Syksyn kysyntätilanne on epävarma
Julkaistu 4.11.2020
Ovako Metalsin toimitusjohtaja Heikki Nyholm kertoo, ”koronakriisi on tuonut mukanaan ennennäkemättömän epävarmuuden”. Vaikka Suomen teollisuuden kysyntä on selvinnyt yllättävänkin hyvänä koko alkuvuoden 2020, pudotus uusien tilausten saannissa kääntää tuotannon odotukset laskuun.
Koronakriisi poikkeaa aiemmista talouskriiseistä siten, että rajuimmat iskut kohdistuivat ensin palvelualoihin. Yleensä nämä alat kärsivät kaikkein vähiten globaaleista talouskriiseistä. Koronakriisi iskee kuitenkin voimalla myös suomalaiseen teknologiateollisuuteen. Teknologiateollisuus ry:n mukaan Suomen teollisuus kohtaa koronakriisin muutaman kuukauden viiveellä, koska viime vuoden lopun ja alkuvuoden tilauskertymästä riittää yrityksestä riippuen työtä muutamaksi kuukaudeksi eteenpäin. Mitä pidemmälle aika kuluu, sitä voimakkaammin kysynnän hiipuminen alkaa rasittaa teollisuutta. Koronakriisi vaikeuttaa teknologiateollisuuden yritysten toimintaa monella eri tavalla. Yrityksillä on ongelmia komponenttien ja raaka-aineiden saatavuudessa. Haittaa voi aiheutua myös siitä, että valmiita tuotteita ei saada toimitettua asiakkaille tai niitä ei päästä asentamaan asiakkaiden tiloihin.

Me Ovako Metalsilla seuraamme tiiviisti COVID-19 -tilannetta ja teemme parhaamme, että voimme jatkaa asiakkaidemme palvelua mahdollisimman normaalisti haastavasta tilanteesta huolimatta. Etusijalla ovat työntekijöittemme, asiakkaittemme ja yhteistyökumppaneittemme terveys.

Koronakriisi menee aikanaan ohi ja uskon, että voimme yhdessä olla nostamassa Suomen teollisuutta uuteen nousuun.
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.