Ovakolle huippumoderni sahauskeskus
Julkaistu 4.11.2020
Olemme kehittäneet Tampereen jakelukeskuksen toimintoja voimallisesti viime vuosina. Vastuullisuus omasta ja työtoverien turvallisuudesta on tänä päivänä luonnollinen osa työskentelyä. Jakelukeskuksen materiaalivirtaus on optimoitu hallitun läpimenon varmistamiseksi. Jakelukeskus on panostanut edelleen sahauskapasiteetin lisäämiseen ja palvelun laatuun. Asiakkaat odottavat saavansa täsmällisiä ja laadukkaita toimituksia. Tätä tavoitetta tukee tuorein investointi, Behringer HBE 421A sahauskeskus. 
Otimme käyttöön uuden sahauskeskuksen syyskuussa.

Panostuksemme automatisoituun erikoisterästankojen ja ainesputkien sahauskeskukseen parantaa logistiikkakeskuksemme kykyä palvella asiakkaita nopeilla ja mittatarkoilla toimituksilla. Uusi tuotantolinja pystyy myös miehittämättömään ajoon, mikä lisää joustoa sahauskapasiteetin hallintaan. Sahauskeskuksen erinomainen työergonomia sekä modernit turvalaitteistot varmistavat sujuvan ja turvallisen työskentelyn.

Hankintaprosessi aloitettiin jo vuoden 2018 puolella. Ovako Metals tutki materiaalivirtoja sekä kartoitti asiakkaidensa tarpeita. Näiden tietojen perusteella hahmotettiin tarvittavan sahauskeskuksen vaatimukset mitta-alueelle ja suorituskyvylle.

Samaan aikaan kartoitettiin henkilöstön näkemyksiä heidän kannaltaan oleellisista, työn sujuvuuteen ja turvallisuuteen liittyvistä seikoista. Tehdyn tarvekartoituksen jälkeen tehtiin investointisuunnitelma ja pyydettiin toimittajilta alustavia tarjouksia.

”Me emme halua hallia täyteen manuaalikoneita”, kertoo kehityspäällikkö Mika Vehmala. ”Halusimme pitkälle automatisoidun, asiakastarpeisiin sopivan sahauskeskuksen, jolla pystyy tekemään työt tehokkaasti ja turvallisesti. Tarjouksia saatiin usealta toimittajalta. Behringerin maahantuojan Prodmacin vahva osaaminen kustannustehokkaiden sahauskeskusten toimittajana nähtiin aika varhaisessa vaiheessa.”


Jatkuvaa yhteistyötä 

Vehmala kertoo myös, ”hankintaprosessin aikana kävimme vuoropuhelua niin asiakkaiden, henkilöstön kuin konetoimittajankin kanssa. Sen myötä tarvittava kokonaisuus tarkentui yhä yksityiskohtaisemmaksi. Kovametalliteriä hyödyntävän sahan tehon optimointi, Ovakon toimittamille teräksille optimoitu syöttömakasiini ja erityisesti joustavan tuotannon varmistavan poistopuolen automaation toteutus vaativat konetoimittajalta osaamista.”

”Sahureilta saimme hyvää tietoa tuotannon pullonkauloista ja ehdotuksia niiden avartamisesta. Sitten tiedot välitettiin Prodmacille ja Behringerille, jotka valmistelivat toimivia ratkaisuehdotuksia nopeasti,” Mika Vehmala kuvaa prosessia. ”Tuotannon kannalta tehokkaaksi ratkaisuksi Behringer tarjosi automatisoidun lavajärjestelmän, joka taipuu joustavasti sekä pienien että isojen sarjojen lajitteluun.”


Kehitys jatkuu

Modernilla Behringer sahauskeskuksella sahaamme entistä mittatarkempia kappaleita, toimitamme entistä täsmällisemmin ja tarvittaessa nopeammin. Kuuntelemme asiakkaidemme tarpeita ja kehitämme toimintaamme sen mukaan. Uskomme, että panostuksemme tehokkaampaan tekemiseen lisää myös asiakkaidemme kilpailukykyä.  
Share this article on:
facebook email twitter linkedin myspace google
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.