28 januari 2020

Det kinesiska nyåret förlängs efter Coronavirus-utbrott UPDATE
 

Kära kund,
 
Den kinesiska regeringen meddelade den 26 januari, att det kinesiska nyåret kommer förlängas från den 30 januari tills den 2 februari. Shanghai, Wuxi och Suzhou har redan meddelat att allt utom samhällsvitala funktioner kommer att hållas stängda tills 9-10 februari. Detta är en åtgärd för att minska spridningen av den pågående Coronavirus-epidemin. 
 
Situationen kommer innebära betydande driftstörningar inom produktion och logistik-sektorn med omfattande förseningar som resultat.
Terminal, tull och operativa kontor kommer att hållas stängda under denna period.

FLYG:
Avgångar till och från Kina kommer ställas in, med ett fåtal undantag. För kunder som har export till Kina är det viktigt att ha ovan i åtanke, då gods ankommande inom den närmsta perioden kommer att bli stående i terminaler, med extra hyror som resultat. 

SJÖ:
Gods anlöpnade till Kina kommer bli ståendes i terminal, med medföljande extra kostnader och hyror som resultat. Detsamma gäller för gods som ska exporteras där container hämtats ut för lastning innan det kinesiska nyåret. I skrivande stund är osäkert om rederierna kommer anlöpa Shanghai enligt ordinarie seglingsschema.

TÅG:
Det går för närvarande inte boka några avgångar hos tågleverantörerna som opererar till och från Kina. Våra tågoperatörer kan för närvarande inte meddela när bokningar återigen tas emot.
 
Tyvärr ligger detta utom vår kontroll och eventuella merkostnader som uppstår till följd av rådande situation kommer inte att absorberas av oss. 
 
Vi bibehåller en nära kontakt med våra kollegor i regionen och kommer återkoppla med mer regions och produktspecifik information i takt med att situationen utvecklas.


Vid frågor ber vi er kontakta ert lokala GEODIS-kontor.


Med vänlig hälsning
GEODIS Sweden AB