Jesper Christensen, Managing Director for Tunstall A/S.



Sådan arbejder Tunstall med bæredygtighed

feb 1, 2024

”Hvordan kan en virksomhed arbejde med bæredygtighed? Hvordan kan Tunstall undgå at belaste klimaet og forurene natur og miljø? De spørgsmål har vi arbejdet med i en periode,” siger Jesper Christensen, Managing Director for Tunstall A/S. ”Vi har ikke et quickfix. Men vi har udarbejdet en ESG-rapport, der peger på områder, hvor vi kan skabe forbedringer. Rapporten dækker dog mere end miljø. ESG står nemlig for Envionmental (miljø), Social og Governance, der bl.a. dækker over etik og god forretningsskik,” fortæller Jesper Christensen.

Hvad er en bæredygtig udvikling?

Lad os se nærmere på, hvad bæredygtighed egentlig er for en størrelse. Bæredygtighed er et bredere begreb, der handler om flere andre ting end miljø. Bæredygtighed indebærer, at vi mennesker kan fortsætte med at leve sammen på vores planet. På en måde, der opfylder vores behov og ønsker. Samtidig skal det ske uden at forringe fremtidige generationers muligheder for at gøre det samme.

Hvad er en ESG-rapport?

En ESG-rapport giver mulighed for at måle bæredygtighed. Men også at give nogle værktøjer til at skabe forbedringer. ESG skal altså understøtte og fremme bæredygtighed. ESG og bæredygtighed hænger sammen. De skal tilpasses og udvikles i forhold til de skiftende udfordringer og muligheder, som virksomheder og verden står overfor.

FN’s verdensmål og bæredygtig udvikling

”Vi sætter handling bag ordene,” siger Jesper Christensen. Her uddyber han de tre elementer i ESG-rapporten:

E:  Miljø

Vi er forpligtet til at beskytte og bevare miljøet. Alle skal bidrage med ændringer, der kan hjælpe. Vores fokus er på FN’s verdensmål 121 og 13.22. Det betyder nedbringelse af CO2-udledning i processer, transport og indkøb – både internt og i forhold til leverandører. Alle firmabiler er fx ved at blive skiftet til elbiler, flere ansatte benytter sig af hjemmearbejdsdage og mange møder afholdes online for at reducere transport.

S:  Ligestilling, diversitet og inklusion

En verden, hvor mennesker har friheden til at leve livet fuldt ud på et sted efter eget valg. Det er Tunstalls vision. Vores DNA er at fremme trivsel og støtte et sundt liv for ældre og handicappede borgere, så vi har særlig opmærksomhed på FN’s verdensmål 33. Internt lægger vi vægt på FN’s verdensmål 4.4.4, da vi tilbyder et arbejdsmiljø, hvor alle føler sig inkluderede. Uanset køn, race, seksuel orientering, handicap eller andet. Vi vil løbende sikre, at alle kolleger har adgang til alle muligheder. Og det er uanset om det gælder træning, udvikling, udvælgelse til roller eller den daglige drift af virksomheden.

G:  Forretningsledelse

Hos Tunstall er god forretningsetik centralt. Det vedrører FN’s verdensmål 85, da vi arbejder for anstændig beskæftigelse til alle (antikorruption og afskaffelse af børne- og tvangsarbejde). Dertil har vi en anonym whistleblowerordning, hvor alle kan komme til orde med udfordringer i dagligdagen.

Jesper Christensen pointerer: ”Hos Tunstall tager vi vores miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige ansvar alvorligt. Det er ikke noget nyt. Men ESG-rapporten øger vores bevidsthed om emnerne og gør det muligt at måle forbedringer fremadrettet.”

 

1Sikre ansvarlig produktion og forbrug.

2Tiltag mod klimaforandringer skal integreres i nationale politikker, strategier og planlægning.

3Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper.

4Inden 2030 skal antallet af unge og voksne, der har relevante færdigheder, herunder tekniske og erhvervsrettede færdigheder og kompetencer, for beskæftigelse, gode job og iværksætteri, øges væsentligt.

5Fremme vedvarende inkl. og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse, samt anstændigt arbejde til alle.

Velfærdsteknologiske løsninger fra Tunstall

Løsninger

Velfærdsteknologiske løsninger med mennesket i centrum.

Mere info

Cases

Læs mere om, hvordan Tunstall hjælpe med innovative løsninger inden for plejeområdet.

Mere info

Kontakt

Kontakt vores administration eller salgsteam.

Mere info