger fra Tunstall

Løsninger

Velfærdsteknologiske løsninger med mennesket i centrum.

Mere info

Cases

Læs mere om, hvordan Tunstall hjælpe med innovative løsninger inden for plejeområdet.

Mere info

Kontakt

Kontakt vores administration eller salgsteam.

Mere info