Ovako Metals Oy Ab – Kestävää kehitystä ympäristön ja asiakkaittemme parhaaksi
 
Julkaistu 29-08-2019
Tampereen logistiikkakeskuksessamme panostamme kestävään ja ympäristöystävälliseen kehitykseen. Pienennämme energian kulutusta ja vähennämme fossiilisten polttoaineiden käyttöä.
Ovako Metals Oy Ab on osa kansainvälistä Ovako-konsernia, joka tunnetaan Suomessa markkinoiden parhaista koneenrakennusteräksistä. Tampereella sijaitseva Ovako Metalsin logistiikkakeskus varastoi ja myy Ovakon omien erikoisterästen lisäksi ruostumattomia teräksiä sekä kuparia ja messinkiä. Ovako Metals huolehtii myös kaikkien Ovakon tehtaiden tuotteiden myynnistä ja suorista toimituksista Suomeen sekä Baltian maihin.


Hankimme täysin hiilivapaata vesivoimalla tuotettua sähköä sertifioidulta toimittajalta. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että logistiikkakeskuksemme toiminta rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Lisäksi oman konsernimme kierrätysteräksestä valmistettujen erikoisterästen hiilijalanjälki on pieni.


Hyvä valaistus on työn tekemisen, laadun ja turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Logistiikkakeskuksemme valaisimia uudistettaessa päädyimme LED valaisimiin kaikissa varastohalleissa. LED valaisimet lisäsivät valaistuksen voimakkuutta ja vähensivät energiankulutusta huomattavasti.


Erikoisterästankojen varastointijärjestelmämme perustuu varastohyllyihin ja trukkien käyttöön. Myös tavaran vastaanotossa ja lastauksessa käytämme erilaisia trukkeja. Trukkikalustoa uudistaessamme siirryimme sähkökäyttöisiin trukkeihin. Muutos oli merkittävä, sillä käytössämme on 12 erilaista trukkia. Kokemuksemme ovat hyviä: uudet trukit on varustettu moderneilla turvavarusteilla, ne ovat hiljaisia, eivät tuota päästöjä ja ovat ennen kaikkea energiatehokkaita.


Tampereen kiinteistön lämmittämiseen käytämme kaukolämpöä. Tampereen energialaitoksen kaukolämpö tuotetaan korkealla hyötysuhteella pääosin lämmön ja sähkön yhteistuotantona. Tampereen kaukolämmön tuottamiseen käytetään enenevässä määrin uusiutuvia polttoaineita fossiilisten sijaan.


Ovako Metalsin toimitusjohtaja Heikki Nyholm painottaa, että kannamme vastuuta tuote-, energia- ja teknologiavalinnoissamme. – ”Haluamme tarjota asiakkaillemme kestävin periaattein valmistettuja, jatkojalostettuja ja varastoituja tuotteita. Tulevaisuudessa loppukäyttäjät tulevat entistä enemmän kiinnittämään huomiota raaka-aineiden, jalostusprosessien ja koko toiminnan hiilijalanjälkeen”.
 
 


Hyvä valaistus lisää turvallisuutta.

Sähkötrukit ovat ympäristöystävällisiä.

Ovakon teräksien raaka-aineena käytetään kierrätysterästä ja sähköenergiana pääosin hiilivapaata, ympäristöystävällistä pohjoismaista sähköä.

Ovako Imatran ilmastoseloste


Ovako Metalsilla myytävät Ovakon terästuotteet on valmistettu Imatralla sijaitsevan tehtaan lisäksi Ruotsissa Hofors-Hälleforsin sekä Smedjebacken-Boxholmin tehtailla.

Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.