Cross Innovation Southern Sweden

Region Skåne och Region Blekinge
Inbjudan till företag inom KKN
att delta i Cross Innovation Lab
Webbversion • Tipsa en kollega!

Illustration: Ingrid Sandsborg 2023

Kreatörer med ljudexpertis sökes!

Region Skåne och Region Blekinge söker företag/personer som är verksamma inom de kulturella och kreativa branscherna i Skåne och Blekinge och som vill vara med och bidra till hållbar utveckling genom innovationsarbete. I denna utlysning söker vi kreatörer som vill vara med och utveckla framtidens digitala konserthusupplevelse.

Alla vet att världen står inför stora förändringar inom globalisering, automatisering, klimatförändringar och digitalisering. Samtliga inverkar på sysselsättning, kultur, arbetsformer, affärsmodeller, ekonomin och samhället i stort. Skåne och Blekinge behöver rustas för att snabbt och effektivt kunna ställa om och ligga i framkant när omvärlden och marknaden förändras i allt snabbare takt. De kulturella och kreativa branscherna utgör en viktig del i detta arbete med konstnärers och kreatörers unika kompetenser och förmåga att analysera, gestalta och förstå omvärlden.
 
Cross Innovation Southern Sweden - en treårig satsning
Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) har därför beviljat Region Skåne och Region Blekinge medel för att stärka södra Sveriges innovationsförmåga genom en satsning på tvärsektoriell innovation där de kulturella och kreativa branscherna är centrala noder. Projektet, som struktureras i flera delmoment, utgår från flertalet beprövade innovationsmetoder och syftar till att vara katalysator för omställning.

Lighthouse - Kalaudioscope
I denna utlysning söker vi kreatörer som vill vara med och skapa framtidens digitala konserthusupplevelser och som har hög kompetens inom områdena ljud och psykoakustik. Under två faciliterade workshops i november och december deltar du, tillsammans med andra kreatörer, som expert inom ditt område mot ett arvode på 1000kr/h ex moms. Arbetet består av ett förmöte, två workshops (á 7 timmar per tillfälle) samt tid för förberedelse och uppföljning. Våra workshops kommer att äga rum i Malmö den 9 november, kl 9 –16 och den 1 december, kl 9 –16.
Målet med workshopen är att utforska tekniska och konstnärliga lösningar för 1) hur man kan identifiera och modifiera individuella ljudkällor och 2) hur man rumsligt kan placera individuella ljudkällor baserat på distans, vinkel och höjd i relation till scenen. Lösningarna behövs för att skapa en digital konserthusupplevelse där användaren ska kunna förstärka eller tona ner enskilda instrument samtidigt som man visuellt zoomar in på en del eller detalj i helheten.
 
Kriterier för att delta 

  • Du är verksam inom de kulturella och kreativa branscherna i Skåne eller Blekinge och har en dokumenterad expertis inom ljudområdet/psykoakustik.
  • Du innehar F-skattsedel.
  • Du kan medverka på plats under båda workshops 
  • Du vill utforska och utveckla i samverkan med aktörer från andra branscher i en process där alla har möjlighet att bidra och lära av varandra.
Tid och omfattning
Detta uppdrag omfattar 17 timmar. Eventuella resor och boendekostnader utgår ej.

Ansökan
Ansökan till vårt projekt Lighthouse - Kalaudioscope, når du genom att klicka på länken här nedan till vänster. I ansökan ska du ange vad du kan bidra med, tidigare erfarenhet och kort motivera vad du hoppas få ut av samarbetet. Du får gärna bifoga länk till hemsida och/eller CV. Ansökan ska senast skickas in den 13 oktober, kl 13.00

Antalet platser är begränsat och i urvalet till denna utlysningen kommer vi att titta på hur deltagarna kan komplettera varandra utifrån kompetenser, bransch och erfarenhet. Senast den 20 oktober får du besked om du är med eller inte. Det går inte att överklaga urvalsbeslutet.

Kontakt och mer information

Har ni några frågor eller andra funderingar är ni välkomna att kontakta:

Elin Frost, projektledare, Region Skånes kulturförvaltning, elin.frost@skane.se, 070-778 16 78
Anna Söderberg, projektledare NetPort Science Park. anna.soderberg@netport.se 073-533 88 77

Skane.se/kultur  | Kontakta oss

Region Skånes kulturförvaltning, 205 25 Malmö
Växel: 040-675 37 50 E-post: kultur@skane.se

Region Skåne ansvarar för vården i Skåne och har dessutom ett ansvar för utvecklingen av näringsliv, kollektivtrafik, kultur och samarbete med andra regioner i och utanför Sverige. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.