Endelig er dagen her!

Onsdag er det tid for vår markering av Den Internasjonale Barnekreftdagen. Takk for at du er en av de ca 100 som har meldt deg på!

Det hele vil foregå i Bygg 25 på Ullevål sykehus. På kartet over ser du hvor dette bygget er, samt hvor det er mest praktisk å parkere. Skulle du ha problemer med å finne frem, er det mulig å ringe oss på 952 67 129.

Vi vil servere baguetter og drikke før det hele setter i gang.

På vegne av Barnekreftforeningen, Team Rynkeby og alle foredragsholdere: Vi gleder oss til å se deg i morgen!


Link

 
 
Den Internasjonale Barnekreftdagen - 15. februar

 
Den internasjonale barnekreftdagen er en global samarbeidskampanje for å øke bevisstheten rundt barnekreft, og vise støtte overfor barn, unge og overlevere med kreft og de kreftrammedes familier. Dagen markeres ved å sette fokus på barnekreft og for å gi folk en dypere forståelse for de utfordringene de rammede barna, deres familier og lokalsamfunnet står overfor.

Barnekreftforeningen Oslo og Akershus og Team Rynkeby ønsker å markere dagen ved å takke sponsorer og andre støttespillere for hjelpen. Vi ønsker også å fortelle andre om hva vi gjør, og hvorfor vi gjør det. Arrangementet er åpent, og alle er velkommen!

Vi håper spesielt at sykkelinteresserte vil møte opp og finne ut hvorfor akkurat DE bør engasjere seg i denne saken. Team Rynkeby er et lag både for de som er godt trente og de som ønsker å bli det. Samt for de som ønsker å jobbe for en god sak, og være en del av et lag som jobber mot et felles mål. Vi skal til Paris sammen!
 
  • 17.00: Enkel servering.
  • 17.10: Velkommen.
  • 17.20: Hva er Barnekreftforeningen?
    • Anna Starberg og Gry Ellingsgard
  • 17.30: Vi overlevde!
    • Victoria Starberg og Christian Ellingsgard
  • 18.00: Pause
  • 18.10: Hva er Team Rynkeby?
    • Kristin Henriksen
  • 18.20: Sykkel, trening og helse. 
    • Mads Kaggestad
  • 19.20: Pause
  • 19.30: Treningsopplegget og turen til Paris.
    • Erik Schøyen og Kristin Henriksen
  • 20.00: Slutt. 


 
 
Arrangementet er gratis.

Dette foregår på Ullevål Sykehus. En detaljert veibeskrivelse til lokalet sendes alle som melder seg på.

Påmeldingsfrist: Mandag 13. februar.
 


 
 
Mads Kaggestad

Mads Kaggestad er en norsk tidligere profesjonell syklist som har syklet for det franske UCI ProTour-laget Crédit Agricole.

De senere årene har han jobbet som sykkelekspert for TV2 og vært en viktig del av deres sendinger fra Tour de France og andre store ritt.

Han jobber også i Avantas Aktiv.
 


Christian Ellingsgard og Victoria Starberg

Christian og Victoria er to tøffe ungdommer som kommer for å fortelle oss hva de har vært igjennom og hvordan livet har vært etterpå.

Begge opplevde som barn å bli rammet av kreft, og begge kom gjennom med livet i behold. 


Gry Ellingsgard
og Anna Starberg


Gry og Anna er frivillige i Barnekreftforeningen Oslo og Akershus. Begge er mødre til barn som ble rammet av kreft, og har fått føle på kroppen hva dette betyr.

Dette har skapt et brennende engasjement for å hjelpe andre i samme situasjon, og for å jobbe for å bekjempe sykdommen.


 
 
Erik Schøyen

Erik er treningsansvarlig for Team Rynkeby Oslo, og er for andre gang med som deltaker. 

Han er en av landets råeste spinning-instruktører, og de som har vært med på treningene hans husker dem som harde og målrettede. Han har tidligere vært på Expresslaget til Rye i flere år.
 


Kristin Henriksen

Kristin Henriksen, Stolt Kaptein for Team Rynkeby Oslo 2017. Begynte med landeveissykling i 2010 og syklet Trondheim–Oslo for første gang. De siste årene har hun vært aktivt rytter i Team Rynkeby.

I år er hun en av 5 kapteiner i Norge og er Norges første kvinnlige kaptein for Team Rynkeby. Hun jobber til daglig som Key Account Manager hos Nerliens Meszansky AS som er en viktig leverandør av instrumenter og reagenser som brukes til forskning, diagnostikk og behandling av blant annet kreftpasienter.


Sigurd Sollien

Sigurd Sollien er kveldens konferansier. Han er mest kjent som programleder i TV Norge og TV2, og har gjort den jobben så godt at han har vunnet Gullruten.

Han er også en ivrig syklist, en interesse han fikk etter å ha deltatt i "På hjul med Dag Otto". Sigurd har tidligere syklet med Team Rynkeby til Paris.

 


 
 
 
 
Om Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Barnekreftforeningen har sitt sekretariat i Oslo og består av 14 fylkesforeninger. Disse foreningene har egne selvstendige styrer som arbeider frivillig for familiene. 

VISJON:
Bekjempe barnekreft og gi familier støtten de trenger.

SAMFUNNSOPPDRAG:
Barnekreftforeningen skal være en støttepartner og informasjonskilde for familier som rammes av barnekreft slik at de aldri føler seg alene. Samtidig ønsker vi å være den største pådriveren i Norge til å sette fokus på barnekreft i media og samfunnet. Vi skal bidra til forskning og utdanning for å bekjempe barnekreft.

VERDIER:
  • Håp - Vi sprer håp til hverandre og omverden
  • Mot -  Vi har mot til å si ifra på vegne av familiene
  • Styrke - Vi har styrke til å støtte barna og familiene som er rammet
  • Glede - Vi skaper glede i hverdagen


Om Team Rynkeby

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier.

Team Rynkeby består av 1700 syklister og 450 hjelpere fordelt på 44 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island. Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettsted.

Gjennom nesten et helt år må deltakerne ikke bare kunne bli i stand til å sykle de drøye 1200 kilometerne til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for å skaffe penger til kreftsyke barn og deres familier.

Pengene som Team Rynkeby samler inn i hvert land, går i sin helhet gå til barnekreftorganisasjonen i det aktuelle landet. I 2016 donerte Team Rynkeby 76,9 millioner NOK til kampen mot barnekreft. Av dette gikk 5,7 millioner til Barnekreftforeningen.


 
 
 
 
Kreft hos barn  

180 norske barn får kreft hvert år. De vanligste kreftformene blant barn er delt inn i tre omtrent like store grupper: akutte leukemier (ALL og AML), hjernesvulst og solide svulster på forskjellige organer og deler av kroppen.

Takket være god medisinsk behandling overlever 75 til 80 prosent av barna sykdommen. Mange blir helt friske igjen, men noen får varige skader som følge av behandlingen. Barnekreftforeningen har utarbeidet en handlingsplan og en brosjyre spesielt for barn som sliter med seneffekter etter kreftbehandling.

Les om alle kreftformene.

For mere informasjon kan du besøke Barnekreftportalen.  

Portalen er et nytt nettsted initiert og driftet av Nasjonal Kompetansetjeneste for solide svulster hos barn. Portalen samler informasjon om barnekreft for helsepersonell, pasienter, pårørende og andre interesserte. Hovedformålet er å sørge for kvalitetssikret informasjon om kreft hos barn og gi rask tilgang til gode nettsteder som har relasjon til temaet. .