Region Skåne – utveckling & innovation

Region Skåne – utveckling & innovation

Government Administration

Kristianstad, Skåne 11,640 followers

Gör skillnad. Varje dag.

About us

Region Skåne ansvarar för en hållbar tillväxt vad gäller kollektivtrafik, regional planering och utveckling samt för att bidra till kulturen i Skåne län. Vi är först i Sverige med att införa ett nytt heltäckande vårdsystem – Skånes Digitala Vårdsystem. SDV knyter ihop vården i hela Skåne med gemensamma arbetssätt. Regionfastigheter bygger nytt, utvecklar och ansvarar för förvaltningen av Region Skånes fastigheter, med verksamheter som ställer höga krav på teknik och driftsäkerhet. För att möta framtidens behov görs just nu flera stora ny- och ombyggnationer för att utveckla både hälso- och sjukvården och kollektivtrafiken. På denna sidan kommer du att få följa vad som händer i våra verksamheter och inspireras i din yrkesroll. Du kommer även att ibland få ta del av aktuella jobb inom våra yrken utanför vården. Är du intresserad av att jobba inom vården kan du besöka Region Skånes LinkedIn-konto för rekrytering: https://www.linkedin.com/company/165695/ Vi som publicerar inlägg och svarar på dina kommentarer är kommunikatörer och kan inte svara på frågor om vård och hälsa. Vi finns här vardagar 8-16:30. Vår ambition är att besvara kommentarer snarast möjligt och vi har som mål att på vardagar svara inom 24 timmar. Vi kommer att ta bort inlägg och kommentarer som är kränkande eller stötande, innehåller obscena ord, personangrepp, hets mot folkgrupp, trakasserier, pornografi, våldskildringar, som uppmanar till brott, som syftar till att försöka sälja tjänster eller varor eller som olovligt innehåller upphovsrättsligt skyddat material. I enlighet med den europeiska dataskyddsförordningen GDPR, General Data Protection Regulation är Region Skåne skyldig att ta ansvar för samtliga personuppgifter på LinkedInsidan, även de som utomstående publicerar. Om vi inte har ett skriftligt samtycke för de personuppgifterna kommer vi därför att radera dem. Läs mer om oss på vår webbplats: www.skane.se

Website
http://www.skane.se
Industry
Government Administration
Company size
10,001+ employees
Headquarters
Kristianstad, Skåne
Type
Government Agency
Founded
1999

Locations

Employees at Region Skåne – utveckling & innovation

Updates

  • Nu kan du ta del av intervjuer med deltagare och dokumentation från dialogpassen på Skånes utvecklingsdag 2024! Skånes utvecklingsdag är den årligt återkommande mötesplatsen för att tillsammans följa upp läget i Skåne. I år deltog cirka 300 företrädare för skånska kommuner, statliga myndigheter, lärosäten, idéburen sektor, näringsliv, arbetsmarknadens parter, Region Skåne och grannregioner.

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

  • Vill du vara med på en simulering om hur hur det skulle kunna vara att köra drönaroperationer i Skåne? Inom ramen för seminarieserien ”Innovativ luftmobilitet i Region Skåne” kommer den chansen att finnas. Det kommer också att finnas möjlighet att vara med och testa och lokalisera så kallade droneports och vertiports, alltså infrastruktur på marken som gör att det kan erbjudas drönarleverenser. På plats är också polisen för att berätta om sin drönarverksamhet. Detta tillfälle är en del av en seminarieserie men du behöver inte ha deltagit i det tidigare tillfället. Anmälan sker via länken nedan senast den 18 maj.

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

  • På lördag invigs Skåneledens nya delled! 🚶♂️ 🌲 Leden, som heter SL6 Vattenriket, omfattar totalt 19 mil, från Breanäs i norr till Brösarp i söder. 🚶♂️ 🌲 Skåneleden SL6 Vattenriket går från inlandets lummiga skogar, vackra sjöar och vidsträckta sandmarker ut till Ålakustens vita stränder och vidare mot böljande backar och Forsakars mäktiga vattenfall som tillhör Skånes högsta. Region Skåne är huvudman för Skåneleden. 🚶♂️ 🌲 – Vandrings- och cykelleder av hög kvalitet knyter samman Skånes stads- och landsbygd. Detta gynnar både företag och privatpersoner, och stärker vår region som helhet, säger Sara Näsvall, ledstrateg på Region Skåne.  

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

  • Idag publicerar Region Skåne en rapport som visar att folkhögskolan skapar förutsättningar för fler skåningar att nå behörighet till högre utbildning eller öka sin sysselsättning. Varje år väljer mer än 10 000 individer att fördjupa sig i kunskap och personlig utveckling genom studier på någon av de 19 folkhögskolorna som finns i Skåne. Region Skåne står för en betydande investering i Skånes folkhögskolor motsvarande 55 miljoner kronor årligen. Region Skåne har också en överenskommelse med folkbildningen i Skåne och stödjer folkhögskolorna till insatser som stärker hållbar kompetensförsörjning som exempelvis utveckling av yrkesutbildningar som efterfrågas av arbetsmarknaden. - Folkhögskolan är snabbfotad och kan svara upp mot regionala behov och prioriteringar. Skånes 19 folkhögskolor finns över hela länet och kan därmed stärka tillgången på utbildning även på mindre orter, säger Anna Pettersson, utvecklingsdirektör på Region Skåne. För den som är intresserad av att få veta mer om rapporten och dess slutsatser så diskuteras de idag i Skåneanalysen LIVE! Sändningen drar igång klockan 9.30. 

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

  • På onsdag 15 maj invigs scenkonstbiennalen bibu – en nationell och internationell mötesplats med, för och om professionell scenkonst för en ung publik. Biennalen arrangeras i Helsingborg och är en arena där alla som arbetar med barn, unga, scenkonst och kultur samlas varannan vår för att uppleva och diskutera den viktiga scenkonsten för barn och unga. Under fyra dagar erbjuds deltagarna ett program med seminarier, föreläsningar, workshops, mästarklasser och inte minst ett stort antal såväl svenska som internationella scenkonstproduktioner inom cirkus, dans och teater. Föreställningarna som visas under biennalen når också ut till cirka 1000 barn från hela Skåne. - För Region Skåne är Bibu ett viktigt forum för utveckling av scenkonst, kunskapsdelning, nätverkande, fortbildning och samtal, menar Maria Lindblom, utvecklare teater på Region Skånes kulturförvaltning. Bilden kommer från föreställningen 8 kvadrat, av Kulturhuset Stadsteatern Husby som spelas för allmänheten på Helsingborgs Stadsteaters stora scen (Storan) den 17 maj kl. 19.00 och den 18 maj kl. 13.00.

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

  • Nu är det klart vilka som får pengar från Region Skåne i syfta att främja och stärka samverkan kring det unga entreprenörskapet i Skåne. Det är totalt fyra projekt som kommer att pågå i elva skånska kommuner som tillsammans delar på 400 000. De projekt som är utvalda har alla gemensamt att de vill jobba tillsammans över kommungränser. Syftet är tydligt: att främja det unga entreprenörskapet i Skåne och skapa en stärkt samverkan mellan kommunerna i fråga.

    Fyra kommunala samverkansprojekt får pengar för att stärka det unga entreprenörskapet i Skåne

    Fyra kommunala samverkansprojekt får pengar för att stärka det unga entreprenörskapet i Skåne

    utveckling.skane.se

  • Med en höjd på 62 meters och en yta på 108 000 kvadratmeter, har den nya vårdbyggnaden blivit något av ett nytt landmärke i Malmö. Med sin placering mitt på sjukhusområdet i Malmö, höjer sig byggnaden över den omkringliggande bebyggelsen och syns även på långt håll. Även om det är en byggnad som inte riktigt når upp till Turning Torsos höjder (vi skulle inte drömma om att överskugga Malmös mest ikoniska landmärke!), så är det likväl en koloss som förändrar stadens silhuett.   I veckan påbörjades inflyttningsarbetet för den första, färdigbyggda delen av vårdbyggnaden. – Den känns roligt att den första delen av den nya vårdbyggnaden nu börjar bedriva vård. Det är nu vi får det riktiga kvittot på om lokalerna fungerar och ger den goda miljö för patienter och personal som vi har strävat efter. Nu lägger vi fullt fokus på att få klart den sista delen av vårdbyggnaden, säger Kristina Olofsson, huvudprojektledare för vårdbyggnaden på projekt Nya sjukhusområdet Malmö. #regionfastigheter #regionskåne

    • Med en höjd på 62 meters och en yta på 108 000 kvadratmeter, har den nya vårdbyggnaden blivit något av ett nytt landmärke i Malmö.
  • Region Skåne och Malmö universitet tar gemensamt krafttag för att främja bättre hälsa för fler! Malmö universitet och Region Skåne har skrivit ett samverkansavtal som tydliggör hur organisationerna gemensamt ska möta stora samhällsutmaningar och driva en positiv samhällsutveckling med bättre hälsa för fler. Avtalet innebär att organisationerna med gemensam forskningsbaserad kunskapsutveckling skapar förutsättningar för en bättre hälsa för fler i samhället, och att forskningen ska leda vidare till en strategisk och långsiktig kompetensförsörjning i Skåne, ett lärande samhälle med relevanta samhällsnära utbildningar, och generera mer utveckling genom att sammanföra näringsliv, akademi samt offentlig och idéburen sektor.     – Det känns mycket roligt och givande att vi knyter oss ännu närmare varandra. Det här avtalet omfattar hela Region Skånes uppdrag. Vi ser att det kommer främja och stärka den samverkan som redan finns idag, inom hälso- och sjukvård och inom regional utveckling, ofta i kombination. Men vi ser också att det ska uppmuntra till att nya samarbeten föds – att man hittar varandra, och att det leder till ökad kunskapsutveckling. Preventiva hälsofrämjande insatser är en viktig del i omställningen av hälso- och sjukvården, säger Anna Pettersson, Region Skånes utvecklingsdirektör.

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

  • Nytt Öresundsavtal på plats! Det är det avtalet som reglerar skatter och pensioner när det gäller arbete och anställningar över den svensk-danska gränsen. Det nya avtalet förväntas träda i kraft under 2025. Idag går det bra att distansarbeta om du är anställd i det privata näringslivet, så länge arbetstagare över en tremånadersperiod jobbar minst 50 procent i det land de har sin anställning. För offentliganställda finns det ingen möjlighet alls till distansarbete. Med det nya avtalet ska fortfarande halva tiden förläggas i landet, men istället beräknas över en tolvmånadersperiod. Det blir lättare för många som tidigare behövt anpassa tiderna efter kortare perioder där sammanhängande ledighet över sommaren får stor påverkan. Och nu omfattas offentliganställda pendlare enligt samma regler. Dessutom blir det tillåtet att utföra distansarbete från den plats man själv önskar, tidigare var det reglerat till att utföras i ens egen bostad. Med det nya avtalet kommer även skattekompensation börjar omfatta offentliganställda. Det förväntas leda till ökad ersättning till Sverige motsvarande 300 miljoner kronor baserat på dagens gränspendling. Precis som idag kommer pengarna betalas in till svenska staten och kommer Skåne till godo via det nationella utjämningssystemet.

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

  • Sök planeringsbidrag för er missionsansökan inom Horisont Europa! Missions, som också kallas också EU-uppdrag på svenska, syftar till att mobilisera resurser för storskaliga satsningar som med hjälp av forskning och innovation ska uppnå konkreta och tidsbestämda mål inom fem prioriterade områden: cancer, klimatanpassning, hav och vatten, markens tillstånd och klimatneutrala städer. De första nya utlysningarna 2024 har precis öppnat och deadlines för de flesta är i september 2024. Undantagen är Cities Mission, där några av utlysningarna öppnar från 17 september 2024 till 16 januari 2025, och Soils Mission med utlysningar öppna från 8 maj till 8 oktober. Kommissionen har uppdaterat Horisont Europas arbetsprogram för 2023 - 2024. Ändringarna avser en höjning av budgeten med nästan 1,4 miljarder euro vilket innebär att den totala budgeten för de två åren landar på 7,3 miljarder. Av höjningen ska 650 miljoner euro användas till EU Missions. Region Skånes egna planeringsstöd (upp till 100 000 SEK) kan användas för att täcka delar av den tid en ansökning kräver. Ansökan är öppen till 15 juni!  #horisonteuropa

    Utveckling Skåne

    Utveckling Skåne

    utveckling.skane.se

Similar pages

Browse jobs