Globalt eller lokalt 'mindset'?
Det Danske Kulturinstituts kontor i Bruxelles, som rådgiver danske aktører om EU-medfinansiering, projektudvikling og internationale samarbejder, havde opstillet sit egen stand på Markedspladsen, hvor interesserede kunne henvende sig. Desuden inviterede de lørdag til debatten ’Global or Local Mindset?’, hvor emnet var, hvorvidt vi udnytter dansk kulturs internationale potentiale nok? Kulturen og den kreative sektor er den stærkest voksende sektor i Europa, men hvordan er interessen hos dansk kulturliv for at agere og konkurrere på den globale platform, og hvad er værdien i at arbejde internationalt? Mangler der viden om mulighederne og kan kultursektoren lære af erhvervslivet, når det gælder forretningssans og internationalt samarbejde? Institutleder Else Christensen-Redzepovic var moderator.
  
Kunstnerisk leder af Kunstbygningen Vrå, Henrik Godsk, og Marie Lilholt direktør for Swinging Europe argumenterede for, at den viden og inspiration, man får ud af at indgå i internationalt samarbejde, ikke kan gøres op i penge. Til gengæld er udvekslingen helt essentiel for en kunstnerisk proces i dag, da den giver kunstnere og kulturproducenter en større bevidsthed om deres egne kulturelle rødder.
  
Lennart von Haffner fra Kreativt Forum og Frantz Nielsen fra netværket KulturErhverv havde de erhvervsmæssige briller på og påpegede, at det er helt fundamentalt at hente inspiration ude fra, hvis man ønsker at drive en succesfuld virksomhed. Kulturlivet skal ikke være nervøse for at samarbejde med erhvervslivet og gøre brug af virksomheders kompetencer i forhold til projektstyring.
 
Det Danske Kulturinstitut i Polens institutleder Boguslawa Sochanska fortalte om interessen for udnytte mulighederne for internationalt samarbejde med polske kunstnere og kulturaktører, hvor hun kunne berette om stor interesse for samarbejde med Danmark fra polsk side, men omvendt en meget svag interesse fra dansk side.
  
Der blev desuden talt om, at kommunerne kunne spille en større rolle i at skabe de nødvendige incitamenter og økonomiske rammer, der tilskynder lokale kulturaktører til at søge erfaring og udveksling med udlandet. Til gavn for deres lokalsamfund.
   
Udover de nævnte paneldeltagere deltog formand for Dansk Forfatterforening Jacob Vedelsby og Dennis Wright, CEO for medievirksomheden Audux.
 
Foto: DKI-EU
     
<<
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.