Pressmeddelande -

Över 400 sommarjobb i Upplands-Bro kommun

Under sommaren erbjuder Upplands-Bro kommun sommarjobb för ungdomar som är mellan 15 och 17 år och folkbokförda i kommunen. För sommaren 2022 kommer kommunen kunna erbjuda över 400 ungdomar ett jobb.

– Jag är väldigt stolt över att vi som kommun kan erbjuda allt fler ungsommar en tidig kontakt med arbetsmarknaden. Det stärker de ungas självförtroende och anställningsbarhet samtidigt som kommunala och privata verksamheter stärker sina relationer med kommunens invånare, säger Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande.

Även lokala företag i kommunen bidrar med att ta emot sommarjobbare. Över 100 av jobben erbjuds i samarbete med näringslivet under denna sommar.

– Vi har ett engagerat näringsliv och företagen vill ge unga en chans att prova på ett yrke och få en inblick i arbetslivet. Social hållbarhet och kompetensförsörjning är viktiga frågor för vårt lokala näringsliv. Detta är en möjlighet till erfarenhet, referenser eller en framtida anställning, säger Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

Fler sommarjobb för att lyfta Bro och Kungsängen

Minst 70 av sommarjobben kommer ingå i Ung Kraft Bro som drivs av kommunen tillsammans med den ideella föreningen Bro Utveckling, som arbetar för platssamverkan och ökad trygghet i Bro. Ung Kraft Bro är ett koncept där ungdomarna kommer arbeta på många olika sätt runtom i Bro under hela sommaren.

– Ung Kraft Bro har visat sig vara en väldigt bra form för meningsfulla sommarjobb som kan bidra till en positiv utveckling för såväl ungdomarna som hela samhället i Bro. Nu bygger vi vidare på fjolårets koncept och involverar ännu fler aktörer inom kommunen, hos olika fastighetsägare och i det lokala näringslivet, säger Rolf Dickson Könberg i styrelsen för Bro Utveckling där han representerar Företagarna.

Ung Kraft riktar sig till unga som bryr sig om sitt närområde och vill göra det ännu bättre. Arbetsuppgifterna handlar om att bygga, skruva och måla men också att arrangera evenemang och jobba med lokala samhällsfrågor.

– Sommarjobben inom Ung Kraft skapar relationer, vi bygger både tillit och trygghet. Förra sommaren var ungdomarna väldigt nöjda och berättade att alla arbetsuppgifter kändes meningsfulla. Därför är jag glad över att vi denna sommar kan erbjuda ännu fler jobb för att göra Bro till en ännu trevligare plats, säger Ayelen Dojorti, projektledare för Ung Kraft.

I år startar kommunen även Ung Kraft Kungsängen med 30 platser för ungdomar som vill arbeta med att skapa lokala förbättringar i Kungsängen.

Ansökan ska göras mellan 1 och 15 februari på www.upplands-bro.se/sommarjobb

Ämnen

  • Skola

Kategorier

  • unga
  • företagare
  • social hållbarhet
  • upplands-bro kommun
  • omdaning bro

Regioner

  • Stockholm

Upplands-Bro är en växande kommun, både när det gäller invånare och företagsetableringar, med drygt 30 000 invånare. Kommunen ligger vid Mälaren, ungefär två mil nordväst om Stockholm och pendeltåget tar ungefär 25 minuter till Stockholms central. Här finns två tätorter, Kungsängen och Bro, och en levande landsbygd. Kommunens vision, kommunen som ger plats, sträcker sig till år 2035 och beskriver hur framtidens Upplands-Bro ska vara. Visionen förenar kommunens invånare, näringsliv, föreningsliv och anställda i kommunen för att skapa ett gemensamt Upplands-Bro.

Kontakter

Sara Eklind

Presskontakt Kommunikations- och digitaliseringschef 08-581 691 41

Fredrik Kjos (M)

Kommunstyrelsens ordförande, kommunalråd, gruppledare Moderaterna 08-518 377 06