Kulturudveksling er vigtig for en åben dialog
I løbet af året har forholdet mellem Rusland og Vesten ikke ændret sig særlig meget. Krisen i Ukraine er ikke løst, men blot frosset mere til. Vestens sanktioner skader stadig den russiske økonomi. Direktøren for den største russiske bank, Sberbank, sagde i et interview d. 17. november 2015, ”What we’re facing now is a massive crisis. […] The next year will not be [easy].” Loven om fremmede agenter, som blev implementeret i november 2012, har haft stor indflydelse på NGO’er. Ifølge den norske Bellona Fond, er der nu 33% færre NGO’er i Rusland end før. Det russiske kulturliv er stærkt ramt af den alvorlige økonomiske krise samt loven om fremmede agenter.
 
I denne alvorlige politiske og økonomiske krisetid er det vigtigere end nogensinde før at bevare og styrke kulturudvekslinger. Det er uden tvivl med til at holde dialogen åben og derved fremme større forståelse og fred befolkningerne imellem på trods af mediernes dæmoniseringskampagner.
 
Årets højdepunkter for DKI i Skt. Petersborg inkluderer den danske gobelinkunstudstilling med værker af 23 kunstnere, som blev udstillet på Eremitagen, samt udgivelsen af den dansk-russiske antologi Frihed og skæbne, EUNIC festivalen om bæredygtighed 'Green St. Petersburg', ’dramatic readings’ af fire nyere danske dramaer på Alexandrinsky Theater New Stage og en aktiv dansk deltagelse i den skandinaviske festival, 'Nordiske Uger'. Anden halvdel af 2015 var især præget af den internationale fejring af Carl Nielsens 150-års jubilæum, som fortsætter ind i 2016 med en koncertserie af Nielsens seks symfonier, spillet af Skt. Petersborgs orkester Klassika ledet af dirigenten Aleksander Kantorov.
 
I 2016 planlægger vi at fokusere på innovation med 'Arts 4 City', 'CO2 Green Drive' og 'Imperial Gardens Festival', som viser værker af kunstnerduoen Randi & Katrine. Innovation er noget af det vigtigste, vi kan tilbyde Skt. Petersborgs kulturliv. Eftersom byen er mest berømt for sin traditionelle kulturarv (ballet, klassisk musik og arkitektur samt akademisk maleri), er nutidskunst knapt så udviklet som i Moskva.
 
På billedet ses den danske gobelinudstilling på Eremitagen.
 
Foto: DKI Rusland
 
<<
Almost there..
Account is not activated.
To publish your page and remove this message you must activate your eMarketeer Basic or Pro account.

Log in to your eMarketeer account to upgrade your payplan.